Arkadaşlar merhaba Yakacık kapandığı için bende yeni alan arayışına girdim. Bir pazar günü kalktım ve harekete geçtim sonuçları yazıyorum.
1. Sarıyer atış poligonu veya İstanbul avcılık ve atıcılık ihtisas Klubü : Bu poligon istinye de çok güzel bir alan diğer spor dalları okçuluk da dahil pek çok konuda branşlar mevcut atış poligonuda mevcut ancak sadece trap ve sket atış yapılıyor yani serbest atış poligonu malesef yok. Tek kurşun poligonu gibi yani.
2. Beykoz bölgesinde 2 adet poligon var
a. Beykoz atıcılar poligonu: Eskiden avcı klübüne ait olan bu açık hava poligonu şimdi polis poligonuna çevrilmiş tabanca eğiitim atışları yapılıyor ve silahlı güvenlik eğitim ve sınavları burada yapılıyor hafta sonları kapalı olduğu için tüfek konusunda bilgi alamadım kapı duvardı ne yazık.
b. Dereseki Kulübü Atış Poligonu bu poligonda beykozda yakacık benzeri bir poligon ama ne yazık ki burada atış yapamadık randevu ile atış yapılıyormuş numarasını verdi arayın ayarlayalım dedi öyle kaldı denemek nasip olmadı. şu an İstanbul bölgesinde açık hava poligonu sadece bunlar ve durumlar da bu şekilde. Kapalı poligonlar da av tüfeği ile atış yasaklandı. Yani var ama kullanamıyoruz durumu var şuan da.