Sorun şu anda 5 kalem mal alacak paramın olmaması abi
Tabi haklısın kardeşim elindeki pelletler de gayet güzel sonuç vermiş
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Sorun şu anda 5 kalem mal alacak paramın olmaması abi
Tabi haklısın kardeşim elindeki pelletler de gayet güzel sonuç vermiş
Ben şahsen ihtiyaçlarım olduğunda bunları ayrı ayrı almak yerine biriktirip tek kalemde satınalmayı tercih ediyorum. Böylece 5 kalem mal almışsam kargo ücretini mal başına 1tl'ye indiriyorum.
Bunun Türkiye'ye geleceğini düşünmüyorum. Gelse bile bizim fırsatçılar tüfeğe de kartuşuna da öyle bir fiyat çekerler ki maddi durumu üst seviyede yivlicilerin dışında pek yönelen olmaz.
Şişenin dibinden ateş etmenize rağmen kıramıyorsa güvenli bir hatta düz tetik düşürün sonra da pelletin gidişini görüp görmediğinizi veya ne kadar düşme yaptığını gözleyin.
Pellet giderken görünüyorsa veya çok fazla düşme yapıyorsa güç problemi vardır.
Güç Düşmesine sebep olacak durumlar;
-Yayın kırılması
-Piston keçesinin yırtılması
-Namlu o ringinin zedelenmesi
Yay kırsa bile dibinden şişeyi kırması gerekir, böyle bir problem varsa Hatsan teknik servisi ile bağlantı kurup tüfeğin faturasıyla beraber "veliniz" aracılığıyla kargolayabilirsiniz genç arkadaşım.
Sadece işaretler yani "up-Down veya Left-Right" ifadeleri mi yanlış monte edilmiş yoksa döndürme yönleriyle ilgili bir yanlış mı var acaba?
shoter54 , acaba aynı etki yeni nesil pistonlu tüfekler içinde geçerli mi.atac ya da vortex gibi?
Vortex sistemde pistonu iten yay yerine sıkıştırılmış hava sonuçta piston ve keçesi varsa yağlanmıştır, eğer petrol bazlı bir yağ ile piston etrafı yağlanmışsa dizel yapar mutlaka. Anlamak basit atımdan sonra koku ve duman varsa dizel yapmış demektir.
Dizel etkisini en aza indirmenin yolu ise sentetik gres kullanımı. Dizelleme gücü arttırır ama stabiliteyi bozar güçlü tüfeklerde kundak vidalarını atar üzerinde dürbün tutmaz.
bugün Hatsan at-44 s 10 sentetik delikli kundak ayalanabilir dipcik siparişini verdim sizce seçimim nasıl ve birde dürbünü hemn takmalımıyım biraz beklemelimiyim
Güle güle kullanın fiyatına oranla çok güzel tüfektir at44 kundak tercihiniz de güzel olmuş. Dürbünü hemen takabilirsiniz bi sakınca yok. Belli bi atış bekleme olayı yaylı tüfeklerde oluyordu dizel etkisini kaybetsin diye. Keyifli atışlar
Hayırlı olsun havalı tabancalar genelde kaba olur ama bu çok zarif görünüyor
Ömer hocam eline sağlık çok isabetli bir tüfek almışsın.
Herhangi bir pcp tüfeğin bunun kadar stabil atması için ya regülatör uygulaması yapmanız lazım ya da kendinden regülatörlü bir tüfek almanız. İşin ilginci bir çok tüfeğe regülatör uygulasanız bile bu kadar isabetli olamayabiliyor namlu boyu çok iyi ayarlanmış. Regülatörlü bir ft pcp'si alıp tüp taşımaya koyulduğunuz zaman da maliyeti ortada.
Tüfeğin benim farkettiğim tek handikapı benchrest yani destekli atışlarda ft'deki pozisyon atış başarısına ulaşamıyor. Nasıl bir mühendislikse desteksiz atış için tasarlanmış bir tüfek.
