shooter54 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Samet bu nerden çıktı sende tüfek olarak ne var şaşırdım. Fakat bu zaten zirveye oturmuş bir yaylı hayırlı olsun.

Bu arada biraz zarar ediyorum abi ama internetten onun orası şöyle bunun burası böyle demektense satınalıp bizzat deniyorum beklentilerimle kıyaslıyorum tatmin ederse tutuyorum. Bu tüfek şu ana kadar benim beklentilerim düşünüldüğünde verdiğim en doğru karar. Allah kaza bela vermezse satmak istemem bundan sonra envanteri de yaylılarla genişletirim :)

Merakla bekliyorum Sinan hocam :thumbup:

Yeni tüfeğin hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah tek kullandığım yaylı mod 125 olduğu için merak ettim övgü alan bu tüfeği

Teşekkür ederim :) şu kadarını söyleyeyim ilerde bu hobiyi bırakmanı nasıl istemezsem, bu tüfeği kullanmadan bırakmanı da öyle istemem :)

Abim ellerine sağlık ama bence de haklı olan Sinan ı kesinlikle dinlemelisin.
    Kendisi hw97 üserinde gerçekten güzel çalışmalar yapmış,bu tecrübeleri örnek alınacak bir kardeşimizdir.

Togay abi teşekkürler kendisinin tecrübelerinden faydalanıyoruz sürekli. Hw97 konusundaki tereddütlerimi kaldırmada çok etkin bir rolü var. Sağolsun iyi ki benden önce kullanmışh hwyi :)

Hocam teşekkürler size mesaj yoluyla ulastim. Katilimlariniz keyif verir. İlk firsatta güncel bir liste olusturacagim. Konuyla ilgili arkadaşlar konunun altina bir mesaj birakirlarsa eğer koordinasyon ve iletişim acisindan kolaylik olur.

oncelikle yeni tüfeğiniz hayırlı olsun.yaylı tüfek için cok iyi bir secim yapmıssınz.97k benimde bir süredir severek kullandıgım bir tüfek.tüfeginiz yeniyse yani yayı yorgun degilse suan 8.44 jsb peleti 835 840 fps ile atıs yapmaktadır.bu tufek için bu hız oldukça yuksek bir hız aslında.97k nın en iyi isabet hızı 800fps nin altında hızlardır.yani 8.44 jsb yi 770 ortalamayla atarsa 50m de harika gruplar cıkarır.hız arttıkca peletin donuş yaparken aldıgı yol artar ki buda mesafe uzadıkca isabeti bozar.eger yayınız yorgun değilse size tavsiyem jsb heavy 10.3 4.52 pelet atın.bu peleti 770 fps ile atacaksınız.isabetteki farkı göreceksiniz.

ted holdover 4.5 hw100 incelemesi 5. dk daki hız farklılıklarıyla olusan pelet hareketlerini izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=QFou_4VqLBY

İnceleme ve fikirlerinizi için teşekkürler. Ben de ilk etapta 10.3 grainlik h&n kullanıyorum ve chair gün dan yaptığım tahminle 780ft/s atıyor sanırım. Hız ideal ancak ben de bu hızı 8.44 ile almak istiyorum ki favori pelletim de jsb- FX 4.52 bin bu ağırlığı. Ancak su an tufegim fac ve yay yeni. Asil isteğimde gücü düşürecek bir kit ile aklimdakileri yapabilmek. Ama zaman ne gösterir bilinmez. Su ana kadarki izlenimim kişisel beklentilerim düşünüldüğünde hw97k 4.5in bu hobide şimdiye kadar verdiğim en doğru karar olduğu.
    Optik konusundaki yazışmalarımız için de tekrar tesekkur ederim en doğru kararı vermemde yardımcı oldu.
    Selamlar

Bunun devami muhtesem olur :thumbup:

İnşallah :) bu arada artillery hold'a dikkat edeyim derken destekli atışlarda tüfeğin arka desteğinin yaylılarda abartilmamasi gerektiğine, bir de dipçiğin en az üçte ikisinin omuza oturtulması gerektiğine bizzat deneyerek şahit oldum zira en kaliteli yayli bile sac bas yoldurabilir.

Herkese merhabalar, yeni tüfeğimle alışma sürecini tamamladıktan sonra (yaylılarda çok sıkıntılı bir süreç) o benim dilinden ben de onun dilinden anlamaya başladık.
    Öncelikle sıfırlamayı 20 metreye yaptım ve grupmanı yapacağım 50 metre mesafeye DOT ile atma kararı aldım. Zoom değeri olarak genelde yaptığım gibi atış keyfini arttırmak adına 12X i seçtim.
    DOT yerine click kullansaydım zoom değerini de arttırsaydım ne olurdu bilemem.
    Rüzgar sıfır denecek kadar azdı.
    Pellet: H&N Baracuda Power
    Destek olarak atış masası ve çift parça atış yastığı kullandım. Yeni tüfeğimle yaptığım ilk 50 metre grubu şu şekilde
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/VpY52R.jpg]

Daha önce 350 magnum kullanmıştım. Merakınızı giderir mi bilmem ya da siz okumasanız bile aynı soru aklına takılan bir başka arkadaşa fikir vermesi açısından Diana 350 magnumla ilgili olarak.

1. Pelletin konulduğu namlu giriş kısmı pelletin girmesini kolaylaştırmak amacıyla açılı işlenmiş
    2. Pellet girişi yine yükleme kolaylığı açısından daha hafif yivlere sahip
    3. Transfer deliğinin karşısında yer alan o-ring t06 dahil uzun süredir tüm 350 magnumlarda kronik olarak alçak kalıyor, bu şekilde transfer deliği ve namlu o rigi birbirini tam olarak öpmediğinden hava kaçağı olabiliyor. Stabiliteye ve güce etki ediyor. Çözümü ise çok basit o ringin altına uygun ölçüde bir pul koyuyorsunuz sıkıntı kalmıyor. Yalnız pulun boyu abartılmamalı namlu eğilmesine kadar götürür. Kaçak olup olmadığını namlu o ringinin etrafındaki islenmeden görebilirsiniz.
    4. Diana 350 magnum kurma kolu iki parçadan oluşmakta ve belli bir kurma işleminden sonra kurma kolu piston gövdesine sürtünmeye başlıyor.

İlk ikisi sorun değil de kullanımı kolaylaştırmak adına düşünülmüş ayrıntılarken son ikisi malesef benim denediğim ve gerek yurt içi gerek yurt dışı forumlarda gördüğüm kronik sorunlar.
    Bu arada bu tüfeğin en önemli özelliği tasarımında springer üstandalarından Tom Gaylord'un aktif rol üstlenmesi. Bu yüzden çok dengeli ve gücüne oranla isabetli bir tüfek. Kısmet olursa yeniden sahip olmayı düşünebilirim. Hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın :thumbup:

Bugün konuştuk ben yeni nickini bilmeyince eline sağlık diyip geçtim ama Mehmet hocammış meğer atışların sahibi . Kendisiyle sohbet edip hasret giderdik bugün uzun sure sonra. Kendisi bu hobi içindeki on numara, tertemiz bir arkadaşımdır. Tekrar eline sağlık Mehmet hocam yine döktürmüşsün :thumbup:

Yağmurda koşarak mı daha az ıslanırız yürüyerek mi :) mu meşhur soruyu düşünürsek eğer soru şu: hedefe daha cabuk giden hafif pellet mi daha çok islanir yoksa daha yavaş giden agir pellet mi :)