ilanlarda 800 fps dediğine bakmayın. ben 800 fps ile attığından emin değilim.
abi bende almak üzereyim sence kaç fps stoeger rx40 güzel geldi gözüme ya kral n11 alıcam ya bunu.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
ilanlarda 800 fps dediğine bakmayın. ben 800 fps ile attığından emin değilim.
abi bende almak üzereyim sence kaç fps stoeger rx40 güzel geldi gözüme ya kral n11 alıcam ya bunu.
selam dürbünden daha ziyade dürbünü koruyacak bir ayak lazım size.
hatsan protector iş görürmü acaba birde stoper gerçekten işe yarıyor mu
Arkadaşlar uzun araştırma sonucu torpedo 155 vortex aldım tüfek ile alakalı ilk izlenimlerim.
1.Kullanılan ceviz çok kaliteli yumuşak çok güzel dokusu var.
2.Silah adeta bir diana magnum,weihrauch havasında ağırlık duruş ve hissiyatı.
3.Sadece bir atış yaptım çok güçlü ev ortamında daha denemedim.
4.Çok ağır ama taşıma askısıyla taşımak inanılmaz zevkli
5.İçinden çıkan bipod iş görür ve dürbün stoperide var güzel ama bu tüfeğe dürbün dayanır mı bilemem.
Sizce bu tüfeğe dürbün en uygun ölçü ne olmalı 32den büyük alma diyorlar kırar diye.
dürbün stoperiyle şimdilik elimdeki 4x15 nikulayı taksam bişey olur mu ?
Bu tüfeği kullanırken nelere dikkat etmeli ve bakımı nasıl olmalıdır.Ayrıca kurulumu çok zorladı beni acaba vortex diye mi böyle evet güçlü tüfek ama inanılmaz zorluyor.
Red Dotlar dürbünlere oranla daha verimli ve daha dayanıklı sizin için en doğru karar olacaktır. Yine Red Dot seçiminde Comet Rd011 gibi modeller daha uygun olacaktır. Optik eleman sayısı az olan ürün tercih etmekte fayda var. Barska Short Tube 1x30 gibi modeller ne kadar sağlıklı bir sonuç verir bilemem. Bu konuda kullanan diğer hobidaşlar daha verimli bilgiler verecektir.
çok teşekkürler bunlarıda bir bütün olarak değerlendireyim.
Mod 125 Sniper tüfeğim ile Protector dampa ayak + Optima 3-9x32 dürbün kullanıyorum herhangi bir problem henüz yaşamadım, mercek çapı 32 yi geçmeyecek dürbünleri tercih etmenizi söyleyenler doğru söylemiş, dampa ayak ile gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Benim şahsi görüşüm reddot uzun mesafe atacak tüfeklerde zevk veren bir şey değildir hatta tam aksine uzak mesafe atışına engel olan bir üründür, ayrıca tek kırma tüfeklere de pek uygun bir malzeme olmadığını düşünüyorum.
Anladım teşekkürler.Yanlız hatsan protectorla alakalı ters bağlama gerekiyor gibi bişeyler okumuştum darbeyi gerçekten emiyor mu ve dürbünü bozmadan ne kadar atış yapılabilir.Torpedoda mod125le aynı güçte diye biliyorum ama tabi tasarım kaynaklı bi zarar verme yada başka durumlar olurmu bilmiyorum.
Uzun mesafelerde dediğiniz gibi görüşü etkileme durumu olucaksa dürbün daha mantıklı comet 4x32 nasıldır acaba.
Bu konularda baya eksiğim aldığım tüm tüfekleri gez göz arpacık kullandım.Şimdi gelecek tüfek çok güçlü,bu yüzden dürbün çok bozduğunu söyleyenler var.Acaba reddot nasıl olur tavsiye edebileceğiiz sorunsuz garantisi sağlam bir ürün var mıdır.4x32 comet dürbün tavsiye eden var daha büyük alma diyorlar 32 üstü sıkıntı kırarsın bozarsın diyorlar.Dürbün stoperide var onuda kullanabiliyormuyum reddotla teşekkürler.
