Crosmanın ürettiği bir tür jel var ama Türkiyede temini mümkün değil sanırım. Öyle hatırlıyorum. Ne zaman değişmesi gerekeceği konusunda ise bir fikrim yok
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Co2 sistemli tabancalarda tüpün temas ettiği conta işlevini yitirirse güç değil de atış sayısında azalma olabilir.
-
Yaylı tüfekle uğraşmak merak işi, kimi kendini pcp tüfekleri deneyerek tatmin etmek ister kimi yaylı atışlarıyla haz duyar. Tüfekte yapılabilecek iyileştirmeler de mevcut tabi.
Transfer deliğini konik rayba ile büyütmeniz mümkün bu sayede yayın pelleti iterken yaşadığı zorlanmayı biraz düşürebilirsiniz ancak diğer arkadaşların da dediği gibi fazla büyütme iyi sonuç vermiyor.Piston:
Keçesinin bakımı, piston çevresinin ince bir tabaka ile yağlanması önemli. Forumu araştırdığınızda yağ olayı ile ilgili çok detay bulacaksınız ve genel olarak kauçuklu yeşil gres önerilecek. Bu gres dizelleme yapacaktır. Tüfeğiniz magnum sınıfı olmadığından gresin etkisi güce olumsuz yönde olacaktır.
Piston ve yay tutucu değiştirilebilir ancak tüfeğin böyle bir müdahaleye el verip vermediği iyi bilinmeli, örneğin yabancılar orijinal çapı 26mm olan weihrauch pistonunun 25mm ola
nı ile değiştrdiklerinde güçte az da olsa sonuçlar alıyorlar. Ancak tabi çok maliyetli, yalnızca hassas bir torna tezgahında bire bir piston alternatifleri düşünülebilir. Sonuçta hobi.Yay:
Kaliteli yay tabiki önemli fakat ülkemizde o meşhur yay kitlerini bulmak o kadar kolay değil, fabrikadan orijinal yayını isteyebilirsiniz. Yaydan çıkan o "twang" sesi malesef tüm yaylılarda olabiliyor, yayın yağlanması ile birlikte bu ses azalacaktır, sesi kesmek için bir diğer teknik ise yayın piston içine giren kısmında röntgen film ile sarılması. Filmin boyu yayın kapalı uzunluğu ile eşit olmalı, yayın kapalı boyunu spir kalınlığını spir sayısı ile çarparak bulabilirsiniz.
Gücü düşürüp titreşimi azaltmak isterseniz eğer (ki bu işlem isabeti mutlaka pozitif etkiler) yayndan spir kesmeyi düşünebilirsiniz.
Gücü arttırmanın yoluysa yayı güçlendirmek yani daha güçlü bir yay takmak ki bunu şahsen tavsiye etmem tetik sistemini zorlayabilir sonrası Allah korusunTetik:
Hatsanın quatro adını verdiği tetik sistemi bildiğim kadarıyla gayet başarılı eğer tetiğinin bu türden ise iyileştirmeye pek gerek yok.
Ancak eski Hatsan tetiklerindense tetiği söktüğünüzde tetik bıçağının üzerinde ince bir yay göreceksiniz bu yayı daha incesi ile değiştirdiğinizde iyileştirme olabilir.Ancak unutulmamalı ki yaylı tüfeklerin sökümü risk taşır, ülkemizde güç sınırlaması olmadığından yaylar güçlü bu yüzden sökümü mümkünse güvenli şekilde varsa aparat yardımıyla yapılmalı.
Gönder Hatsan fabrikasına demektense kendi tüfeklerime yaptığım uygulamalardan bildiklerimi aktarmak istedim. Umarım daha önce başıma geldiği gibi kinayeli "üstad yakıştırmaları" bir tek sen biliyorsuncu tavırlarla karşılaşmam. Zira bu tarz insanlar insanı hobiden soğutuyor. Zaten bu tarz troller yüzünden bilgisi belki de benimkinin 10 misli insanların eli klavyeye gitmiyor.
Ancak ne yaparsın ki meslekten gelen bir alışkanlık olsa gerek yazıyorum fırsat buldukça.
Uzun lafın kısası bu bir hobi ve herkes değişik şekillerde keyif alabilmekte.
