Selamlar. Bende mi sorun var bilemiyorum ama, fotoğraf göremiyorum.
Saygılar.
brus77 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bende çok iyi değilim henüz. Tüfekle şöyle hoş-ılık/sıcak bir havada atış yapmadım, hep soğuktu ama neredeyse kapalı alanda atış yaptım.
Henüz tek delik değil ama hedefim önce 50 m de sonra 100 m de tek delik. 50 ile 100 m arasında tek delik açısından öyle aman-aman fark yok. ince detayların hepsini yerine getirmek gerekli. (standart pellet, hafif kirlenmiş namlu, rüzgarsız hava, sarsıntısız bir atış masası, güzel bir deri kum torbası ve tabiki iyi nefes kontrolü vs.) hatta 150 m ye kadar çok ta imkansız değil mesela, 130 m de 3,5 cm grup yaptım.
bu da 50 m de 3 lü.
[Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/2d1ajio.jpg] -
Ellerinize, nefesinize ve özellikle de sabrınıza sağlık. Yaptığınız atış çalışmasında 50 m gibi bir mesafede rüzgarın etkisi açık seçik belli oluyor.
Benim 50 m, neredeyse kapalı atış alanımda yaptığım atışlar ile açık alanda ve değişken rüzgarlı havada yaptığım atışlarda da bunu çok net gördüm.
Bence 50 m ye rüzgarlı havada grupman çalışmamak lazım.
En azından tüfeğin rahatlıkla tek delik yapabileceği mesafede bunu göremeyince ben üzülüyorum.
Ellerinize sağlık. -
Kumpas dijital mi? Manuel kumpasla 2 mm fark bulamazsın da. Enteresan.
Bu aralar bende bir dijital kumpas almaya niyetlenmiştim, şimdi seninki dijitalse vazgeçtim -
Hiç tartmayı denedin mi?
-
9 mm diye geçiyor ancak 7mm olarak ölçtüm
hesaplama hatası mı yaprım yoksa farklı bir ölçüm mü yapılıyorHocam nasıl bir hesaplama yaptınız ki 7 mm yi buldunuz?
0,357"(inch) * 2,54 = 9,0678 mm eder. -
Bugun iki kutu Gamo ts22 aldim eve geldim aldim evayi pelletler siradan gamo pelletler gibi degildi capak yok geometrileri super tabi bende inceden bi gulumseme:), arka bahce pencerem daga baktigi icin tufegi alip pencereye yoneldim, pencere kenarina koydugum yastigi atis yastigi gibi kullandim ve dotlarla yaklasik 100m gelen bir yeri sectim kendime hedef olarak, boyu 50cm eni yaklasik 30cm bir kayaydi hedef, kayanin ortasina rasgele birtane salladim zonk!! pellet kayanin gobegine gitti daha sonra o pelletin izine nisan alarak 3 atis gozlerime inanamadim neredeyse tek noktaya gitti pelletler 4. atis 6~7cm saga vurdu(sanki bozuk pellet gibiydi) sonrasinda tekrar toparlandi grupman 100m de toparlanan pelletler en fazla 3cm di genislik olarak.. Simdi suphelendim acaba gamo pellet uretimine ceki duzen mi verdi diye haftaya kadar biterse pelletler 4pk daha alicam cok hosuma gitti gercekten 50m de promagnumun grupmani da yaklasik 3~3.5cm di yani ts22 promagnumdan 2 kat daha guzel bir grupman cikardi sanirim artik ts22 alicam tabi bozmazsalar..
Gamo pelletlerin içinden standart dışı çok pellet çıkıyor. Üretim standartları JSB gibi değil. Senin yaptığın testi S410 ile ben de yaptım. 50m de 3 atışım çok iyiydi, sonrakilerden saçma yerlere gidenler oldu. 25 m de testi tekrar ladım ve sanki daha önce 50 m de kullandığım pelletler değilde norica ban ile atmışım gibi çok saçma yerlere gitti. 25 m de de pro magnum tek delik yaptı ama 50 m de 10-15 cm açıldı. Yani içinden nadiren iyi standartta pellet çıkıyor. o da kutuda 30-40 kadar. Eylence pelleti bunlar.
-
Belki de yasal düzenlemelere göre sesi %50 nin üzerinde düşürmek yasak olduğundan ama yinede Kore dışında kullanacaklara da kıyak olsun diyerekten bu şekilde yapmışlardır. Olabilemez mi ?
-
Bence 5 numaralı fotoğraftaki şekli, bu silahın tasarım maksadına, gez-arpacıktan sonra en yakışan şekil olmuş.
Saygılar. -
hayırlı olsun
Kadir abi, senden bir yorum, bir inceleme görmedim henüz. Seninki ulaşmadı mı sana?
yoksa ben mi kaçırdım. -
Hafta sonu pcp için havam az olduğundan ve de meteorolojik şartlardan dolayı, atışa yaylı ile gittim. atış sonunda namlu temizliği için 3-5 keçeyi arka arkaya koydum ve arkasınada ts.22 pellet. çektim tetiği, bil bakalım ne oldu? poff diye bir ses ve her şey namlunun orta kısmında kaldı. 3-4 defa tekrar kurup tetik düşürdüm ve hepsi namludan çıktı. eve geldiğimde misina harbi çektim, sanki namludan keçe geçmemiş gibiydi. 9-10 sefer sim siyah çıktı bez. ~30 çekimden sonra temizlendi namlu.
