hazar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Dampa ayağı ters takmış olabilirsiniz ,çünkü hatsanın ve diananın ayağı ön taraftan 1mm aşağı eğik yani eğimli ,üst atma şansınız var ama alt atma ihtimali daha düşük,

Dampa yönü doğru ve keşke çift eksenli çift yaylı dampa üretseler

Merhaba sorununuz dürbünün ayağının yüksek olması değil gibi.
    yaylı tüfeğin sanki gücü yetmiyor gibi.

Yok hocam yakın mesafelerde de kule en alttayken anca nokta atışı oluyor hatta bazen olmuyor yükseklikten gibi. Ve sağ sol ayarını değiştirince baya saçmalıyor dürbün ucuz olduğu için mi anlamadım ki

herkese merhaba hatsan protector dampa ayakla 3.9.40 dürbün kullanıyorum dampa dürbünü çok yüksekte tuttuğu için mesafe atışlarında pellet çok düşüş yapıyor kule sonuna kadar aşşağıda ama 150 metrede pellet neredeyse optik dışına düşüyor bunun bir çözümü varmıdır acaba? :?:

teşekkür ederim evet tercihim güçten yanaydı ama sıfırlama sehpasına sahip olamadığım için ve düzgün bir atış alanı hazırlamadığım için henüz tüfeği sıfırlayamadım ^^ 6 lt tüp 1 kg da solid bitirdim bu arada dürbünümde bazı problemler ortaya çıktı herşey o kadar kötü gidiyor ki başlar başlamaz soğuma eşiğine geldim bully almama rağmen ağır bir tüfek ayakta ateş etmek sorun değil ama dürbünle nişan alıp hedef tutturmak sorun uzun vadeli bir kullanım sonrasında olumlu ve olumsuz yanlarını yazacağım bir başlık açacağım

Hocam hiç hevesinizi kaybetmeyin her tüfeğin iyi kötü alışma süreci olur araştırmaya ve denemeye devam edin ben 1 ayda 1 dürbünü zar zor montajladım çok uğraştım ve sonunda oldu attığımı vuruyorum.

Hocam kendimce bir test yaptım. Kesinlikle doğru demiyorum ama gözlemlediğim durumu anlatayım.

Pelletin eteklerinin yamuk olması Grupmanı etkilemiyor. Şarjörü full eteği bozulmuş pellet koydum 5 kuruş grupman verdi tek delik 42 M den. Pelletin eteği arkadan basınçlı havayı yedimi açılıyor senin çekiçle verdiğin basıncın 50 katına maruz kalıyor o etek sate. Grupmanı bozan pelletler genellikle kalibresi bozuk pelletler ve ağırlığı skalasından baya sapan pelletler oluyor.

Örneği JSB den verelim 5.52 mm çapındaki pellet kutusundan. 5.50-51-52-53-54 hatta 55 bile çıkabiliyor. 1.175 gram pellet 1.100-1.250 arasında çıkabiliyor. Flying pellete ben hormonu bozuk diyorum 😄 kendini belli eder zate namluya ya zor sokarsın yada çok kolay. 😄. Bu arada kafasına çekiç ile vurduğunuz her pelleti bozmuş bulunmaktasınız 😱

Haklısınız hocam etek namluda düzelir basınçla ancak etek fazla bozuksa yanlardan ani hava kaçışı da olabilir. pelletlerin kafasına vurmak dengesini bozabilir haklısınız ancak fabrika çıkışlı dengesiz bizim pelletler 😂 bence bizim derdimizin çözümü yerli milli deyip kimseye değerinden fazla sevgi göstermemek yoksa nazar değiyor.

çok güzel , hatsanın flash ın son aldığım partisinde küçük çapaklar gördüm bende küçük çakı ile bütün çapakları temizleyip atış yapıyorum :) jsp ucuz olsada böyle uğraşmasak :)

Biz bizimkileri övdükçe kötüye gidiyorlar sanki bedavaya dağıtıyo adamlar hiç özenmiyorlar.

Pellet eteği düzeltme.

Övgülerimizi haketmeyen markalar utansın.

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

penetrasyon yani tahrip üzerine bir atış sergilemek istiyorum diyeyim Hatsan Hercules Bully QE LONG 6.35 aldım hocam birazdan kargodan teslim alıcam yeterli ilgi görmedi başlığım haliyle eldeki veriler ve facebook kullanıcı yorumlarına bakarak aldım

Hayırlı olsun gayet güçlü bir tüfek doğru pelleti bulursanız isabetli olacaktır bol bol çeşit ve farklı ağırlık deneyin.

Ustalarım 1-2 gün içinde bu 2 seçenekten birini alacağım Sizce hangisini tercih ederdiniz sebepleri ne olurdu özellikle kullanıcıları veya yetkin bilgi sahibi olanlardan yardım istiyorum Es geçmeyin lütfen

Not: Doldurma derdini yok sayın kompresör alacağım

Hocam kullanım amacınız nedir ?

anladım ama ne olursa olsun yivli namludan çıkan 200 bar pcp 5 metrede grup yapamazmı ya

Her pelletin sevdiği hız ve namlu uzunluğu var doğru hızı yakalarsanız namlu uzunluğu belli bir mesafeye kadar sorun olmaz ama uzun namlu her zaman uzak mesafeler için şart 101flash ta uzmanlaşıp daha iyi bir tüfeğe geçersiniz.

