tmcA tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Konuyu hortlatıcaz. 6.35 tahribat ile 5.5 tahribatı aynı diyen arkadaş şaka mı yapıyor? Aynı gramaj bile olsa 6.35 hacim olarak daha geniş alana vurduğu için tahribat fazla olacaktır. Mod 125 vortex 6.35 aldım. Şişeyi 36 kalibre tüfek gibi patlatıyor. 5.5mm kullanıyordum eski tüfeğimde halada duruyor ama 6.35 başka bir boyut tahribat için.

Şişenin parçalarının ne tarafa hangi açıda patladığı tahribat gücü açısından birşey ifade etmiyor, youtube üzerinde yeterince mermi karşılaştırma videosu var zaten yazabileceğimiz en açıklayıcı yazıdan bile daha açık şekilde videolardan bakılabilir. Sizin 6.35 mod125 içine koyulan pistonun gücü 5.5 versiyona konulan pistondan daha kuvvetliyse burada artık 5.5 - 6.35 karşılaştırması yapmıyoruz anlamına geliyor herşey komple değişmiş oluyor.

Hatta elinde mermi hızını ölçmek için chrono ile 6.35 + 5.5 tüfeği olanlar da atış yapıp joule hesabı yaparak tahribat gücünü direk kendileri hesaplayabilirler

kral n-03 markalı havalı tüfeğimle yaklaşık 200 mermi bile atmadım ama şuan kuramıyorum kırdığımda zorlanarak en sona gidiyor ama orda kalmıyor yani kurulmuyor neden olabilir ve nasıl çözebilirim

Son durum nedir sizin silahta? Bende sizinkinden daha az kullanılmış olan 6 ayda şimdiye kadar 60 kadar atış ancak yaptığım bir n13 model tüfek var. Tetiğin patlama noktası zaten çok tutarsızdı onun üstüne bir de son zamanlarda tetiğe sonuna kadar basınca bile patlamamaya başlamıştı. Neyse söktüm kundaktan ve kundak dışındayken tüfeği kurup (parmaklarımı sıkıştırıyordum az daha) tetik mekanizmasını izledim. Tetiğin neredeyse artık gidebileceği yol kalmadığında ancak patladığını görünce birşeyler dank etti kafama çünkü böyle bir tasarım hatası olabileceğini düşünmemiştim... Monte ettim tekrar kundağa ve kundakta tetiğin biraz daha gideceği bir yol açtıktan (1-2 milimetre kadar) sonraki 10 atışımda aynı şeyi tekrarlamadı.

Düzeldiğini düşünüyorum çünkü mesela tüfekle 45. atışımda bu takılma sıkıntısının başladığını kabul edersek sonraki 5-6 atışta olmamıştı. Hem de sıkıntı ilk başladığında tetiğe sonuna kadar basıyordum, tetiğin alabileceği yol kalmayınca elimi komple tetikten çekip belimi doğrultmaya başladığım anda tüfek kendi kedine patlıyordu. İlk sıkıntılı atışa 45 numaralı atış olsun demiştik, bir sonraki aynı şekilde tetiği bırakınca kendiliğinden patlama işini 51. - 52. atışta falan yaptı tekrar. Sonra 1 atış düzgün yaptı, bir sonrakini yine bıraktığımda kendi patladı derken 55. atış gibi artık kurulu tüfeğin tetiği komple tepkisiz kaldı. Tüfeği epey sarstım, salladım, emniyete aldım, emniyetten çıkardım, kurulu haldeyken tekrar kurmaya çalıştım, tetiğe abandım ama hiçbiri fayda etmedi. Ta ki sökmeye başladıktan sonra kundağı mekanik kısımdan ayırana kadar. İlk ayrılmaya başladığı anda tüfek yine kendi kendine patladı.

Artık tetiğin patlama noktası kullandıkça ve mekanizmalar oturmaya başlayınca bir şekilde iyice geriye mi gitti ne oldu bilmiyorum ama şu an durumum böyle. Kapsamlı bir test yapma imkanım olmadı bu yüzden kesin böyle kesin şöyle diyemiyorum ama galiba test konusunda kral yeterli özeni göstermemiş sanıyorum. Tüfeğin namlusunun ucuz bir tüfeğe göre iyi olduğunu düşünüyorum o kısımdan biraz kurtarıyor, yoksa bu anlattığım husus ciddi bir güven kaybı sebebi markaya karşı.

Ayrıca komple tetik mekanizmasını değiştirmek yada tetiğe modifiye yapmak konusunda bütün tavsiyelere açığım çünkü problemi çözdükten sonra da atışlarımda tetiğin patladığı nokta hem çok geride hem de hala tutarsız yani patlama için çoğu sefer %90 + basma gerektirmesine rağmen %60-70 bastığımda patladığı da oluyor.

