Veloce61 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

şimdi arkadaşım kullanım amacın önemli mesela bir örnek

diana 350 ve 460 ın silindir hacmi ve piston stroke ları hemen hemen aynı bu seriler 115mm piston yolu ve 70.5 cc silindir hacmi ile ultra magnum sınıfına giren modeller tek amaçları yüksek tahribat ve isabeti birlikte sunmak namlularıda 45 cm biraz uzun amacı gereği. bizdeki muadilleri hatsan mod125 dir (mod 135 klasik ve 155 serilerini söylemiyoum o silahların silindir hacimleri yaylılar içinde en üst seviye olan 85cc gibi canavar bir rakamdır) . bu silahları alacaksan full güç uzun metre atışları ve isabetli tahribat atışlarında kullanacaksın bunlardan şu olmaz gerektiğinde ben bu silahın gücünü 16j yapacam ft yarışmaları gibi atraksiyonlara katılacam filan diyorsan bu silahlar o silahlar değil.

48-52 54 kullanılmasına alışılması gereken silahlar bunlar 100mm piston stroke lu 61 cc silindir hacimli 42 cm nispeten daha kısa bir namluya sahipler tam kondüsyonlu yay ile ürettikleri güç orta sınıfın biraz üzerinde magnum sınıfa giriş seviyesinde bir güç üretirler yani 460 ile 30+ j arası bir güç alırken 52 lerde 28-30j arası güce ulaşırsın isabetleride yüksektir . ancak gene dediğim gibi müsabakalara katılmak istersen gücü 16j la çektiğinde 48-52-54 isabet sıkıntısı vermez yüksek isabetle müsabaka silahı haline gelebilir ancak hiç bir zaman silindir hacimlerinden dolayı bir mod 350 veya 460 kadar güç üretemezler seçim senin çok fonksiyonlu kullanacam dersen 48-52 aynı fonksiyonda konfolu atış yapacam diyorsan 54 yok ben full güç kullanacam isabeti kadar tahribatıda çok önemli diyorsan 350 veya 460 seçimin daha doğru olur

Zetax üstadım ,öncelikle aydınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim. Söylediniz gibi tüfeği uzun mesafe atışlarda kullanmak ve hedef üzerinde uzaktanda hasar vermek için kullanacağım:thumbup:. Kalite bir dürbünde düşünüyorum. Mod 54 çok ağır hemde fiyat olarak daha yüksek oyüzden eledim. 460 veya 48 arasında seçim yapacağım. İki tüfekde Mauser gibi duruyor. 460 da 350 ye göre güç biraz daha az gibi verilerine göre.

Diana muhabbeti açılmış bayılırım dianalara benim için diana ve webley vazgeçilmez dir kurcalamak içinde hatsan tercihimdir.

diana 350 çok güzel bir tüfektir ancak magnum sınıfının icatcısı diananın en magnum silahı 350 dir

115mm piston stroku ve 70.8 cc silindir hacmi ile maalesef oldukca uzun namlusuyla öne doğru ağırlık merkezi ile diana 350 çok güç üretir biraz öne sarkar buda kullanıcıyı rahatsız edebilir ve bayada teper nede olsa magnum. hemen hemen eşit hacim ve piston yolu ile 460 daha derli toplu bir silahtır ama bana sorarsanız en oturmuş diana modeli yandan çarklılar 48 52 54 dür 54 ün birkaç handikapı var birincisi ağır olması ikincisi recoilles sistemi zaman içinde boşluk vermesi ben genelde tüm dianalara sahip olduğum için diyorum en oturaklı istikrarlı vede yakışıklı modeli mod 52 dir bana göre

Hocam, Bilgiler için teşekkürler, Diana tüfekler nisanda gibi stoklarda olacakmış 52 yerine 48 gelecekmiş . Bende 3 tüfek arasında kararsızım

1. Diana 350 magnum premium

2. Diana 460 magnum

3. Diana mod 48

Üçünden biri nasipse inşallah ,tabi döviz kurunda patlama olmazsa, 350 magnum modelinden aşırı geri tepme hissiyayatından eleyebilirim. Ağırlık dışında en kolay kurulum mod 48 gibi duruyor, üç tüfeğinde fiyatları yakın birbirine , namlu çıkış hızı olarak 4,5 mm de 1. 350m/sn ,2. 320m/sn, 3. 305 m/sn demiş 5,5 mm de ise üçününde aynı namlu çıkış hızı vermiş kendi sitesinde bana tuhaf enteresan geldi.

Meydan av , standart siyah ve silver star modelini getiriyor , Black star diye geçen siyah ve lamine ortopedik kabzalı beyaz krom parçalı modeli getirmiyorlar aslında en gösterişli model Black star, bence imkanı olan her havalı severin envanteri olması gereken bir model. Mavi lamine kundaklı Diana LP 8 dehşet ötesi görünüyor.

Çok teşekkür ederim Tolga bey, Çok güzel duruyor kundak, daha vernik ,cilası eksik olduğu halde. Ben HW 45 den çok memnunum iyikide almışım uygun pellet kullanıldığında çok verimli ve güçlü ,spoton saçmaların bir yüzünü bile delmediği 5lt zeytinyağı tenekesini Gamo lethal ve Gamo BSa pelletler çift taraflı deldi , kısa piston ve kısa namlusu olmasına rağmen orta bir havalı tüfek gücünde HW45

Kişiden kişiye değişir elbet ama zaptetmesi tekniği kavranması kolay bir tüfek değil kesinlikle. Yaylılarda belirli bir namlu çıkış hızının üstünde her fps hissedilir derecede sarsıntı olarak geri dönüyor. Söz gelimi 350 magnum 15.89 pelleti 800 fps'lerde atarken, onun yarısı kadar tepen bir başka yaylı aynı pelleti 700fps'lerde atıyor.