Bakım ve diğer konular dışında bu tarz tüfeklerde tek dikkat etmeniz gereken kural. Bu tüfekler ile dürbün kullanamazsınız. Yani hem tahribat olsun, hem uzun mesafe nokta atışı olsun gibi bir düşünceniz olmasın. Bu konuda 3 çeşit ürün var.
1-) Tahribatı yüksek ( Dürbünsüz vortex veya yaylı tüfekler Magnum sınıfı)
2-) Tahribat ve grupmanı dengeli ürünler ( Hatsan Dominatör 200 gibi )
3-) Grupman yönü daha fazla ürünler ( Hatsan Mod 35 gibi )
Cevap için teşekkürler bende yeni sipariş verdim bakalım gelicek 155 torpedo vortex modeli acaba red dot kullansam nasıl olur bazı videolarda gördüm kullanıyorlar randıman alırmıyım acaba.Dürbün stoperide geliyor yanında acaba stoperle beraber reddot kullansam faydası olurmu .
Videodaki havalı crosman 2260 12gram co2 kartuş ile çalışır.
Paletlere gelirsek bir dönem bayilerde görmüştüm uzun zamandır görmüyorum ucundaki fosfor dışında bir numarası yok gamo red fire ile ayni diyebiliriz. Videodaki gibi gücsüz tüfeklerde av için iş görebilir ama isabetleri berbattir.
eyvallah teşekkürler bu tarzda yandan kurulan mavzer gibi havalı tüfekler varmı 5.5 güçlü bir model
Forumda eski konularda bir dönem özellikle 2008 2010 yıllarında torpedo 155 hakkında konular alanlar oldukça fazla konu okudum.Güncel olarak sormak istediğim hala bu tüfeği kullanan var mı ben bi mod 125 gücünde 150 metrede bile hala tahribat yapacak yaylı pistonlu bir tüfek arıyorum.Pcp kesinlikle almıcam.O yüzden o tarz tavsiye gerek yok,günümüzde Türkiyede alabileceğimiz en mantıklı güçlü magnum 1000fps ve üstü 5.5mm tüfeklerden ne tavsiye edersiniz.Hala torpedo kullananlar varmı ne tür sıkıntıları var tüfeklerin bakımında kullanımında olsun en çok nelere dikkat etmeliyiz.
Güncel olarak bu tüfeğe 2700-3500 arası sahip olabiliyorum.
Alttan kurmalı sabit namlu olması önemli elbette kalite ve uygun fiyat.
Ama yüksek fiyat maksimum 10bin tl çıkılabilir.
Kesinlikle katılıyorum aslında benim bütçe 10 bine kadarda çıkabilir lakin verdiğim paraya değecek mi korkusu var.Mesela weihrauch hw 80 vardı sıfır almıstım o zamanın parası tam bir maaşımı ona yatırmıştım ama bikaç atış sonrası gevşeklik gördüm hemen sıktım sonrasında vidaların bazılarını kolay yalama olduğunu görmüştüm daha tertemiz kanlı canlıyken satayım dedim.Elimde tutması hissiyatı kalite hissi gerçekten hatsan ve diğer markalarla ölçülemezdi ama çok kolay dağılacak korkusu oldu sattım bende hemen.
Benim diana 460la alakalı olarak acaba gerçekten değecek mi o kadar paraya eğer başlarsa zamanla oda arızalar açmaya ve benim için güç çok önemli yani şimdi baktığımda 5 10 atışta bile dağılma emareleri gösteren bir tüfek diyorlar torpedo 155 için ama cidden bu gücü taşıyan kaçtane tüfek var diye düşünüyorum ben özellikle alttan kurma istememden dolayı biraz daralttım seçeneklerimi yoksa kırmalı olsa eminim çok farklı ürünlerde çıkacak.
yabancı bi videoda 460la torpedo karıslasması izledim ilginç bir şekilde torpedoya övgüler gördüm ama şunu söylüyorlar hatsanın doğruluk iddiası çokta yok ama ben 460ın gücünden pek memnun değildim diyen yabancılar var.150 metrede bir tenekeye delik açmamın verdiği hazzı ben 460ta yaşamayacaksam torpedo olmasa bile o güçte o çıkışta bir tüfeğe ihtiyacım var.Şu anda piyasada 3500 civarı olan torpedo 155i bir bayide 2650yede buldum ama işte sürekli fabrikaya gidip gelecekse buda can sıkar.