Selamlar
Samet -
Norica ban 21.45grain diye hatırlıyorum
Kullandığım en kötü pelletlerdendi (AT44 ile) -
Bayan atıcılar başta olmak üzere; yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm katılımcıları tebrik ederim. Temennim bu yarışmaların uzun yıllar ülkemizde yapılabilmesi. Bu noktada gayretlerinden dolayı tüm takımlarımızı da kutlarım.
Benim şahsi dileğim springer kategorisine talebin artması ve önümüzdeki yarışmalarda bu kategoride yarışabilmek.
Tamamen iyi niyetle; çok küçük bir eleştiri veya dönüt olarak değerlendirilirse eğer bir dileğimde bu yarışmaların gerek başvuru süreci gerekse genel mentalite bakımından daha az komplike halde kalması. Zira neticede hobi, ülkemizde rekabetin olduğu Siyaset-Spor- hatta Sanat alanlarındaki durum ortada.
İş nedeni ile katılamadığım bu yarışma hep aklımda kalacak. Keyifli paylaşımlar.
Samet -
Hayırlı oslun Uğur kardeşim, Hawkeye ne taksan yakışır
-
Katılamasakta fotoğrafları keyifle izledik. Elinize sağlık. Katılan arkadaşları tebrik ederim.
Yarışma istatistiklerini de merakla bekliyorum -
Cem abi eline sağlık, değerlere bakınca bu tüfekte acab 4.5 daha mı mantıklı olur diye düşünmedim değil. Çok aydınlatıcı oldu bizler için
-
Elinize sağlık hocam, çok güzel bir giriş yapmışsınız kombinasyonunuzla. Devamı da gelir inş
-
17 hmr 4.5 mmlik havalı tüfek kalibresine sahip yivli ateşli bir silah.fakat müthiş bir hız ve güce sahip.
17 hmr 17 grainlik bir mermiyi 2550 fps hız(778m/s) ve balistik katsayısı bc:0.125 ile atıyor.
havalı tüfek mermisi gibi hafif ve küçük olan bu mermiden nasıl böyle yüksek balistik katsayı çıkıyor?hatsan bt65 177 4.5 mm lik pcp ise 15 graınlik (Defiant Fac Heavy 15 Grains) pelleti 310m/s hız ve balistik katsayısı bc:0.058 ile atıyor.
https://www.facebook.com/14144953256763…7413368/?type=1acaba hatsan bt65 177 bu 15 graınlik pelleti 310m/s hızdan daha yüksek hızda atsa 0.058 den daha yüksek bir balistik katsayı alabilir mi?
Balistik Katsayı (BC) Malum pelletin ağırlığının yanı sıra şekil ve geometrisi ile de alakalı. .177 hmr'lerin veya .22 lr'lerin mühimmatları incelendiğinde hem ağırlık yönüyle hem de şekil yönüyle bizim pelletlerimizden biraz farklı, zira o mühimmatlar pellet değil mermi olarak geçiyor. Havalının ateşli gücüne ulaşması ise çok zor. Zira ateşli silahlar 1gr dan daha az barutla çok yüksek enerjiler üretebiliyorlar.
Bu arada bc değeri tüfeğe değil de pellete biçilen bir değer, bu değer eşit güçteki silahlarda pelletlerin taşıdıkları enerji baz alınarak belirlenmiştir diye biliyorum
-
Fotoğraflar bile kifayetsiz kaldı değilmi kaliteyi göstermek için
Caner tekrar hayırlı olsun kardeşim, ne kadar doğru bir seçim yaptığını kullandıkça anlayacaksın
Bu arada bana kadar listenin tamamı mod125 tavsiye etmişti zar zor hw'ye ikna ettim Caneri
Şaka bir yana böyle bir ekibin bu tüfekte mütabık olması da normal zaten. Güle güle kullan kardeşim grupmanları bekliyoruz. -
Öncelikle büyüğümüze Alla'tan rahmet dilerim. Sizin de başınız sağolsun.
