Hocam belki 10 tüfekten 1'i böyle berbat çıkar bilemem ama en azından Hatsan bu konuda çok daha az üzdü, kral marka yaylı taş çatlasın 3-4 modelini kullanmak nasip oldu.
Serüven ise şöyle;
Belki 6 yıl aradan sonra yine heves tavan yaptı, yaylılarla nefis köreltiyordum pcp'ler elden çıkmıştı.
Pratik olsun diye pcp'den vazgeçmiştim kırmalı baktım. Sebebi de böyle çeşit yaylılar gas pistonlular piyasaya çıkmışken beni baya memnun edecek bişi vardır elbet dedim.
2013'te mod135'e vortex o zaman için ilk defa üretilmişti, vortex sistem taktırıp kullanmıştım o sebepten Kralın gas pistonu da aynı ayardır deyip Kral'a niyetlendim.
(Beklentiler her zaman üzer 😀)
En güçlü model bir n-07 bir de n-11 vardı, yani baya araştırdım inceleme videosu izledim neredeyse mod125 e yakın gücü var diye düşünüp n-11 gas piston .22 skull desen sipariş geçtim, o kundak rengine kadar özenmiştim.
Neyse tüfek geldi hevesle açtık biz arkadaşım da var o da heveslidir bu işlere.
Şekil güzel tamam beğendik, kurdum.
Dakika 1 gol 1. Pellet namluya girmiyor ucu dahi ezecen de anca.Pelletdendir dedim gittim 2 farklı marka daha getirdim aynı.
Bu kısımda hevesim mevesim söndü zaten.
Seçip namluya eze büze de olsa sürdüklerimle atayım dedim ciğeri sağlam mı diye o da hüsran.
Hatsan mod70'in delip geçtiği tiner tenekesinin tek tarafını anca deldi.
Mantıken gas pistonu sıkıntılı dedim kurması kolaydı çünkü.
Neyse velhasıl kelam isabete bakayım dedim belki bir umut güldürür diye.
3 - 5 atış yaptım.
Gezi son noktasına dahi getirsem 5 cm. sol vuruyor.
Heves bitti iş o kadar emek verip aldım, hataları giderirler elbet demeye döndü.
İdris usta pcp konusunda çok çok memnun etmişti tamiri, teknik bilgisi, sağolsun.
Tüfek 2 defa gitti geldi, gas piston değişti gücü yerine geldi başka bir sorunu çözülemedi.
Bu arada gas pistonlarını Çin'de yaptırıp getirtiyorlarmış, ondan çok arıza varmış ek bilgi.
Hallettik denildi biz de attığı yeri vuruyor denildi ama 2 sefer tamire rağmen, gezin yükseklik ayarı en alt seviyede 5 cm. yukarı vuruyordu.
Pellet yuvasına da amatörce matkapla dokunulmuş diye düşündüm o kadar berbattı hali. Çap hafif genişletilmeye çalışılmış ufaktan göstermelik faydası yok saçmaları çekiçle çakacan anca girer.
Ucuz saçma alıp çap hatası olanı bulup seçersen atıyordu anca.
Valla o zaman teknik servise eyvallah edip bir abimize değerinin çok altında sembolik rakama sattım hakkı bu idi.
O da durumunu anlatmıştım bildiğinden bağ evinde durur çok nadir atarım belki diye aldı.
Lafı uzattım affola konusu açıldı, içimdekini kusmuş gibi oldum, kimseyi kırmadan. iyi oldu. yine de yerli firmalarımıza Allah zeval vermesin.