s.kurt43 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Arkadaşlar maksimum 500 - 600 metre ölçüm yapan uygun fiyatlı mesafe ölçer aranıyor...
-
Arkadaşlar bu dürbün hakkında ne düşünüyorsunuz, almayı düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?
-
Başka bir dürbün ile denedim herhangi bi sıkıntı yok. Muhtemelen ayaklar ile ilgili bi sıkıntı var.
-
Turretleri çevirdiğin.halde aynı yeri vuruyorsa optik bozulmuştur
Yok hocam. Turret'lerde herhangi bi sıkıntı yok. Optik merkezleme yaptığım halde sıfırlama atışı yaptığımda çok fazla sağa çekiyor. Sıfırlama için turret'lerde ayarlama yapıyorum neredeyse sonuna yaklaşıyor anca sıfırlanıyor.
Daha önce taktığımda aynı işlemleri yapıyordum bu kadar sağa sola gitmiyordu makul bir şekilde turret'lerden ayar yapıyordum.
-
Tüfeğin dürbünün ve montaj ayağının marka modellerini öğrenebilir miyiz ? belki aynı ürünlerde daha önce başına gelen bir hobidaş olmuştur daha kolay yardımcı olunabilir.
Huğlu Effecto PX5 Pro
Victoptics S4 3 12 40
Ayakların markasını bilmiyorum açıkçası üzerinde de bir şey yazmıyor. Dürbünü alırken kendi ayakları 22 olduğu için satıcıdan 11 olanı rica etmiştim o şekilde aldım.
-
Sorun inşallah ayaklardadir. Bu şekilde optigimin bozulduğunu öğrendiğim olmuştu
Hocam inanın bende ondan korkuyorum. Ne yapabilirim yani siz nasıl anladınız?
-
daha önceden de kullandım demişsiniz bu tüfekte mi kullandınız.
Evet hocam aynı tüfek. Herşey aynı. O zaman hiç böyle bi sıkıntı yaşamamıştım.
-
Merhaba arkadaşlar.
Dürbünde optik merkezleme yaptığım halde sıfırlama atışı yaptığımda çok fazla sağa çekiyor. Sıfırlamayı yaptın fakat neredeyse yan turret ayarı sona yaklaştı.
İlginç olan şu; bu dürbünü ve montaj ayağını daha önce de takmıştım o zaman bu şekilde bi sıkın ile karşılaşmamıştım.
Neden olabilir acaba?
-
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Başınç ve hacim olarak biliyordum fakat mantığını tam anlayamıyordum.
-
Bar basınç, CC hacim. Basınç tüpün içindeki havanın sıkıştırılma şiddetini ölçüyor. Cc tüpün alabileceği hava miktarını ölçüyor.
Yani hocam mesela
200 bar 275 cc
250 bar 275 cc
Bu şekilde olsa, ikisi arasında fark ne olmuş olur? Avantaj, dezavantaj olarak.
-
Arkadaşlar Merhaba.
Tüfek ve tüplerdeki BAR ve CC değerleri tam olarak neyi ifade ediyor?
-
Mesafe ölçeri tek satar mısınız?
-
Anladım hocam teşekkür ederim.
-
Standart bi kullanım yok o zaman, öyle mi?
-
Merhaba arkadaşlar. Dürbün montajında kullanmak için internetten 1-6 Nm torklu tornavida aldım.
Fakat daha önce hiç kullanmadığım için nasıl kullanılacağı hakkında yardıma ihtiyacım var.
Tornavidanın üzerlerinde ki 1'den 6'ya kadar olan rakamlar tam olarak ne ifade ediyor ve montaj yaparken hangi ayarda kullanmam gerekiyor ?
-
Ben varım hocam. Yeni başladım, forumdan bir şeyler öğrenerek kendi halimde hobimi icra ediyorum.
-
Bence gittiği yere kadar kullan
Aynen hocam kullanıyorum zaten. Pompa Yeni bakımdan geldi de o sesi çözemedim bir türlü acaba nedir bilen var mı diye yazmıştım.
-
Hava basıncı 100 barın altına indiğinde direk hava basıyorum 0 indirme imkanın yok zaten o pompa ölmüş de seni oyalıyor gibi geldi
Şimdi bir daha doldurdum tüfeği. Sorunsuz bir şekilde dolduruyor fakat başlarda o bahsettiğim çıt sesi bi süre geliyor.
-
Merhaba arkadaşlar. Pompayı servise gönderdim hortum değişti. Geldiğinde sorunsuz bir şekilde dolum yaptım fakat dün ikinci defa dolum yapacaktım ki yukarıda bahsettiğim çıt sesi gelmeye başladı.
Dört beş defa pompa bastıktan snra tam tüfeğe hava geçmeye başlayacağı noktada pompayı basıyorum çıt sesi geliyor kaldırıyorum tekrar çıt sesi geliyordu. Bende bu sese rağmen biraz daha bastım 50 pompa yaptım her seferinde bu ses geldi ama dolum da yapmış.
Pompa yine devam etti bi süre sonra ses kesildi. Dolum yapmış oldum.
Ben valf açılıyor kapanıyor herhalde diyordum kendi kendime kendime bu meseleyi İdris ustaya anlattığımda ''Sen tüfeği sıfır barda iken mi hava basıyorsun'' dedi. Hazır 100 bar hava varken basıyorum dediğimde ''Valf sıfır iken açılır içinde hava varken valf açılması olmaz bu bahsettiğin çıt sesini de daha önce hiç duymadım'' dedi.
Bir fikri olan var mı acaba?