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    merhaba arkadaşlar çarptığı yerde patlayan pellet yaptım yakında videosu da gelecek 😎

5.5

18.13

Not: yapılış tarifi veremem evde denemeyin tehlikeli. ;grin;

Alparslan Şenin youtube üzerinden bir videosu vardı air striper susturucu moderatör ve standart namlu ağzını kıyaslamış izlerseniz sizde emin olaiblirsiniz Susturucu moderatör gayet görevini başarıyla yapıyor hemde atışları düzeltiyordu videoda

tahmin ettiğim gibi susturucu air strepper dan daha stabil atış yapmamızı sağlıyor sebebi birden fazla odacık havayı iyice sıyırıp pelletin uçuşunu düzeltiyor 🙂

susturucu air strepper görevi görür mü air strepper havayı sıyırır susturucunun da kendi içinde odacıkları olduğu için havayı sıyırır peki air strepper kadar etkili olur mu? Veya air strepper gerçekten işe yarar mı? 😊 ;tufey#

Anladım ben dipçik aşağı namlu yukarı halde duvara yaslı hep bırakıyordum bununda bir zararı varmıdır.Birde burda bahsettiğim pelletlerde özel alaşım sert varmıdır.Kalitesizler arasına hunthinkide yazabilirmiyiz.Namluyu yağlamadım henüz.Şu ana kadar yaklaşık 300 atış yaptım.Bez derken nasıl bir bez kumaş parçası olurmu ucuna ip bağlayıpta mı namludan ileri geri temizliyorsunuz.Teşekkürler cevaplar için.

Hocam nitro piston tüfeklerde dik bırakmayın yatay dursun piston içindeki yağ akıtma yapabilir. bahsettiğiniz pelletlerde sert pellet yok ancak ucuz ve aşırı hafif pellet var hafif pelletle atış yapmak boş atış yapmak gibi pek doğru birşey değildir. Benim namlu temizleme şeklim namludan ince ip gecirip ipin ortasına atlet vb beyaz namluya sığacak şekilde küçük kumaş kesip ileri geri yapmak 2 3 kere kumaşı değiştiririm yağ vb kullanmayın namlu kuru ve temiz olmalı 300 400 atışta bir temizleyin zaten 10 dakikalık kolay bir işlem.

hocam tüfeğinizi kurulu şekilde atışa hazır bekletmeyin. Dik veya namlu aşşağı bakacak şekilde bekletmeyin. Namlunuza özel alışım sert pelletler veya çok ağır solidler dışında çoğu pellet zarar vermez ama kalitesiz ucuz pelletleri tercih etmeyin namlunuzu yağlamayın temizlerken! Çizebilecek herşeyden uzak durun 400 500 atışta bir temizliyorum ben bir parça bez ve iple :)

anladım hocam şimdi sen diyorsun balonun uzun kalan o boğaz kısmını kesicez silindir gibi kalıyor öylece mi sıkıştırıcaz yoksa onuda açıcaz mı toplamda 2 balon kullanıcaz o zaman,bide ayakları sıkarken önce sol çaprazsa sonra sağ çapraz o şekilde az az eşit sıkıp en son tam sıkıcaz değilmi birde ince ayar nasıl yapmak gerekir.Tüfeği biraz dürbünsüz rodajlama yapimmi vortex ama gerek varmıdır acaba.

Balon boğazları dürbüne önden ve arkadan giydirilip düzeltilcek biraz zor ama dikkatli şekilde yırtmadan yapın acele etmeden.

anladım hocam şimdi sen diyorsun balonun uzun kalan o boğaz kısmını kesicez silindir gibi kalıyor öylece mi sıkıştırıcaz yoksa onuda açıcaz mı toplamda 2 balon kullanıcaz o zaman,bide ayakları sıkarken önce sol çaprazsa sonra sağ çapraz o şekilde az az eşit sıkıp en son tam sıkıcaz değilmi birde ince ayar nasıl yapmak gerekir.Tüfeği biraz dürbünsüz rodajlama yapimmi vortex ama gerek varmıdır acaba.

Balon boğazları rulo olcak kesilmiycek ince balon olursa daha iyi olur balonun hem alttan hem ustteki sert yerden kesin once rulo kalsin vidalari capraz yavaş yavaş eşit sıkın vidalari yalama yapmamaya dikkat edin dürbünü takmadan önce rodajlama oluyor Namludaki fazla yağ gitsin diye ben 3 kutuya yakın pellet harcadım hatırlatmanız iyi oldu bi süre dürbünsüz kullanın öyle de gayet zevkli oluyor 2 3 kutu pellet bitince namluyu yağsız kuru bezle temizleyin dürbün ayarını 45 50 metreye masayla sabit şekilde yapın ayakta ayar imkansız dürbünün aynisindan bende de var ayar yaparken dikkat edin ayar yerlerinde 2şer vida var bazen gevşiyo düşerse bidaha bulmak zor çok fazla uğraşmazsaniz sorun yapmiyor.