shooter54 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba, tüfeğim hw97k bugün itibari ile benim için misyonunu tamamlamıştır tamamlamış derken bir tüfekten beklenen her şeyi verebileceğini artık ıspatlamıştır, yoksa daha çok yolumuz var. Bu arada namlu temizliği, uygun pellet, optik seçiminden sonra tamı tamına 60 metrede bana yaşattığı isabet zevki aşağıdadır. İlk etapta inanamasam hadi canım desem de bir tüfek bana bunu da yaşatabilirmiş demekki. Destekli olarak jsb-8,44 ile Hawke 6-24 yardımıyla 3 atış grupmanım (4.yü atmaya kıyamadım)

[Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/RyPAyR.jpg]

Rica ederim hocam, mahkeme olayı değil de benim bildiğim önceki bir tarihte forumlardan bir arkadaşımız lw firmasına Hatsana namlu satıp satmadıkları konusunda mail gönderiyor, cevap olaraksa. "LW firması bir çok havalı tüfek markasına satış yapmıştır, Hatsana da zaman zaman satışımız olmuştur" tarzı bir mesaj geliyor. Sonra bu mesaj üzerinden yorumlamalar yapılıyor. Örneğin bir kısım hala satııyor derken bir kısım Hatsan kendi namlularına lw etiketini basıp gönderiyor diyor vs.

Benim bildiğim kadarıyla;
    Sayın Adalya'nın söylediği gibi lw namlular da Hastsan fabrikasında üretiliyor.
    Aradaki temel farksa; Hatsanın eski namluları kalite olarak şimdikine oranla biraz daha düşüktü, o dönem lw namluları açan yiv çakıları ve makineleri farklıydı. Yine yanlış hatırlamıyorsam o dönem Hatsan namluları 8'li lw'ler 12'li yiv-sete sahipti.
    Şimdi bu fark yok denecek kadar aza indirgendi nitekim yeni Hatsan namluları isabette lw'yi aratmıyor ancak standart konusunda lw'ler daha başarılı.
    İş grupmana geldiğinde namlu kalitesinin isabetten stabiliteye etkisi tabiki var fakat bu fark Hatsan ve Lw namlular arasında atla deve değil. Örneğin Hatsan namlu ile 100 metreden 3 cm grupman yapılabiliyorsa aynı tüfek aynı atıcı aynı atış değerleriyle 100 metreden belki 2,5 cm toplar. Benim şahsen bildiğim de Eski hatsan-yeni hatsan, LW namlu kullanarak tecrübe ettiğimde bu.

Şuayip bey öncelikle üslubunuzun çok ön yargılı ve kaba olduğunu bilmenizi isterim. ikinci olarak üstad kelimesini tiye alma aracı olarak kullanmanızı kendi adıma çok cahilce buldum. Ben burayı polemik yeri olarak görmüyorum girmeyeceğimde.
    Sorunuza gelirsek;
    hepsi kendi fikrim olmakla birlikte.
    -Yaylı tüfeğe abanarak atış yapmak
    - Optik merkezleme yapmadan clicklere girişmek
    - Sagina vuran tüfeğin turretinin soluna çevrilmesi.
    Bunlar bana gore yanlis size gore nedir bilmem. Üstelik hiç birinde ukalalık yapmamak adına forumdaki yazılara yönlendirdim yeni üyemizi. Ancak ben kimseyi rencide etmemek adına alıntı yapmadan genel konuştum.
    Siz de klavyeye yüklenmeden yazılanları okusaydıız keşke. Ağızı açmadan kulağı açmak gerek. Bu açıklamayı yaptım ama inanın okuyacağınızdan emin değilim. Sizden özür beklemiyorum yersiz olur.
    Selametle

Pistonlu tüfekte isabeti etkileyen en önemli etken tutuş. Yukarıda verilen kimi yanlış bilgilerin aksine tüfeğe fazla yüklenmek isabeti bozar. Dipçik omza iyi oturtulurken kundak sadece alttan desteklenmeli. Bu tekniği Artilery Hold diye aratabilirsiniz.Dürbün montajındaysa clicklere hiç girmeden şimlemeyle merkezleme yaparsanız daha saglikli olur. Sağsol turreti windage ayaridir ve atistan sonra mutlaka eski haline getirilmelidir. Tufeginiz ssağa atiyorsa arka dürbün ayaginin sol tarafına bir adet fotoğraf filminin veya uygun katta alüminyum folyoyu destek koyun. İlk etapta on ve arka ayakların yerlerini yahut dampanin yönünü değiştirin sonuç değişmezsekizak hatasidir simleme gerekir. Bubkonuda da forumda Optik Merkezlemenin Onemi adli makaleyi okumanizi oneririm.Yukarıdabahsedilenin aaksine vuruş noktasini sol tarafa almak için sağa cevirmeniz gerekir. O kadar çok tavsiye verilmişti sizin işinizde zor. Ancak bu satirlari sizden sonra okuyanlarda olacagindan kendi adaima son bi yorum yapayim dedim. Keyifli atislar

Hakkındaki bilgiler nedense hep İtalyanca. Aklıma weihrauch ın İtalya için ürettiği yerel bir model olma ihtimali geliyor. Nedeniyse o ülkenin yasal yükümlülükleri olabilir. Ben de merak ettim

Sağolasın abi.
    Umarım başıma gelen bu olay herkeze bir fikir olur." Setuskur fazla kapatılınca namluda sıkışıyor" kesin bilgi :)

Keşke böyle bir standart olsa o zaman bir arkadaşın yaptığı chrono ölçümü bile diğerlerine ciddi ciddi gerçeğe yakın bilgiler verirdi ama yok malesef, bazı arkadaşların tüfekleri de setiskur tamamen sıkılmasına rağmen 900'lerden inmiyor. En azından durum öyleydi değiştiyse bilemem. Vel hasıl fabrikadan sizin için optimize edilmiş bir at 44 denk gelmemişse tüfek beklentiler dahilinde yapılandırılmalı. Sonuçta da gayet güzel bir tüfektir at44. Geçmiş olsun

Şu yarışmaya springer katılamadım ya bi daha klasman açılır mı kim bilir ;(

Bu arada yaylı klasmanda güç sınırlaması var sanırım fakat katılımcılar içinde magnum sınıfı Dianalar görünüyor, gerekli güç ayarlaması yapılacak mı acaba?