Bu çalışmayı ise soluksuz okudum zevkle takip ettim. Elinize sağlık resmen bir havalı makalesi olmuş bu. Keşke bu tarz hikayeler sıkça paylaşılsa forumumuzda. -
Bu gücüne karşın hw'den daha az veya aynı oranda tepiyorsa eğer, namlu kalitesi de en azından standart gamo düzeyindeyse 100 metre üzerinde bile verim alınacak bir tüfek olduğu kanaatindeyim. İncelemelerin bu konuda bizlere çok yardımcı olacak Cem ağabey, yeni bir ufuk açıp merak uyandırdığın ve bilgilendirdiğin için tekrar teşekkürler.
Selamlar, Samet -
Cem ağabey,
Ellerine, emeğine sağlık. Süper bir ön inceleme olmuş. Bir de rica etsem tepme miktarını patriot ve hw97'ye oranla karşılaştırabilir misin? -
böyle atışlarda grup bozulacak diye insan bir diğer atışı yaparken daha çok strese giriyor..
dediğiniz gibi, kıyamıyor bozulacak diyeçok güzel tebrikler..
Ayniyle dediğiniz gibi Ferhat hocam, teşekkür ederim -
tebrikler hw 97 k alarak benim gibi doğru yolu bulmana sevindim.
sevgiler
Aynen ozan bey yaylıda son nokta, yaylı da benim için havalıda son nokta şimdilik mutluyuz bakalım. Teşekkür ederim -
Grupmani gorunce yok artik dedim.Herkese bir hw 97k farz galiba tebrik ederim abi...
Eyvallah kardeşim kesinlile kullanmanı tavsiye ederim -
Rica ederim Metehan, benim dikkatimi en fazla çeken ise şu madde;
Yedek Parça Stoku
Madde 12- İmalatçı ve/veya ithalatçılar, bu Tebliğ'in 5 inci maddesi çerçevesinde kurulan ve faaliyette bulunan servis istasyonlarında yeterli düzeyde yedek parça stoku bulundurmak zorundadırlar. Servis istasyonlarının herhangibir nedenle faaliyetlerine son vermeleri halinde, imalatçı ve/veya ithalatçı firmalar, kullanım ömrü süresince sanayi mallarının yedek parçalarını kendi depolarında bulundurmak zorundadırlar.Madde 16- Servis istasyonlarının ayrı bir tüzel kişiliği olsa dahi imalatçı ve/veya ithalatçılar satış sonrası hizmetlerin sağlanmasından ve yürütülmesinden servis istasyonları ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumludurlar.
Madde 17- Bu Tebliğ'e ekli listede sayılan sanayi mallarından herhangi birinin satış sonrası hizmetlerinin verilmemesi ya da imalatçı ve/veya ithalatçının bulunamaması halinde, tüketicilere bu hizmetlerin verilmesinden satıcılar sorumludur.
Madde 19- Bu Tebliğ hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında, Kanun'un idari para cezasına ilişkin hükümleri uygulanır.
Bu da demektirki bir ürünü aldık garanti süresi bitti yıllar sonra parça değişimi oldu, teknik servisler kapandı ithalatçı artık bu işi bıraktı diye bir şey yok, eğer o malı getirip sattıysa malın tamiriyle ilgili her konu ve yedek parça konusu yasal yükümlülüğü, ya bu işlere hiç kalkışmayacak ya da sattığı malın takipçisi olacak.
Dün forumda mevzuat/kanunla ilgili bir konu geçti, bir vatandaş haklarının ne kadar farkındaysa o kadar güçlüdür bir ülkede. Ülkemizde adalet geç tecelli edebilir ancak yine de tecelli eder -
Metehan sorularının cevaplarına ve daha fazlasına bu 2001 tarihli bu tebliğden ulaşman mümkün, benim de vaktiyle merak ettiğim bir konuydu.
-
Hayırlı olsun co2 tabancalar calisma mantiklari gereği birbirine yakin enerji uretirler. Bu değer genel olarak 2.5-3j civarındadır. Soda şişesini kiramayacak gibi görünüyor en azindan biraz zorlar ancak hedef atisi iiçin uygun. Atislar arasi biraz beklemeniz co2 dengesi için iyi olacağından stabilitenizi dolayisiyla isabetinizi olumlu etkiler.
Av marketi ve satis sistemini özellikle havali reyonu hikayelerini bilen biri olarak çok takilmayin derimguzel silah almissiniz güle güle kullanin