victorious tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    eminim tüm arkadaşlar dikkat ediyordur ama ufak bir hatırlatma malum orman yangınları illede cam şişeye atış yapılıyorsa mutlaka en küçük parçasına kadar toplayalım hatta ormanlık ve en ufak bi yanma ihtimali olan alanlarda cam şişeye atmayalım teneke var pet var illede patlatma ses ise maksat bu tarz bişey yapabilirsiniz çok basit sadece lastik sibobunu kapağa montaj yapıp küçük bir pompa ile şişirmek yeterli

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    hdf_1

    canlarımız yanmasın

    Allah'a emanet

    Oo çok mantıklıymış. Bu bomba gibi patlar sanki :)

    Gamo ÇÖP diye arkadaşın ilgilendiği modeli kastediyorsan onu bilmem ama bende Gamo Coyote var, iç yapısı çok basit, çok az sayıda parçası var. İngiltere'den bir kere tam takım oringlerini getirttim, ölçülerini not ettim ve bütün bakımını, değişimlerini kendim yapıp gayet de iyi kullanıyorum. Oringden başka da bir yedek parçaya ihtiyacı neredeyse yok gibi. Namlusu da bence o yerli tüfeklerde LW diye göklere çıkarılan namlulara nal toplatır.

    Çöpten kastım tüfek için değil. Replay modelini o kadar çok almak istedim ki ama servisi yedek parçası olmadığı için arızası halinde çöpten farkı olmayacak. Çalışmayan ürün çöptür. Yazık koca markanın ülkede servisi yedek parçası büyük sorun. Birde bu ürünler ithal edilirken gücü düşürülüp öyle getirildiğini söyledi distribütör firma yasalar gereği

    Konuyu hortlatıcaz. 6.35 tahribat ile 5.5 tahribatı aynı diyen arkadaş şaka mı yapıyor? Aynı gramaj bile olsa 6.35 hacim olarak daha geniş alana vurduğu için tahribat fazla olacaktır. Mod 125 vortex 6.35 aldım. Şişeyi 36 kalibre tüfek gibi patlatıyor. 5.5mm kullanıyordum eski tüfeğimde halada duruyor ama 6.35 başka bir boyut tahribat için.

    Ayni ağırlık aynı hızda enerji aynı olur. Fakat penetrasyon farkli olacaktır. 5.5mm nin deldiğini 6.35 delemeyecek. Bunun dışında mesafe uzadikca bc değerinden dolayı cikiş enerjisini koruyamayacaktır 6.35 uzak mesafede daha alt vuracak.

    Tahribat delmek ise 5.5 ama amacın kütleye enerjin aktarmak ise 6.35

    Tabi yaylilarda 6.35 önermem ben illa alacaksan torpedo 155 yada mod 135 modellerine bakabilirsin.

    Aslında kısaca yukarıda ki örnek verdiğim durumlarda aynı şişeye hedef alındığında şişenin patlama şiddeti aynı mı olur? Yoksa 6.35 bariz daha şiddetli ve sesli mi patlatır. Eğer yakın olacaksa şiddet 6.35 e gerek olmaz diye düşünüyorum.

    Elimizde diyelim ki 20 şer gram ağırlığında 5.5 ve 6.35mm iki pelet olduğunu düşünelim. Aynı şekilde iki tüfeğe yükleyip (tüfeklerinde aynı fps olduğunu varsayalım 6.35 likte 5.5 lükde diyelim 700fps atıyor) aynı cins hedefe aynı şartlarda atış yapıldığında ikisininde tahribatı aynı mı olur?


    Ek olarak aynı peletler ama bu sefer 5.5mm tüfeğin fps 1000, 6.35 tüfeğin fps 700 diyelim. Tahribat aynı olur mu? Olmazsa çok ciddi fark eder mi?


    Amacım soda yada teneke gibi hedeflere güçlü tahribat yapacak bir tüfek arayışındayım.

    Hatsan sağolsun 6.35 lik modeli yok denecek kadar az. Sadece mod 125 vortex te kalmış stoklarında.