Arkadaşlar acil yardiminiza ihtiyacım var.tugegi yeni aldım yarım kutu pellet kullandım daha ancak enson hava bastıktan sonra dolum ucu girişinden hava kaçırıyor tüfek.tüpü komple çıkardım oringlerini kontrol ettim birinde ufak bir zedelenme vardı onu değiştirdim ancak sorun hala devam ediyor.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim 🤦
Mustafamuhsingedik tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Mühimmat namludan çıktıktan itibaren yükselmeye başlar ve yükselme bittikten sonra bir müddet düz ilerleyip düşüşe geçer, siz mühimmat henüz yükselmenin başındayken sıfırlama yapmışsınız doğal olarak 15 metre ile 20 metre arasında da yükselmeye devam edeceği için yukarıyı vuracaktır, sıfırlama mesafenizi arttırmanızı öneririm.
Çok teşekkür ederim hocam yarın ilk isim 25 m ye sıfırlamak olacak inşallah 🙋
-
Arkadaşlar spariş verdigim tufegim bugün elime ulaştı deneme olarak 15m ye sıfırladım tüfeği grupmani çok iyi bu mesafeden ancak 20 metreden attigim zaman 2-3 cm yukarı atıyor.tamam mesafe arttıkça isabet noktası değişir ama her beş metrede bir bukadar fark olurmu bu normalmi. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
-
Ben en son Hatsan Nova Star 5.5 aldım. Bu tüfek beni gerçekten çok şaşırttı. Oldukça güçlü ve isabetli. Atış sayısı fazla ve susturucu ile oldukça da sessiz. Bundan da güzeli tüfek solidleri çok çok seviyor. Beni fazlasıyla tatmin etti. Tabi bir ara acaba bunun LW namlusu nasıl olurdu diye düşünmüyor da değilim. Test sonuçlarım bu şekilde:
Hatsan nova star 5.5
25.39 gr. 970fps
22gr 1010 fps
18.13gr. 1050fps
16gr. 1050 fps
Bu arada 6.35 mm olanı aynı oranda o kadar güçlü değil. Kaldı ki 6.35 pelet veya solidler de baya maliyetli oldu artık. Ayrıca 6.35 olunca atış sayısı da ister istemez düşüyor. 5.5 da çok fazla seçenek var. Hercules Bully olsaydı tabiiki 6.35. Nova ailesi 5.5 ile çok daha verimli....
Hocam bende Hatsan nova star rg aldım 5.5 ama çok memnun değilim sorun benim tufekte mi acaba.tüp içindeki conta patladı daha iki aylikken şimdi o contayi bulamıyorum hatsani aradım contayi istedim hiç alakası olmayan contalar yollamislar okadar tarif ettiğim halde iki aydır yatıyor tufegim şimdi servise yollayacağım bir conta için.ikincisi solid çok seviyor diye yazmışsınız 3-4 kutu farklı ağırlıklarda pellet aldım her atis arasinda en az 7-10 cm fark var grupman yapmıyor 25 metreden.hatsan flas 18.13 ile 50m den kola kapağını vurabiliyorum
-
Eski dürbünler duruyor mu hocam
Dürbünler duruyor hocam pcp gelsin onlarda da bir deneyeceğim tepme olmadığı için yine sapma yapacakmi diye sarsıntı olmadığı için bir umut benimki.ama benim kirmalida daha iki kutu mermi harcamadan sapmaya başladı ayar tutmuyor en fazla 5-6 atış ondan sonra mermi alakasız yerlere gidiyor
-
Dayanır mı bilmem ama ben red dot aldım mod 135 vortex qe için deneyip görücez 😂
Dayanirsa mutlaka bilgi almak İsterim hocam sizden pcp aldım ama kirmalidanda vazgecemiyorum☺️
-
herkese merhaba kral puncher nish (5.5) hakkında bilgisi olan var mı acaba nasıl bir tüfek alınır mı? Teşekkürler.
