is_hak tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Regülatör ve power plenum u Mustafa Emrah Kalay yaptı. Şu an yapmıyor sanırım. Sert yayı huğlu dan temin ettim. Px5 stabil bir tüfek. Ben 18.13 pellet yerine 24,25 grain solid atmak için yaptım modlamayı. Eğer pellet atacaksınız hiç kurcalamayın. Standart halinin pellet ile isabeti,hava tüketimi vs gayet iyi.

    Cevap için teşekkür ederim Murat hocam aynen kurcalamasam daha iyi. Bende alır almaz hava kaçırma problemi yüzünden fabrikaya yolladım inşallah adam akıllı yapar yollarlar.

    İlk dediğiniz çok doğru bazı tüfekleri çok yüksek güçlere çıkartabilmek için komple regülatörü iptal etmek yapılan bir uygulama, yine dediğiniz şekilde stabil atış sayısından ödün verirsiniz. Valf yay sertliği ve çekiç sertliğinize göre stabil atış yapabileceğiniz basınç aralığıda değişecektir.

    İkinci dediğiniz husus genellikle büyük hacimli plenumlarda beklemeden ardarda atış yaparsanız, plenum kendini toplayamadığı için çıkış hızı düşecektir. Örneğin benim kullandığım Fx Maverick, ayarladığım mevcut ayarlarda yaklaşık 2,5-3 sn civarında plenumun kendine gelmesi için süre tanımam gerekiyor. Bir diğer plenum uyguladığım Px5 tüfeğimde ise bu toparlama hissedemeyeceğim kadar az ancak plenum boyutu px5 için 40cc civarında, Maverick ise 98cc plenuma sahip

    merhaba px5 için power planum nerden bulabilirim nasıl montaj yapabilirim?

    güzel olmuş elinize sağlık.üzerindeki kıskaçı sonradan mı taktınız yoksa tripotun üzerinde orjinal varmıydı .banada böyle bir kıskaç lazım tüfeği sabitlemek için

    Kısaca bunların birleşimi maliyet 180 tl. Ama denemedim tripod dandik kıskaç sağlam ama üstelik indirime girmiş. Hatta kaan elektronikde hediye kodu olarak 100OKTAN yazarsanız daha da indirim oluyor.

    güzel olmuş elinize sağlık.üzerindeki kıskaçı sonradan mı taktınız yoksa tripotun üzerinde orjinal varmıydı .banada böyle bir kıskaç lazım tüfeği sabitlemek için

    Link atabilirim bulursan 1 dakka. Bu kıskacın altında kameralarda olan tripod vidası var. Benim burdaki tripodun üstü kırılmıştı matkapla delik açıp vidayı ısıtıp döndürerek sabitledim soğuyunca taş gibi oldu hemen link bulup atacam size

    Power plenum yapıldı ve regülatör değişti. Çekiç yayı da daha sert olanı ile değişti.

    Eğer solidi de tatmin edecek bir hızda atmak istiyorsanız gerek var. 18.13 pellet de standart haliyle çok iyi. Ama ağırlık arttıkça iş değişiyor. Ki solidler hız ister. Ama 22 grain ile hiç denemedim standart halini. 22 grain solid ile tatmin edebilir. Bilemiyorum atış yapıp denemek bakmak lazım. Ben Engin Sak 24.3 grain atıyorum ortalama 275 m/s gayet memnunum. Daha ağır da atabilir ama bu defa da tek dolum ile atış sayısı düşüyor. Şuan 140 bar reg ayarlı. 275-280 m/s hız ile yaklaşık regüle 40 atış yapıyor. 275 CC tüpü göz önüne alırsak bence çok iyi. Tabi power plenum un etkisi büyük.

    Murat bey merhaba px5 için bu kullandığınız regülatör hangi marka model nerde buluruz? Sert yayı nerde bulurum? Bu power plenum nedir nasıl yapılır kim yapar? Cevaplar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim. Galiba px5 in standart tüpü çok stabil değil ama tüfek gerçekten çok hoş çok kaliteli

    kardeşim senin tüfeğin 250 barla çalışıyor. yüksek basınçtan dolayı tahliye falan etmedi. silahında hava kaçağı var.

    kurma kolu muhabbeti çok farklı. ecevit abinin dediği gibi komple bitince yapılması gereken şeyler.

    Anladım Cemal hocam az önce aldığım yere verdim tüfeği fabrikaya yollayacaklar yazdım sıkıntılarını inşallah çözülür Teşekkürler

    Teşekkür ederim bugün bayiye verdim fabrikaya yollayacaklar umarım çözüm olur.

    Merhaba ustalar bende bu hafta px5 aldım

    Tüp kaçırıyor 3 4 saatte 100 bar kadar

    2. Olarak da 18.13 gr pellet 830 840 fps atıyor

    Aldıktan sonra farkettim tüpte de 2018 yazıyor.

    Sizce bunu iade mi edeyim. Yoksa fabrikaya mı göndereyim

    Bende olmadı ama 250 bar fazla değil mi? 200 bar limit zaten. 200 barda 3 ay beklettim düşmedi aşırı basınç yüzünden tahliye olmuş olabilir. 200 bar basıp bekletin bakalım.

    Hocam kitapçıkta kırma kolunu kurun emliyeti açın yazıyor şimdi gördüm. Siz px5 i doldururken bunları yapıyor musunuz?

    Pompa düşünürseniz muhakkak kral markanın yeni nesil pompalarını alın. Hatsan ile arasında çok fark var. Kralda filre bile koymuşlar çıkışa. Her iki pompayı da kullandım hatsan ve kral.

    Pompadan ziyade px5 i bugün cemal bozan abimizde dolum yaptık 250 bar civarı ama akşam 150 bara düşmüş hava kaçırıyor. Siz böyle bi problem yaşadınız mı?