Güle güle kullanın ft için ben hazırım diyor. İmkan olsa da biz de yapsak ama zahmet gerektiren bir olay. Artık stock olarak katılacağız bizde. Bu arada v-mach sarsıntıyı düşürdüğü kadar atış hızını düşürmüyormuş. Zira stock haliyle 840 civarı atıyor aynı pelleti.
Erdem abi'nin (raptorx) dedikleri hala geçerli hocam. Ben ft için aldım 4,5 daha uygun 50 metre içinde.
bende diyordum Samet hocam da bu tüfek zaten var, niye içimde ukde yazmışki..ancak son mesajları okuyunca konunun eski olduğunu farkettim
Ferhat hocam ben de kendi yorumumu okuduktan sonra bana ait olduğunu farkettim
Tavsiye isteyen hocam: tüfek ilk günden itibaren aynı kaliteyle üretiliyor, daha iyisi var mı derseniz bu konu tartışılır ama yok diyen de yadırganmaz
Şahsi fikrim pistonlu silahların en yakışıklısıdır. İçimde hep bir uktedir. isabetlidir alman yapımıdır bi kaç yıldır bu hobideyim daha öyle ciddi bir şikayetini duymadım. Dedim ya içimde kalmıştır fırsatınız varsa temiz birşeyse kaçırmayın derim saygılar...
3 yıl önce ukde demişim şimdi ise kullanıyorum, bu zaman zarfında alım satımdan çok fazla para harcadım, ilk almam gerek silahıysa en son satınaldım.
Ne diyim kolay gelsin
Forumda bölgesel gruplar (takımlar) var inceleyebilirsin. Mesela İzmir'de HİT, FTBRTurk, Efeler (Hala aktif mi bilemeyeceğim) Ankarada'da A-Takımı, İstanbul'da Filintalar, Havalı Kuvvetler gibi. Bu takımlar yılın farklı dönemlerinde müsabakalar düzenliyorlar, katılma durumu olan atıcılar katılıyor. Afyon'da sizin gibi arkadaşlar varsa yerel buluşma ve müsabaka düzenleyebilir okulla da organize olabilirsiniz, daha da güzel olur.
Katılan hobidaşları tebrik ederim ilk defa böyle uluslar arası bir organizasyona katılan ekip bence çok daha iyilerini yapacaktır. Dikkatimi çekense almanlar remsen 4. reich'ı kuracaklar bunda mesafe önemli sanırım.
Edit: Dikkatimi çeken bir diğer konu da katılımcıların klasmanları, önceki yıllarda springer klasman daha kalabalıkken git gide azalıyor bunda gelişen pcp teknolojisi önemli. Batı Avrupa tamamen pcp ile katılırken yaylıların neredeyse tamamı orta ve doğu Avrupalı atıcılar. Üst sıraları almanlar takım olarak zorlasa da Akdenizli bir hobidaş kürsüye tepeden giriş yapmış
Çok güzel bir yazı teşekkürler. Ama ben öğrenmekten korkuyorum artık bu tarz yeni hobileri
Takımın adını da FATİH TERİM fc olarak değiştirelim iyi olur
Burada bu tarz konuları konuştuğumuz zaman bazı arkadaşların "sürekli aynı şeylerin tekrarlanması"ndan yakındığını anlayabiliyorum. Bunu bir çok defa çeşitli şekilde forumda dile getirenler de oldu ama herkesin de kabul ettiği bir söz var ki o da su götürmez bir gerçek "bilgi paylaştıkça çoğalır".
Bu noktada paylaşım yapabilmek için mutlaka yeni bir tüfek almaya gerek yok.
Ben bu konuda şöyle bir örnek vermek isterim;
1899 yılında radyonun icadından sonra Amerikan Patent Dairesi Başkanı Charles Duell "Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi." Demiş. Ne kadar ileri görüşlü bir adammış değil mi