Kral puncher 4.5 yeni sparis verdim hocam elime gecerse inşallah bilgi veririm😅internetten arastirmalarima göre güzel bir tüfek yalniz
-
Pes ettim zaten hocam ne yaptıysam olmadı kactane dürbün cöp oldu🤦şimdi kral puncher Nis S sparis verdim inşallah beklentimi karşılar bu tüfek
-
Kardeşim yalının üzerinde dürbün durmaz dursada ayarı tutmaz dürbünlere yazık etme eğer imkanın varsa ucuz yollu pcp yaylıdan daha isabetli olur
-
Mod 70 de unf diş yok hocam, 85 sniper ve 125 sniper modellerinde var sadece bildiğim kadarıyla
moderatör olayı değil hocam gücü düşürme olayı 16 joule demiştiniz ya ondan bahsediyorum.oda baya tepiyor çünkü.hatsan mod 85 e enson victoptics 3-9x40 aldım 600 Gr tepmeye dayanıklı yazıyor ama Hatsan protectör ile en fazla bir ay dayanabildi.kac tane dürbün yedi tüfekten tiksindim artık gerçekten hocam 🤦bi hawke kaldı denemediğim Onuda deneyeceğim heralde biraz toparlanayimda inşallah
-
Moderatör söküldükten sonra alttan çıkan diş 1/2 unf hocam 1/2unf olan tüm harici moderatörleri takabilirsiniz.
Moderatör üzerinde bulunan dikey çizgilerin başladığı yerden testere ile keserseniz altından unf dişe takılmış somun çıkıyor, o somunu sökünce geri kalan parçalarda sökülüyor.
16 joule gücü hassas olarak almak için yaylı kullanmanız gerekiyor, vortex pistona siz müdahale edemezsiniz fabrikaya sorarsanız belki onlar yardımcı olabilir.
Cok teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.Elimde yaylı olarak Hatsan mod 70 var hocam acaba sizin bu dediğiniz olayı onda gerçekleştirebilirmiyim.
-
Hatsan mod 85 sniper özellikle ft ye girmek ve uğraşmak isteyen ancak ft de kullanılan silahlara o kadar parayı veremeyen yada vermek istemeyen arkadaşlar için söylüyorum. üzerinde biraz gayret ederseniz para harcarsanız demiyorum sabır gösterip gayret ederseniz oldukça ekonomik mantıklı bir silahtır. tavsiye ederim. Neden?
birincisi 32 cm namlu ve 100 mm piston yolu ile çok iyi bir locktime ve barrel time oranına sahiptir. normalde siz silahı 24 joule veren gücünden 16 joule indirdiğinizde 45 cm lik namlular maalesef bu locktime olayına takılır ve grupmanı dağıtırlar. namlunun bağlantı ve kilitleme mekaniği sağlamdır hassas bağlanır. (imalat hataları dışında bazen abuk sabuk şeylerle karşılaşabiliniyor)
ikincisi namlu kalitesi ortalamanın üzerindedir öndeki plastik zamazingoyu çıkarttığınızda ucuna gerekirse muzzel breaker takabileceğiniz unf dişli güzel bir namlu oluyor sadece hafif ince diş zımpara ile namlu ucu crownunu temizlemek lazım
üçüncüsü işlemeyi bilirseniz vede işlerseniz dokunmatik hassasiyeti olan iyi bir tetik sistemi var sadece tüm parçaları ince zımpara ile parlatıp çapaklarını almanız ve tetik gerisindeki çekme ağırlığını belirleyen mandalın yayını yumuşak bir yayla değiştirmeniz gereklidir
dördüncüsü vortexi 16joule çektiğinizde çok az sarsıntısı olan bir silah oluyor. üzerine koyduğunuz pellet yer bile değiştirmiyor nerdeyse
beşincisi aslında plastik kundağı malzeme kalitesi pek hoş değil ancak genel olarak silahın ağırlık dengesi tam ortada fakat özellikle ayakta atışlarda biz ağırlık dengesini biraz omuz tarafına doğru geride olsun isteriz. onun içinde dipcik lastiğini söküp dipçiğin içine örneğin okullarda çocuklarımızın kullandığı kil hamuru ile doldurup lastiği tekrar kapatabilirsiniz bu hem silahın dengesini arkaya çekecek hemde olumlu yönde bir ağırlık kazandıracaktır...
