Eskiden iki uç kutuyu İngiliz e-bay den getiriyorduk. Sıkıntı çıkmıyordu hatta az da olsa daha ekonomik oluyordu ancak dövizin durumu malum yine de bir bakın derim
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Jsb firması bugün bir çok havalı tüfek markasına üretim yapmakta ancak sizin de bildiğiniz gibi saçmaların tümünün kalitesinde bir standart yok. FX en kaliteli pelletlerini jsb ye yaptirirken hatsan da bir donem o meşhur %10 u hasarli pelletlerini yine jsb ye yaptirmistir.
burada olay kalıplarda bitiyor. pellet kalıpları ne kadar fazla kullanılırsa sonradan dökülen saçmaların kalitesi de o derece az oluyor. FX match pelletlerini ilk kaliplardan döktürürken kaliplar kullanildikca kalite de ister istemez değişiyor. Dikkat ederseniz pellet kutularinin altında bir numara vardırbu numara ddöküm kaliplarina bagli bath numaralari. Yurt dişinda nazi ülkelerde pellet siparişi verilirken kalibrenin yani sora bu numaralar da seçilebiliyor. Jsb bin kendi kirmizi kutusuna gelirsek ( bu kutu iki yol öncesine kadar beyazdi) kesinlikle hatsan jsb lerden yüksek standartta ve kaliteye sahip. Dolayisi ile fiyati da yuksek. Pelletlerin gruptan testlerini bir kutudaki pelletlerin digital kumpasla ölçümlerini ya da agirlik standartlar ini forumlari artarak görmeniz mümkün. -
Konu baya bir sapmış, büyük büyük yazılmış yanlış bilgiler de havada uçuşuyor malesef...
Eline sağlık Samet güzel atışlar. Grupman daha da küçülebilir belki. 900 fps üzerine çıktıkça grupman biraz daha açılıyor. Krono olmadığı durumlarda at44 setskuru tam sıkılıp 2-3 tur açılınca 900 altında kalıyordu.
Yasin teşekkürler. Kronosuz olmuyor ama bi tane almak lazım. Bu arada regülatör de şart gibi ilk işlem regülatör olacak sanirim -
Elleri sağlık güzel atış
Teşekkürler hocam -
Hocam haklısınız tabi ancak gamonun sert pelletleri namluya girerken at44 un namlu girişindeki o ringe zarar verebiliyor. Ayrıca elimde o kadar çok is birakiyor ki hic dokunasim gelmiyor acikcasi. Ancak fiyat performans konusunda katiliyorum
-
Piyasada denemediğim pellet kalmadı. Bence bu işte jsb' den gayrısı zaman kaybı. FX falan kaliteli hangi pellet varsa zaten jsb üretiyor. Dikkat etmeniz gereken namlunuzun gerçek çapına göre 5.51 5.52 veya 4.51 4.52 mi olduğu
-
Samet hayırlı olsun istediğini bulmuşsun. İsabeti de çok iyi keyifler olsun
Teşekkürler Erhan abi. İsabeti iyi bir de regüle edersem tam olacak. Su an için gayet yeterli bir set oldu benim için -
Daha önceki tüfeklerde de setiskura dokunmadim hic. Geldiği gibi kullanıyorum. Chrono yok elimde su an ama chairgun prodan deneme yanilma ile ya klasik 930 FPS attıgını farkettim 16 graini. Su an sr12 reticle ile 50 metrede 3 DOT içinde atislarimi gerçekleştiriyorum.
-
Maşallah çok basarili. Hangi pellet ile yaptin atislari ve güç kaç tur acikti acaba. Söyleyebilir misin.
FX 16 grain. Setiskur fabrika çıkış hali ile. Benim tüfeğin en stabil aralığı 130-120 bar arasında yapıldı atışlar. -
Araziden anlık
Atış yastığı destekli. İmzamdaki ekipman ile 50m mesafeden. 5 Atış
http://hizliresim.com/0VqnBV -
2010 ve 2011 yıllarında iki defa ikinci el olarak aldım bu dürbünü. İlk aldığımın netliği gayet tatminkardı. Yalnızca en üst seviye zoom da ışık konusunda yetersizdi. Onu sattım. Bir yıl sonra aldığım aynı modelde tam bir faciaydı ilkine göre. Bilmiyorum yardımcı olur mu
-
Hepsinden öte 100 metre mesafede pelletin düşmesi çok fazla olur bu sebeple zaten 12-16X üzerinde dürbünün clickleri kurtarmaz diye düşünüyorum. Arka dürbün ayağının altına shiming yapıp yükseltilebilir ancak bu da bir yere kadar. Yani havalı silahlarda uzun mesafeyi güç kılan bir çok etmen var
-
Ben de ondan bahsediyorum ya hocam zoomun mantığını anlatmak açısından örnek amaçlı koydum sonrada belirttim sanırım yanılsama olmaz.
-
Evet metehan kamerada mercek çapının ve objektif özelliğinin etkisi büyük. Örnek olması açısından ekledim fotoları
-
Bakın mesela bu hiç zoom olmadan çekilen bir fotoğraf
[Resim Engellendi: http://img224.imageshack.us/img224/913/yelkenlikor8.jpg]Bu da aynı nesnenin yaklaşık 10x optik zoomla çekilmiş fotoğrafı
[Resim Engellendi: http://img168.imageshack.us/img168/7535/yelkenlizce1.jpg] -
Bir adet mekanik kumpas alıyorsunuz kaç metreyse kumpası hedefe doğru tutup hedefi tam kapsayacak kadar açıyorsunuz. Kumpasla ölçtüğünüz değerini dürbünün zoom değeriyle çarpıyorsunuz. Bu işlem baş parmakla da yapılabilir fakat kumpas kadar net değil. tabi 100 metreden bozuk parayı çıplak gözle görebilir misiniz o da meçhul
-
Arif abi yine döktürmüşsün eline sağlık sen bu atışları yaptıkça daha fazla kamçılanıyoruz yıllardır
-
Alp hocam atandınız mı?
-
Önemli olan kalite. Weihrauch, AA, diana da yay kullanıyor
-
80 stabil atış.. Resmen ateşli kıvamında pcp. Pahalı gibi görünse se uzun vadede mermi masrafı ve vergiler düşünüldüğünde ateşliden çok daha ekonomik bir hobi tüfeği. Havalılar içindeyse yeri bambaşka. Güle güle kullanın