Hasanemreozturk5554 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

selam hocam açabildinmi acaba bende yıllardır değiştirmedim silikon jeli nerden aldın ve açtıysanda nasıl açtın paylaşırmısın.

Silikajel Beyaz – 100 Gram (Nem Alıcı,Rutubet Küf Önleyici) Dolar kimya sitesinden aldım 2 adet almanızı tavsiye ederim.
    mzenis'in anlattığı gibi yapabilirsiniz bende paslanmamış bir tornavida olmadığı için 2 tane bıçak yardımıyla yaptım.

8 aydır elimde olan hatsanın pcp pompasının nem Filtresindeki silikajelleri değiştirmek istiyorum ama nasıl açıldığını çözemedim. Birde bunları değiştirmek çok gerekli bir şeymi kaç ayda, yılda bir yapılması gerekli tüfeğe sadece kuru hava basılması için önemli diye biliyorum. Pompayıda çok ısıtmadan kullanıyorum zaten yinede değiştirmek istedim kullanma kılavuzunda en geç 6 ayda bir değiştirin yazıyor yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

teşekkür ederim tüp yeni geçen sene aralıkda almıştım daha 1 yılı bile dolmadı çiziği gözümde çok büyütmüşüm zaten kesinlikle kale alınacak düzeyde değil servisede gerek kalmadı bu yüzden gaz kaçırma sorununuda çözdüm zaten mengeneyle sabitledim en son çizmeden :)

Evet aynı konudan müzaripim. 24 saatte 15-20 bar hava kaçırıyordu benimki. çözümü basit gibi elinde ekipman varsa tabi mengene lazım sanayiden bulabilirsin link atmak yasakmı bilmiyorum ama How To Fix An Air Leak On A PCP Air Rifle (Hatsan AT44-10) diye youtube a yazarsanız videoda anlatıyor adam

Es selamü aleyküm 18 yaşındayım ilk tüfeğim bt65 sb elite 6.35mm grupmanına hayranım gmax no8 pellet kullanıyorum. Pelletleri kutudan çıkartıp gazetenin üstüne dağıtıp würth silikon spreyle hepsinin üstüne dağılacak şekilde sıktıktan sonra boş pellet kutusuna 3-5 damla motor yağı damlatıp silikonlu mermileride içine koyup karıştırdıktan sonra kullanıyorum. Bu taktiği bu forumda keşfetmiştim. Grupmanda herhangi bir dağılma olmadı (iyileşme olmuşta olabilir bunu ilerleyen zamanlarda ölçmeyi planlıyorum) ve elbetteki 41grain pellet artık 25-30 grain gibi çok daha hızlı gidiyor
    halen daha bir dürbüne sahip değilim ama 3-9x40 victopticsin dürbününü almayı planlıyorum (önerip önermediğinizi yazarsanız sevinirim çok bütçem yok maalesef). Bt 65 e de yedek bir tüp almayı planlıyorum scuba tüpüm olmadığı için atış esnasında pompa ile uğraşmak zaman alıyor yormaktan ziyade.

kardeşler tüpün hava kaçırması sonucu tüpü söküp içindeki havayı yanında gelen aparat ile boşalttım gaz kaçırma sorunu ön kısımdaki dolum yaptığım yerdeydi bende orayı sökebilmek için tornavida ile çevirmeye çalıştım ama mengene olmadığı için ingiliz anahtarının önüne bez sarıp çevirmeye çalıştım ancak hem çeviremedim hemde tüpü biraz çizdim boyası kalktı ve milimetrik derecede dış metali söküldü
    1) zaman içerisinde bir patlamaya sebep olurmu
    2) hatsana göndersem garanti kapsamında ele alınırmı
    yardım ederseniz çok sevinirim