diana kalite olarak hw den daha iyi bir tüfek değildir. ancak daha güçlüdür. çünkü daha büyük bir pistona sahiptir. gamo ve stoegere gelince güç anlamında vasat tüfeklerdir. küçük bir pistonları vardır. istanbul fatihte kalıyorsanız. hw ve diananın servisi oradadır. gidip görüp dokunarak seçim yapmanızı öneririm. önce mercan yokuşuna inersiniz. bir çok av bayisi vardır. hatsan, kral, gamo bulursunuz oralarda. bakıp incelersiniz. hw nin servisi de meydan av dır. fatih ve karaköyde farklı şubeleri vardır hangi şube bakıyor bilmiyorum. sorarsınız. meydan avla yedek parça konusunu konuşursunuz. ellerinde tüfek varsa incelersiniz. sonra karaköye geçersiniz. av doğa ya gidersiniz diananın servisi orasıdır. ellerinde tüfek varsa incelersiniz yedek parça konusunu konuşursunuz. ondan sonra kararınızı verirsiniz.
Tamamdır teşekkür ederim bilgilendirme için şu anda şehirdışındayım ancak döndüğümde bakabilirim bakalım artık bi şekilde konuşup halledicem.
Açıkçası stoeger de çok tavsiye edilmiyor gibi görüyorum sanki yorumlardan. Onlara para vermektense hatsan domintor 200w gibi bir alterantif benimde en son seçenek olarak aklımda. sonuçta kimimiz profesyonel olarak bu hobiyle ilgileniyoruz kimimiz ise gerçekten çok çok amatörce. Burada fiyat/performans sıralamasına ek olarak keyif de vermesi çok önemli bana kalırsa. ancak bu durumda diana ya da wh bulamayacak olursak mecbur yerli alternatiflere yöneleceğiz.
Evet ben az önce görüştüm bana dediği adamlar malı üretip satma derdinde satış sonrası bişey yok diyor.Dışarda yaptırırsın dedi bunu diyen bayi sahibi.X10 stoeger agaç güzel ve gamoya yakın bir tüfek hatsandan iyi dedi ve rx40 yine isabet ergonomi tasarım olarak çok güzel ama hatsan gibi sorun oldu fabrika gönderim halletsin yok dedi.Bende o yüzden iyice bi araştırma yapıp alıcam.Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemem.Şu an halihazırda 2 tüfek var çocuklar kullanacak ama bana hala bi magnum gelmedi.
Ömer Bey Merhabalar,
Aslında ben kafamda alacağım markayı ve neredeyse modeli netleştirdim ancak ben silah bulamıyorum sıkıntım orada. Diana almak istiyorum ama avdoğayı arıyorum telefon çalmıyor kimseye ulaşamıyorsunuz. Diğer bayilerin hiçbirinde de bu tüfekler yok. Neye elimi atsam parasını da verecek olsam bulamıyorum.
Aynı durumu bende yaşadım bu bikaç günde gerçi izmit taraflarında gamo cfx royal buldum ama 5800 en son dedi almaktan vazgeçtim.Şu anda stoeger rx20 ve rx40 modellerinde yoğunlaşıyorum bakalım ya bunları yada hatsan olarak dominator 200w modelini alabilirim çok tatlı hoş bir model.Baktım olmuyor torpedo hantalda olsa alabilirim çünkü çok güçlü bir tüfek.Az önce siparişim geldi mesela hatsan strike edge inanılmaz hafif güzel tasarım ve güçlü bir tüfek birazdan atışa ormana gidicem fiyat 1044tl yanında kılıf ve 3 paket saçma.He aşık olayım güzel bi tüfek olsun baktıkça gözlerim kamaşsın,ahşap olsun dersen kesinlikle diana,weihrauch gamo bile alma derim eğer gamo işine girilicekse bence stoeger daha mantıklı gibi yoksa üste zıplayıp dianalar alınmalı