Forumda bölgesel gruplar (takımlar) var inceleyebilirsin. Mesela İzmir'de HİT, FTBRTurk, Efeler (Hala aktif mi bilemeyeceğim) Ankarada'da A-Takımı, İstanbul'da Filintalar, Havalı Kuvvetler gibi. Bu takımlar yılın farklı dönemlerinde müsabakalar düzenliyorlar, katılma durumu olan atıcılar katılıyor. Afyon'da sizin gibi arkadaşlar varsa yerel buluşma ve müsabaka düzenleyebilir okulla da organize olabilirsiniz, daha da güzel olur.
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Katılan hobidaşları tebrik ederim ilk defa böyle uluslar arası bir organizasyona katılan ekip bence çok daha iyilerini yapacaktır. Dikkatimi çekense almanlar remsen 4. reich'ı kuracaklar bunda mesafe önemli sanırım.
Edit: Dikkatimi çeken bir diğer konu da katılımcıların klasmanları, önceki yıllarda springer klasman daha kalabalıkken git gide azalıyor bunda gelişen pcp teknolojisi önemli. Batı Avrupa tamamen pcp ile katılırken yaylıların neredeyse tamamı orta ve doğu Avrupalı atıcılar. Üst sıraları almanlar takım olarak zorlasa da Akdenizli bir hobidaş kürsüye tepeden giriş yapmış
-
Çok güzel bir yazı teşekkürler. Ama ben öğrenmekten korkuyorum artık bu tarz yeni hobileri
-
Takımın adını da FATİH TERİM fc olarak değiştirelim iyi olur
-
Burada bu tarz konuları konuştuğumuz zaman bazı arkadaşların "sürekli aynı şeylerin tekrarlanması"ndan yakındığını anlayabiliyorum. Bunu bir çok defa çeşitli şekilde forumda dile getirenler de oldu ama herkesin de kabul ettiği bir söz var ki o da su götürmez bir gerçek "bilgi paylaştıkça çoğalır".
Bu noktada paylaşım yapabilmek için mutlaka yeni bir tüfek almaya gerek yok.Ben bu konuda şöyle bir örnek vermek isterim;
1899 yılında radyonun icadından sonra Amerikan Patent Dairesi Başkanı Charles Duell "Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi." Demiş. Ne kadar ileri görüşlü bir adammış değil mi -
Ferhat hocam neden gereksiz olsun paylaşımlarınız için kendi adıma teşekkür ederim tekrar
-
Ferhat hocam paylaşım için teşekkürler, atıcılıkta özelliklle destesiz atışlarda bana göre de kondüsyon çok önemli. 18 yaşındaki nefes ritmimi şimdilerde yakalamakta güçlük çekiyorum. Ama zaman geçtikçe de tecrübeyle teknik artıyor ikisini bi arada yakalayınca da keyif artıyor işte. Özellikle ayakta atış yaparken ilk bir kaç saniye tüfeği stabil tutarken bekledikçe hem nefes hem de kaslara bağlı titreme artıyor.
-
Programın adı "strelok". Android işletim sitemli telefonlarda çalışan bir uygulama. Google play store dan böyle bir telefonla indirebilirsiniz.
-
Bir kez daha tüm hobidaşlara başarılar
-
Ferhat hocam hem eser iyi olmuş hem de epik anlatımınız
Keyifle okudum. Çok eski zamanlarda yaşamış bir kabilenin diliyle: şuku
-
Bunlar insan değil artık eminim. Çocukları lanetlemek ne derece doğru onu da bilemeyeceğim. Bizim dinimiz değil midir her çocuk masum doğar diyen.
Venezuela ve Şili'nin yaptığını bir İslam ülkesi yapmadıkça bir daha bana dinden de kardeşlikten de bahsetmesinler. -
Yardımlarınız ve tavsiyelerınız için tesekkur ederım..
sağolun...