Yaylıda ideal kalibre 4.5mm, ideal çıkış hızıysa 700-780 fps arası bana göre. Hem mermi yolunun çizdiği eğri hem de tüfeğin tepesi daha efektif. Tabi bu işin "bana göre" si

Bilgiler için teşekkürler, aklımdaki diğer alternatif Diana mod 48 veya mod 460 magnum ,hayırlısı artık baktık olmadı yerliden devam

Diana 350 magnumun eski bir kullanıcısıyım.

Duymadıysanız Tom Gaylord ismimi ve onun ortaya attığı "Artillery hold" kavramını bir araştırın derim.

https://www.pyramydair.com/blog/2006/02/diana-rws-350-magnum/

Kendi adıma hatırladığım: çok sıkarsanız adamı tokatlar isabet etmez,

Doğru kavramayla isabet sağlar ama yine de tokatlar 😊

Pyramidair de bazen incelemelerini bakardım Tom Gaylord ustanın, bilgi için teşekkürler, Diana 350 magnum da geri tepme rahatsız edici bir boyutta mı. 12 cal yivsiz gibide tepecek hali yoktur diye düşünüyorum.

Diana Mod 470 e bakın derim o zaman :)

Hocam , oda güzel tüfek ama 350 magnum premium bambaşka onu almadan bu sevda bitmeyecek 8) Görür görmez beğendiğim bir model 350 Siz bu tüfeği kullanmıştınız 350 magnumun artıları ve eksilerini değerlendirirseniz çok makbule geçer.

Geçenlerde aradım bulamadım stoklarda kalmamış .Gittim sırf zevkine denemek için khan arms 36 cal. Slug namlu pompalı aldım .Aşırı zevkli br tüfek tavsiye ederim ,özellikle bronz olanı çok şık gözede hitap ediyor :)

Hayırlı olsun hocam , benimde şu Diana 350 magnum premium hep aklımda olan bir tüfek ama stoklarda yok .onun asaleti hiçbir yaylıda göremedim. İnşallah nasip olur alırız.

Mod 99'un LE varyantını uzunca süre kullandım. Dengeli bir tüfek. kilidi sayesinde namlu tokatlama derdi yok. Keyifle kullandım. Şu an elimde 4.5mm mod 55 ve 5,5mm mod 135 qe var. Her ikisi de namludan kırma.Mod 55 hak ettiği değeri bulamamış güzel bir tüfek bence. Mod 135 qe ise güç ile isabetliliği buluşturmaya çabalamış. Güzel olmuş.

Kanaatimce mod 100x, dominatör, mod 99, mod 135 qe, mod 55x, mod 87 gayet alınabilir tüfekler. ilk ikisinde biri ile diğerlerinden biri olabilir bence.

Hocam, Hatsan mod 55s ile strike 1000x arasında hangisini tavsiye edersiniz, 4,5 mm olacak . Yakın mesafe hedefe atış yapacağım.

burası ortadoğu , huzursuz memleketiz. iç savaş olur, darbe olur, deprem olur , yağma olur, bilmemne olur. 12 numara dünyada fişeği en kolay bulunan çap. her evde bir otomatik bir pompalı bulunmalı..ancak ev koruması için en iyi çap değil. adamı 12 numara trap fişeği ile yakın mesafeden vursanız ölmez, resmen geberir o adam. şevrotin, tek kurşunu zaten anlatmaya gerek yok. ayrıca evin hanımı, çocuğu onun tepmesine nasıl dayansın. eve giren hapçı tinerci yavşağı gebertip 20 yıl hapis yemenin bir alemi yok.

ev koruması için bence en mantıklı çap 36. o da yeterince durdurucu ve hanım çocuklar da atabilir.

Hocam, 36 cal fişeğide doğru dürüst sorunsuz atabilecek güvenilir silah çok az hatta hiç yok gibi ya çiftler olacak 2 fişekli yada 5li topu olan Rossi gibi tüfekler, 36 cal pompalıda var ama onlarda kurulum için ciddi pratik yapmak gerekiyor aksiyon anındaki refleksler ile hedefe atış yaptımız adrenalin maalesef çok farklı

Onu bunu bilmemde zoraki nasil zam yapmis oyle ,15000 cilek.. hw45 ile ayni fiyat olmus :) Bu arada ulkemizde uretilen zoraki yurt disinda 280 euro bandinda satiliyor, kendi milletinin insanina bunu reva goren firmadan urun almamak lazim diye dusunuyorum.

Aynen Hocam HW45 varken zorakinin adı bile geçmez. Diana LP 8 bile HW 45 ile boy ölçüşecek innovasyon ve tasarıma sahip değil . HW45 candır ,2025 modeli çıktı üstünde pikatiny ray olan versiyonu .

o sacmalar çok kotu. saçmalara bakıp tüfeği değerlendirme...SpotOn Dome dene

Üstadım, bende HW 45 aldığım zaman hediye spoton vermişlerdi hiç memnun kalmadım, çok çamaklı vede hedefe çarpınca kağıt gibi parçalanıyor, jsb straton ve Crosman premier ultra magnum çok harika sonuçlar aldım. Spoton saçmanın delemediği tenekeyi deldi geçtiler.