Tetiğin orijinal haline ait birkaç foto ekledim mesaja

Kral n13 tetik kısmı orijinal3 Kral n13 tetik kısmı orijinal2 Kral n13 tetik kısmı orijinal hali

Şu anda namluda pellet varsa ve kurulu vaziyetteyse ilk önce çekiç yayını sokun sonra kurcalayın böylece yanlışlıkla atışa geçmesini engellemiş olursunuz.bu arda kralın hangi modeli bulpub mu normalmi

Normal kırmalı gaz piston n13 modeli, yemekten sonra sökmeye niyetlendim ama ymek uzun sürdü yarına bıraktım söküm işlemini. Piston kurulu vaziyette duruyor öyle tüfek. Epey de emniyete alma çıkarma tetiğe iyice basma kurulu olan halinde tekrar kurma kolunu iyice bastırma vs denedim ama patlamadı karşıma ne çıkacak merak ediyorum

Bu tarz hobilerde mekanigi anlayip kendiniz tehlikesiz seyleri tamir ettikce hobiden daha cok keyif alacaksiniz. Pcplerdeki tek tehlike basincli olan tup. Oralara fazla girmeyin sadece. Girecekseniz de tupun basincinin sifira kadar indirmeden birseylerini sokup takmaya calismayin

Elim yatkındır bu tarz şeylere valla ama bir iş yapmadan önce detaylı araştırma gibi bir huyum da var. Benim şu anki sıkıntımda namluyu kırılı vaziyette tutmayıp ucunu da güvenli bir yönde tuttuğum sürece problem olmayacak sanıyorum hocam doğru mu? 1-2 saate girişmeyi planlıyorum

Tetik ayari bozulmus olabilir alyan vidalar var ya tetik ayari icin onlari sikin gevsetin bi ayar yakalayin. Ama o vidalarla oynarken vidalari sikarken bir noktada tetik kendiliginden dusebilir. Bu sirada namlu ucunun gosterdigi yere dikkat edin kendinize ya da yakinlariniza zarar vermeyin

Tetik çevresinde sadece arka tarafında 1 tane vida var ama sıkıp gevşetmemin tetiğe etkisi olmadı o yüzden sanıyorum ki bu vida kundağı tutan üç vidadan biri. Birkaç mesaj üstte telefonu olan İdris ustaya mesaj attım ustam böyle böyle oldu verebileceğin şema falan varmı bir tarafımı sakatlamayayım dedim ama fabrikaya gönder gitsin dedi çok ilgilenmedi gibi. Kundağı söküp bakmaya çalışsam garantiye etkisi olur mu diye sorunca olmaz istediğin gibi oyna dedi:) Tatilim 2 hafta sonra bitecek zaten garantiye göndersem gitse gelse pek bir işime yaramayacak o yüzden dünden beri bilgi kaynağı arıyorum söküp gevşek vida gibi basit bir problemse kendim halledeyim diye ama hep hatsanla ilgili tetik modifiyeleri videoları bulabildim şimdiye kadar

Mod 85 sniper veya mod 125 sniper alıp uçlarındaki pressli plastik moderatörü keserseniz altından unf diş çıkıyor ustam.

ZETAX
    12 Ocak 2023 22:13

Link bıraktığım konuyu inceleyebilirsiniz.

Linkini verdiğiniz konuda fotoları görememem benlik bir sıkıntı mı acaba?

0530.323.22.95 idris usta.ben kralın ithal ettiği pompadan aldım çok iyi iş görüyor fakat pompanın piston ucu kırıldı ve kralı aradım yedek parça yok dediler malesef bende aliexpresden sipariş verip getirttim 15 günde geldi

Benim tüfeğin tetik tepkisiz kaldı ve forumda benzer konu var mı diye bakınırken bu konu çıktı karşıma. Hazır sizin mesajlar da güncelken acaba bu numaraya ulaşıp mı sorsam diyorum ne dersiniz?

Tüfeği kurdum atış yapacakken tetiği çektim çektim bir baktım sonuna gelmişim patlamadı. Şimdi namluyu güvenli bir yöne çevirdim öyle duruyor. Hatta 1 önceki atışta da patlamadı, tetiği bıraktım kafamı dürbünden kaldırdım ve sonra patladı... Forumda benzer konu biliyorsanız yönlendirirseniz memnun olurum

edit: detay vermek istedim belki yardımcı olur diye; tüfeği 3-4 kez emniyete aldım emniyetten çıkardım tetiğe sonuna kadar bastım ama atış yapmıyor, piston kurulu vaziyette kalmış halde şu an.