Hocam merhaba yazınızı büyük bir hevesle okudum Hatsan mod 85 ve 125 vorteks kullanıcısı olarak ve bu tepmelerden dolayı çok dürbün harcadim.size iki sorum olacak hocam 1.si moderatörü söktükten sonra çıkan diş 1/2 unf dişmi yani herhangi bir moderatör takabilirmiyiz.birde bunu kesmek için ney kullandınız ispiral,testere filanmi ısıtma yoluyla cikartamazmiyiz disliye zarar vermemek için.
2. Sorumda vorteksi 16 joule nasıl çekiyorsunuz üzerinde güç vidası falanmi var vorteksin.bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim hocam 🙏
-
Hocam hatsan protector alın vidaları zorlamadan yarım tur yarım tur sıkın sonra vida bulmak zor oluyor
İKitane var hocam randıman vermeyince buseferki de farklı olsun dedim belki daha iyi olur dedim ama vasat çikti malesef iade ettim zaten.durduk yere birde kargo masrafı çıktı🤦
-
Hocam bu normal değil bende hatsan protector var hiç sallanmıyor.
Satıcıya durumu aynen izah ettim hocam ama bu markanın ürünlerinin hepsinin aynı olduğunu söyledi yinede iade aliriz dedi iade edeceğim artık
-
Hocam buradaki millerde çok hafif bir boşluk var ama dürbünü takınca o boşluk daha fazla hissediliyor resmen elinize alırken bile dürbünün sallantıdan kaynaklı sesini duyabiliyorsunuz elinizle o sallantiyi hissedebiliyorsunuz.
-
Nasıl bir boşluk resmi var mı acaba ? Sallantı yapıyor mu?
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Vector Optics marka protectör dampa ayak aldım ama kızaklarda(millerde)Hafif bir boşluk var bu normal mi arkadaşlar.saticiyi aradım bu markanın bütün dampa ayakları bu şekilde oluyor boşluk olmazsa tutukluk yapar dedi hatta ordan aynı marka bikactane dampa ayağa baktı bunlarda aynı dedi.bende Hatsan protectör de bu boşluk yok dedim ama hiç tutukluk yapmıyor dedim her marka ayrı üretiyor dedi.Sizce bu boşluk daha çok sarsıntıya sebep olmaz mı arkadaslar kullanan varmı bu dampayi varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Bu bir kusursa dampayi iade edecegim.Tufegim Hatsan mod 125sniper vorteks
-
Vector Optics marka protectör dampa ayak aldım ama millerde Hafif bir boşluk var bu normal mi arkadaşlar.saticiyi aradım bu markanın bütün dampa ayakları bu şekilde oluyor boşluk olmazsa tutukluk yapar dedi hatta ordan aynı marka bikactane dampa ayağa baktı bunlarda aynı dedi.bende Hatsan protectör de bu boşluk yok dedim ama hiç tutukluk yapmıyor dedim her marka ayrı üretiyor dedi.Sizce bu boşluk daha çok sarsıntıya sebep olmaz mı arkadaslar kullanan varmı bu dampayi varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Tufegim Hatsan mod 125sniper vorteks
-
Arkadaslar vortexi sokup incige kadar inceldim mazleme saglam bozulma sansi yok arti ayarlanabilir bar olmasi cok guzel birsey. Vortex in ucundaki oringle asindigi zaman yillar sonra hava kaciriyor bu yuzden bozuldu saniyoruz. Tamiri cok basit oringi degistirip pcp pompasiyla hava basiyoruz problem kalkiyor.
Barı nereden ayarliyoruz hocam mümkünse bilgi alabilirmiyim
-
Tam 2 hafta oldu hala bir ses yok teknik servisten. Şaşkınlık içindeyim
Bence bir alo deyin hocam