Tünaydın. Fotoğrafta 5'li atış grubu görülüyor. 1 ayrıldı. grubun geri kalanı 10 mm. Bu tüfek için 30 mm veya 50 mm'lik bir grubun çok olduğunu söylemek istedim.
Hocam Allah aşkına...
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Tünaydın. Fotoğrafta 5'li atış grubu görülüyor. 1 ayrıldı. grubun geri kalanı 10 mm. Bu tüfek için 30 mm veya 50 mm'lik bir grubun çok olduğunu söylemek istedim.
Hocam Allah aşkına...
Arkadaşlar bu konuya sıfırdan giren biri olarak vortexin piston diğerinin de yay mekanizması olduğunu biliyorum fakat kimse şu daha iyidir bu daha iyidir diye net bir şey söylemiyor herkes farklı bir yorum yapıyor. İlk defa tüfek alacak birisiyim. Hatsan airtact turcar almayı düşünüyorum. Önerir misiniz yaylı olanı ? Uzun vadede ne kadar güç düşüşü olur ?
Kimsenin net bir şey söylememesinin nedeni hangi gaz sistem ile hangi yayı karşılaştırdığınızdır. Yay var, yay var.
Bugün en premium tüfeklerle, yurt dışında Recoil kategoride yarışmalara katılanlar çeşitli kitlerle yaylı tüfeklerle katılıyorlar.
Vortex çalışma şekli gereği bir nebze daha az sarsıntılı, ancak yayın müdahale edilebilirliği çok daha fazla. Alırım uğraşırım, geliştirir modifiye ederim derseniz ikinci el ithal yaylı derim. Uğraşmam fabrikasına gönderirim derseniz sıfır bir hatsan olabilir. Yaylı vortex arasında da öyle aman aman bir fark sunmaz.
Yalnız tekrar değinmek gerekirse, en baba tüfekler yaylıdır.
Tamam mı derken, anlamadım?
Optik Merkezleme yöntemlerini anlatan, içlerinden biriyle ilgili uygulamalı örnek veren video. İyi seyirler
Önde bipod desteği, arkada tamamen omuz. Katlanır masadan. Atış yastığını doldurmaya üşendim bu hafta, arka destek sağlasaydım daha iyi çıkardı muhtemelen. Forumda grupmanların paylaşıldığı eski, güzel günlere hasretle, iyi seyirler.
Merhabalar arkadaşlar, daha önce Sinan hocamla yapmış olduğum fikir alış verişinin ardından gerçekleştirdiğim; optik merkezleme ve dürbün montaj sürecimde biriktirdiğim tecrübelerimi bir videoyla toparlamak istedim.
Videoda şimleme (Yan - Alt) adına hemen hemen her noktaya değinmeye çalıştım. Bu yola yeni girmiş ve destek arayan arkadaşlara az da olsa yardımı olması ümidiyle.
Çağrı her daim güncel
Chrono için teşekkür ederim, hızlı bir şekilde kutu içeriği ile birlikte elime ulaştı.
Bir zamanlar forumun yarısı mod125 kullanıyor, insanlar eline geçirdiği tüfeği söküp forumda paylaşıyordu. Şu an halen ülke genelinde en çok kullanılan tüfekler bu tarz yaylılardır, ancak sahipleri forumlara girmiyor orası ayrı.
2007-2012 arası hem forumların hem de hobinin zirve yaptığı dönem oldu. Bu dönemde çeşitlilik açısından altın çağımızı yaşadık. Sadece forumda değil ülke ekonomisinde de hava buydu. 2012 sonrası field target organizasyonları başladı. Bir yandan da daralmaya başlayan ekonomi erişimi zorlaştırdı biraz.
Bir zaman sonra sosyal medya araçlarının çeşitlenmesi forumlarda paylaşımı ve etkileşimi azalttı. Biraz da bilgiye doyduk. Sonra ben yoktum ama anladığım kadarıyla pandemi dönemi kötü etkilemiş hobiyi. Bir yandan da yeni yerli üreticiler pcp pazarına girmiş. Ankara ve İstanbul ekiplerinin Atış alanları vardı, yıkılmış üzüldüm.
Şu günlerde maalesef ekonomik manzara pek iç açıcı değil o açıdan luxury oyuncaklara talep az.
Ama yine de unutmamak gerekir ki orta sınıf bir cep telefonu parasına bile böyle bir hobi edinebilirsiniz.
Arkadaşlar yorumlarınızı dikkatle okuyorum ama ikinci elde ne diana ne hw ne de gamo gibi tufekler yok, ne oldu böyle eskiden onlarca ilan olurdu, av doga diana distribütöruymus sitesibe girdim bir adet stokta tüfek yok, komando av varmış cumartesi karakoye gidip gamo bakacağım fırsatım olursa, sanırım 20 sene önceki hevesli nesilde kalmamış buna paralel pazarda daralmış, tabi yüksek yüksek fiyatlar da cabası
Sektör pcp'ye kaydı zaman içinde. Memleketin haline paralel olarak o da daraldı. Eski heyecan yok evet çünkü bir çok şeyi deneyimledik öğrendik. İngiltere forumlarına bakayım dedim, adamlar halen Recoil championship adıyla yaylı ft-hft turnuvaları düzenliyor. E bu da bir kültür neticede.