Rica ederim aklınıza geldikçe sormaktan çekinmezseniz karınca kararınca aklımızda olanları paylaşırız. Keyifli atışlar dilerim -
yani az daha özetlersek
kalıplar kullanıldıkça yıpranıyor, ve ilk basılan ürünle son basılan aynı olamıyor..
mümkünse tamir edilir, değilse yapacak bişey yok
Aynen Ferhat hocam olay budur
Ama kendi adıma derim ki "JSB Candır" -
Kutu için şöyle bir ürün tercih edebilirsiniz;
http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2817#.U8m6zON_vFQhttp://www.aksuav.com.tr/default.asp?gi…17#.U8m6zON_vFQPellet olarak JSB, FX, H&N, RWS, Hatsan JSB, Falcon bunlar aklıma gelen kaliteli peletler ve kullanıcılarını genelde memnun edenler. Ancak her silahın bir pelleti olduğunu duymuşsunuzdur. Genel olarak JSB çok tercih edilir 4,5 cal hw97'mde en yüksek verimi aldım.
Silahınızın kalibresi 4,5 ise 8,44/ 5,5 ise 13,43 veya 15,89 grain olanını öneririm. Ancak ilk etapta fazla miktarda almayın. Çap olarak 0-2 mm lik model farkları var bunların en uygununu deneyebilirsiniz.
Selamlar -
O zamanda pelleti oluşturan kurşun ağırlıklı alaşımın içindeki maden oranlarına, bir pelletin her noktasına eşit oranda veya istenen bölgeye istenen oranda dağılmasına yani homojen olmasına, bir kutudaki pelletlerin kafa çapı-etek çapı-ağırlık yönünden stabilitesine bakılıyor. Özellikle ağırlık namlu çıkış hızını etkilediğinden sabiliteye doğrudan etkili.
Pelletler arasındaki farkın bir diğer sebebiyle kalıp özelliği. Aynı firma aynı kalıpla bir kaç seri pellet üretiyor ve bu serilere seri numaraları veriliyor. Yurt dışında bir müşteri sipariş verirken pelletin kalibre ve ağırlığından ziyade bu pellet seri numaralarını da girebiliyor.
Kalıplarda ilk üretilen pelletler genel olarak en kalitelileri denilebilir.
Örneğin fx pelletler ile hatsan jsb pelletlerin aynı fabrikada aynı kalıplar kullanılarak üretildiğini düşünün. Ancak gerek okuduğum gerekse sorduğum kadarıyla fx pelletler kalıpların ilk ürünleri. Hatsan pelletlerde ise bir şekilde etekler incelmiş.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. -
Avam lisani mubalag olmus estagfurullah. Soyle soyleyeyim o zaman jsb pelletler yumusak yapidadir ve olcu olarak 4,51-4,52 mm dir. Bu sebeple yivlere tam oturur. Pistonu koyverdiginizde yumusak etekler siserek yivlere tam olarak yapisir ve yivin seklini alir bu sayede tufegin verdigi donus oranini tam olarak yakalar tam bir donusle namluyu terkeden pellet her yerine esit dagilmis stabil agirligiyla namluyu alabilecegi en guzel sekilde terkeder. Ornegin tufeginiz ile suya bj her iki pelleti atarak yiv izlerini karsilastirabilirsiniz. En keskin ve duzenli cizgileri namlunun el verdigi olcude bu pelletler aliyor.
Zaten piyasada en kaliteli saydigimiz fx, aa, gibi pelletler bu firmaya urettiriliyor. -
Estağfurullah hocam benden ziyade Hüseyin kardeşim yetenekli bir atıcıydı
-
Ferhat hocama kesinlikle katılıyorum üzerinde ağırlığı yazmıyor ama 7,4 yada 7,9 grain diye bulmuştum yurt dışı sitelerde. Gayette temiz pelletler. Benim zorakide çok fazla kullandığım bir pelletti.
Hatta geçmiş tarihte karlı tipili bir A takımı buluşmasında Hüseyinle birlikte 60 metreden gez göz kola kutularına taklalar attırmıştık. -
Gayet iyi tüfege alistikca daha iyi de olur. Jsb de farkini konusturmus zaten. Ben bu yerli ucuz sacmalari deneme amacli bi kullanayim dedim. Maksat 30 metreden sise kirmaksa eger kullanilabilir ama jsb nin tek delik grubuna yaklasamaz bile. Bir de pelletlerin yapisi sert bence hem yive zarar kursun kalintisi birakir hem de etekler tam sismeyip namluyu kapatmadigindan isabet sorun. Jsb nin de en guzel olayi bu zaten tam kivaminda etekler dome yapinin aeorodinamigiyle birlesince en iyi isabeti veriyor.
-
Tüfeğinizi güzel günlerde kullanın. Elinize sağlık güzel de gruplamış.