Veloce61 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

o sacmalar çok kotu. saçmalara bakıp tüfeği değerlendirme...SpotOn Dome dene

Üstadım, bende HW 45 aldığım zaman hediye spoton vermişlerdi hiç memnun kalmadım, çok çamaklı vede hedefe çarpınca kağıt gibi parçalanıyor, jsb straton ve Crosman premier ultra magnum çok harika sonuçlar aldım. Spoton saçmanın delemediği tenekeyi deldi geçtiler.

ebiktim üstat, diana 350 magnum 7,5 joule sınırlandırılmış yayı ile çıkış hızı kaç m/sn olur 4,5 mm için Orjinali 350 m/sn . Benim HW 45 ile 2. Kademe 170 m/sn hız ile fazlası ile iş görüyor. Diana 350 magnum da namlu uzunluğu var en azından 200 m/sn den aşağı olmaz diye düşünüyorum.

Diana 350 biraz yorucu... geri tepmesi diğer dianalara göre daha fazla..Dürbün dayanmıyor...

Stoeger in yeni modelleri var. X10 giriş seviyesi ve daha eski bir model

Diana 350 magnum ile Diana mod 48 arasında kararsızım 5,5 mm olacak alacağım tüfek. Diana tüfeklerdeki işçilik hiçbir havalıda yok.

bende hunter 1250 ve diana 350 vardı.. Evet çok güçlü her ikisi. yalnız çok uzunlar ve ağırlar. öyle aman aman bir isabeti de yoktu.

2. el diana ürünlerde Hatsan yay da takıyorlar. Diananın yayı daha yumuşak bir çelikle yapılmış. O yüzden kurması kolay. Ama baya bir pahalı yay. O yüzden o parayı vermek istemeyenler Hatsan yay takıyorlar. Ama Tüfeğin sarsılması artıyor. Ülkemizde bu tüfekler girdiğinde 7.5 joule yay ile takılı geliyor. Gümrük mevzuatlardan dolayı. Bazen kutunun içinde orjinal güçlü yay da oluyor. Bu yay montajı teknik servis yapıyor. O zaman da Tüfek gerçek gücüne kavuşuyor.

Gamo yerine Stoeger de bakabilirsiniz. X20 ya da X50 ( magnum sınıfı büyük ve ağır

Bilgiler için teşekkürler üstadım, Diana 350 magnum hep aklımda tam bir Alman karabinası ,şuan alsak 7,5 joule diyorsunuz. Orjinal yayı ile geri tepmesi nasıldır , rahatsız edici ve yorucu olur mu uzun atışlardan sonra almayı düşünüyorum bu tüfeği bu ay sonu stoklara gelecekmiş, Gamo yerine bende stoeger tercih ederim yaylı için en azından yerli ve uygun fiyatlı. X10 ahşap özellikle

Güç çok önemli mi bilmiyorum. İsabet ve kolar kullanım benim için daha önemli. Sağlamlığı kalitesi nasıl sizce ?

Güç çok önemli bence , gamo hunter 1250 ve diana 350 magnum hep hayran kaldığım ama nasip olmayan tüfekler, her iki tüfek içinde kurması zor ve geri tepmesi aşırı olduğunu söylüyorlar tabi üstadlar daha iyi bilir.

Atış için 20 metre iyi mesafe, Gamo cfx fazlası ile iş görür. 100 metre yaylılar için fazla, atış olur ,pellet gitsede isabet zor. Çok kaliteli dürbün ,kaliteli pellet ve atış sehpası olursa iyi bir atıcı iş çıkartabilir tüfekte magnum sınıfı olacak .

hw 45 dieseling etkisi olan bir tabanca , fabrikanin surmus oldugu yag kullanima bagli olarak azaldikca namlu cikis hizida haliyle dusmekte ayrica soguk havalarda havanin yogunlugu fazla oldugu icinde illaki namlu cikis hizi-urettigi enerji dusecektir.

üstadım, bu tabancalarda yağlama kaç atıştan sonra ne şekilde yağlama yapılmalıdır.

Dğerli üstadlar, soğuk havalarda HW45 atışlarında ciddi anlamda güçsüzlük tespit ettim normalde 10 m soda şişelerini patlatıyorum. ama soğuk havalarda soda şişelerinde pelletlerin hepsi sekti hiç biri kırmadı , jsb straton ve crossman ultra magnum pellet kullandım. bu durum normalmi hava sıcaklığı 4 derece

Veloce61

Hocam birşey soracağım. Silahı (yayı) kurduktan sonra silahın üst kapağını yerine oturturken hafifçe bastırınca oturuyor mu ? Yoksa oturtmak için biraz güç sarfetmeniz gerekiyor mu? Benimkinde biraz güç kullanmak gerekiyor. Sizinki çok bastırmaya gerek kalmadan kitleniyorsa namlu o-ringe basmıyor olabilir. Bu da hava kaçağına dolayısıyla güç kaybına neden olur.

Biraz güç sarfetmek gerekiyor hocam klik sesi gelene kadar. 5 litre tariş zeytinyağı tenekesi bulup denerseniz sizde memnun olurum hocam saygılar.

IMG_3788

Az önce evde 5 metreden kavanoz kapağına yaptığım atış. Bir kapak daha bulabilseydim onu da arkasına koyacaktım. Yüksek bir ihtimalle onu da delecekti çünkü pellet kapağın arkasına koyduğum kitaba gömüldü.

Hocam az önce demko salça tenekesini önlü arkalı deldim spoton hunter pellet ile . Kavanoz kapağıda deldim ama tariş zeytinyağı tenekesini maalesef delemedim. Bunun ilacı H&N hornet olduğunu söylüyor yabancı siteler.

hw45 in 2 kademesi var. ilk kademe 3.8 joule ikinci kademe 6.4 joule güçte atıyor. Kurma kolunu 90 dereceye getirirseniz birinci seviye daha da açarsanız örneğin 120 derece o zaman 2. kademeye geçiyor ve gücü artıyor. 1. aşamada 7 grain pelleti 420 fps 2. kademede 550 fps atıyor. Tenekeyi delemeyebilir.

Zoraki ultra 2. pompada bu hızlarda atıyor. 4. pompada ise 750 fps güce ulaşıyor. İşte bu değer tenekeyi delip geçiyor :)

Cevap için teşekkürler hocam, hw 45 atış ,nişan,işçilik çok güzel . Keşke biraz daha güçlü olsaydı tabi 5 lt yağ tenekesi de kısas değil . Bende 4,5 mm gamo cfx vardı oda tariş yağ tenekesinin bir yüzünü deliyor diyer yüzünü kabartıyor du. Yağ tenekeleri paslanmaya dirençli galvanizli saç ve darbeye mukavemeti, H&N hornet pellet bulursam o delebilir.

Sivri uçlu başka bir saçma ile yine atış yaptım 5 litre yağ tenekesine sonuç maalesef hayal kırıklığı ön yüzünü bile delemedi. 2 kademede , ürün yayı sert ,oringler yerinde sıfır ürün demekki silahın gücü yetmiyor. Atıp delen arkadaşlar yazarsa sevinirim .

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

jsb straton 8.26 grain hafif bir pellet isinizi gormez,dedigim gibi amaciniz 4.5 mm de tahribat oldugu icin agir pellet kullanip hedefe gonderdiginiz enerjiyi maksimize etmelisiniz ki istediginiz tahribat etkisini gorebilesiniz. bir diger onerim H&N Rabbit Magnum II 15,74 Grain olur.

Hocam, H&N Rabbit magnum 2 için kutu üzerinde sadece pcp için diye bir ibare var .HW 45 ile atsak sorun olur mu