Merhabalar arkadaşlar. İstanbul Tuzlada bu hobiyi/sporu icra etmeye çalışıyorum. Şimdilik F1 pisti çevresinde, kendi kendime atışlar yapıyorum.
Anadolu yakası, biraz kuzeye çıktığınız zaman bu konuda çok avantajlı. Atış alanlarının yanı sıra, çeşitli outdoor aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor. Hiç bir şey yapılmasa bile kışın bir soba başında oturulur sohbet edilir.
Bu hobide çok güzel takımlaşma örnekleri oldu geçmişte. Onlar kendi dönemlerinin güzel örnekleriydi, gelecek için neden olmasın?
Saygı ve hobidaşlık temelinde ortak zaman geçirilebilecek bir topluluk olması bence hoş olur.
Konuya ilişkin bir de taze bir Facebook grubu linki bırakıyorum.
Zamanında bu forumda at kılından, saç telinden artıkıl yapanlar oldu. Reticle ->Artı-kıl
Pyramidair de bazen incelemelerini bakardım Tom Gaylord ustanın, bilgi için teşekkürler, Diana 350 magnum da geri tepme rahatsız edici bir boyutta mı. 12 cal yivsiz gibide tepecek hali yoktur diye düşünüyorum.
Kişiden kişiye değişir elbet ama zaptetmesi tekniği kavranması kolay bir tüfek değil kesinlikle. Yaylılarda belirli bir namlu çıkış hızının üstünde her fps hissedilir derecede sarsıntı olarak geri dönüyor. Söz gelimi 350 magnum 15.89 pelleti 800 fps'lerde atarken, onun yarısı kadar tepen bir başka yaylı aynı pelleti 700fps'lerde atıyor.
Yaylıda ideal kalibre 4.5mm, ideal çıkış hızıysa 700-780 fps arası bana göre. Hem mermi yolunun çizdiği eğri hem de tüfeğin tepesi daha efektif. Tabi bu işin "bana göre" si
Hocam , oda güzel tüfek ama 350 magnum premium bambaşka onu almadan bu sevda bitmeyecek
Görür görmez beğendiğim bir model 350 Siz bu tüfeği kullanmıştınız 350 magnumun artıları ve eksilerini değerlendirirseniz çok makbule geçer.
Diana 350 magnumun eski bir kullanıcısıyım.
Duymadıysanız Tom Gaylord ismimi ve onun ortaya attığı "Artillery hold" kavramını bir araştırın derim.
Kendi adıma hatırladığım: çok sıkarsanız adamı tokatlar isabet etmez,
Doğru kavramayla isabet sağlar ama yine de tokatlar 😊
Güzel yapıyorlar da 7.5 diyince ihraç edemiyorlar işte. Kardeşim herkes yay söküğ takmayı bilmek zorunda mı? İşin Teknik kısmını bilmek istemiyoruz atış yapmak istiyoruz.
Maalesef öyle istediğin malzemeyi bulmak 2,3 sene önce idi elimde şuan dm60 var evladiyelik yağlayıp koydum bi kenara ileride yine Diana alırsam diye saklıyorum mod52 de birkez sıfıryayıp 8 ay hiç ayar yapmadan kullanmıştım neden pahalı olduğunu ozaman anladım dm60 ın 😊
2007 yılından bu yana bu forumda onca tabanca-tüfek alıp sattım ama satıp pişman olduğum iki şey:
1) Hw97k 4.5 Tüfeğim
2) Dm 60 Dampa Ayağım
Bu arada yazın Almanya ve Hollandaya gezmeye gideceğim, o zaman bulurum diye ümit ediyorum.
Hw97k üzerinde sportsmatch dm60 dampa ile Hawke 6-24x50 dürbünü gayet verimli kullanmıştım. Şu an yeniden hazırladığım yaylı setim için victoptics S4 3-12x40 dürbün satınaldım. Temel sebebi piyasadaki mevcut tüfeklerin daha fazla tepesi (hw ve dm60 yok maalesef)
Tavsiyem dampa kullanmanız yönünde olur ama piyasada dampa da yok (ben Diana zero recoil ayak edindim)
Yine de fazla güvenmeyip ön mercek çapını düşük tuttum.
Ne biçim bir zamana denk geldik ne adam akıllı tüfek var ne de aksesuar.
Onlar eskidi mazide kaldi , yeni dampalar daha inovatif .
https://www.yabanavmalzemeleri.com/urun/diana-bul…etli-dampa-ayak
https://www.temin.com.tr/hatsan-protect…x2oYHVfb4zYm52L
https://www.izmiravmarket.com/urun/vector-op…n-ayagi-scop-24
Hatsan'ın altındaki saplama vidası her tüfeğe montajını mümkün kılmıyor maalesef. Çıkarılınca da ayar tutmuyor. Diana ve diğer markayı deneyimlemedim ama. Daha önce sportsmatch kullandım çok memnundum.
Sportsmatch veya Yatagun dampa ayak arıyorum. İstanbulda elden gelip alabilirim, kargo ile de alabilirim. Sıfır bulabilsem alacağım ama artık piyasada pek bulunmuyorlar, elinde ihtiyaç fazlası biri varsa ve haber verirse çok sevinirim.
Çok yakına sıfırlamaya çalışıyorsanız olabilir.
Çözüm olarak arka dürbün ayağı ile dürbün tüpünü arasına bir röntgen filmi kesip koyun olsun bitsin.