-
Nasıl bir harbi kullandın acaba? pirinç veya aluminyum harbiler zarar vermez. demir/çelik harbiler zarar verebilir.
oluşabilecek hasar konusunda kesin bir yargı oluşturmak zor. çizik te olabilir, set kenarlarında ezikte. belki de hiç br şey olmaz.
kesin sonuç için endoskopi yapmak lazım. -
öyle deme abi tüfeği yeni almışın .araziye çıkmışın.ilk atışını yapacan.bu arada tüfek yeni ya özeniyorsun baya 2 tane pelleti sürmüşün bi dalgınlıkla .gelde o tetiğe bas şimdi:)
Bu tip durumlar için bizim trakya da bir söz var "ayda gider beya"
Benim de başıma buna benzer bir durum geldi. Ama ben namlunun içine pellet değilde harbi çekerken misina kopması ile bez parçası sıkıştırdım. Kaydırsın mantığıyla tersten de bir güzel silikon sprey boca edip tüfeği kurdum ve ayda gider beya deyip bastım tetiğe.
Sonuç:silikon spreyin, gazı namlu içinde olduğundan GÜÜM diye bir patlama sesi ve namlu ucundan fırlayan dumanı üzerinde yanmış bez parçası. -
Merhabalar bugun S10 umla ilk defa atis yaptim ruzgarsiz havada yaklasik 50m mesafeye ve 25 atis hatsan jsb ile, durbunu tufege takip sifirlamamama ragmen attigim pellet hedefin 4cm altina geldi bende sasirdim sonrada sevindim durbun sifirlamak icin 20 atis yapmaktan kurtuldum pelletleri sarjore iyice yerlestirmek icinde kulak icin satilan pamuklu cubuk kullandim, 25 atis grupmanim son 4 pellet alta dogru 4cm lik bir cizgi olursturmus bu ilk atis ve son dordu haric yaklasik 3cm lik bir gurupmandi, silahin namlusunu temizledikten sonra bu verileri aldim ve sonuc benim acimdan cok sevindirici idi, peki sorumda su ki; siz degerli forumdaslarim bana tufegin cekic yayini 1.5cm kes demistiniz bende 2. el aldigim icin kesili mi degil mi bilemedim ama acinca vidanin firlamadigini ve yayin tek tarafinin diger tarafina gore biraz elle oynanmis gibi oldugunu gordum, bazi konularda tetik yayinin sert oldugunu ve vidayi cikarirken gergin oldugu icin firlayabilcegini yazmislar bende boyle bir durum olmadi hatta yay ciktiginda herhangi bir tansiyon bosalimi goremedim bende kesildigine karar kildim fakat iste burdan sonra basliyor atislara basladigimda silah 150 barda idi ama 25 atis sonunda basinc 95-100 bar gibi degere geldi bu durum kafami karistirdi sizce normal mi? Bana biraz fazla hava kullaniyor gibime geldi, sanirim herhangi bir pcp kullanan arkadas bu soruya cevap verebilir..Saygilarimla..
25 Atışta 50 bar hava kullanımı, 900-1000 fps ile atan her silah için gayet makul bir tüketimdir. Ben eski AT44 ümde max güçte 10 atışta neredeyse 50 bar hava tüketiyordum.
-
-
Fiziksel olarak sag yada sol twistin bir farklilik yaraticagini sanmiyorum twist orani buyudukce yivlerde kaybedilen enerji artar ama bu silahin modeline, ozelligine gore farklilik gosterir son olarak pelletin matkap etkisi yapmasi icin matkap ucu atmak gerekir heralde normal bir pellet ile bu matkap etkisi yok denilecek kadar az olmali
Twist oranı büyüdükçe'den kastınız 1:18 den 1:8 e doğru olan ters orantılı büyüme mi? hani 1:8 de pellet 8" te 1 tur atar ve 1:18 e göre aynı namlu boyunda daha fazla tur atar.
-
Selamlar, abiler üstadlar.
1:8, 1:16, 1:18 vs olan twist lerin yönünün sağa yada sola olması, pelletin havada izleyeceği yolda nasıl bir etkisi oluyor acaba?
Örneğin sağa doğru giden pelletin havada asılı kalma zamanı daha mı azdır daha mı çoktur? ayrıca çarptığı noktada matkap etkisi yapar mı?
tam tersi de sola doğru dönen pelletin havadaki yolu ve hedefteki durumu nasıl olur?
Cevaplar için teşekkürler. -
Merhaba,
Hazır konu açılmışken bu başlık altında ben de bir soru sorayım. 4mm anahtarı emniyet altından soktum, anahtar yerine oturdu. Sonrasında öndeki ufak delikten sabitlemek amacı ile 2,5mm anahtarı da soktum fakat 4mm anahtar bırakın 4-5 turu toplamda 1 tur bile dönmedi. Sola doğru neredeyse bir, sağa doğru da neredeyse bir tur dönüyor ama tam bir tur değil ve bu tam olmayan turların ardından oynamıyor. Tüfeğim AT44 long modeli. Sizce bu neden olabilir?
Fabrikada optimum düzeyde ayarlanmış ve yarı yapışkan yapıştırıcı ile setskurunuz yapıştırılmıştır.
-
Tüpün metalin nedir bilmiyorum ama;
Ne yönde modifiye ettiğinize bağlı. Güç içinse sanki yeterli değil ve tüfeğin verebileceği güçten daha az.
Ama stabilite içinse zaten delicilik ön safhada olmamalıdır. -
En zayıf hali ile, pellet kutusunu delemezken, 10 tura çıkarıp denedim, iç içe 2 pellet kutusunu deldi geçti.
Genel olarak 4,5-5 tur işinizi görür. Daha fazlası stabiliteyi bozuyor ve aşırı hava tüketiyor. 50 yerine 20 atı ş yaparsınız.Not: Setskur vida sola doğru 12 tur dönüyor. sonra boş tur atıyor.