StReLba tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

O mesafede kırması gerek.Tüfeği ne zamandır kullanıyorsunuz?Bakım zamanı gelmiş gibi görünüyor. :thumbup:

Tüfeği alalı 6 ay oldu, 1500 e yakın atış yaptım, bakım zamanı gelmişmidir sizce?

GAMO Pro Hunter benimde hoşuma gitmişti, diğer arkadaşlarında hoşa gittiğine göre, bu pelet X20 kullanıcılarının tercih edebileceği bir pelet diyebiliriz artık.

GAMO PRO HUNTER ;tese;kkur

Merhabalar

Aldığım FX peletleri sonunda deneyebildim. Özellikle uzak mesafelerde isabetlik noktasında gayet başarılı sonuçlar aldım.
    Fakat tahribat gücü konusunda çok iyi şeyler söyleyemeyeceğim.
    70m'deki bir maden suyu şişesine isabet ettirdiğimde, sadece şişeden "tınnn" diye bir ses geliyor ama şişe kırılmıyor, buna bir kaç kere tanık oldum.

Gamo Pro Hunter ile yaptığım denemelerde TS-10'dan çok daha iyi olduğunu gördüm, hem isabetlik hemde tahribat gücü açısından (40-50m arası).

Diğer bir ayrıntıda, X20 yi ilk aldığımda TS-10 peletleri denerken her atışımda pelet yatağından hafif bir duman gelmekteydi, daha sonra bu duman atışlar ilerledikçe kayboldu. Forumda bu dumanın tüfeği ilk kullanımlardaki yağın yanmasıyla oluştuğunu okumuştum.
    FX peletleri denerken bu dumanı tekrar gördüm tüfeğimde, acaba FX peletlerin üstü belli bir kayganlaştırıcı madde ilemi kaplı? :whistling:

Bu arada önemli bir not ekleyeyim, ;(
    Yatagundan FX,Falcon veya AirArm gibi peletler sipariş ederken PTT kargoyu seçmemeye dikkat edin, yatagun peletleri çok iyi sarmış ve paketlemiş üzerine düşeni fazlasıyla yapmış olsada, FX'in kutusunu açtığımda etekleri yamulmuş onlarca peletle karşı karşıya kaldım. Belliki ulaştırma esnasında PTT, kargoya hiçte nazik davranmamış.

Neye göre 1250fps? bu soru çok önemli, yukarıda linkini verdiğim falcon peletin 4,5 kalibreside var ve o da 7.33grains yani oldukça hafif ve X20 bu peletle bile bu bahsedilen hızlara ulaşamaz, (bol yağ yada mazotla disel yapma dışında)

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi yaylı ve CO2 gibi güçsüz silahlarda Falcon hafif peletler tercih edilebilir.

Açıkcası, neye göre olduğunu tüfeği satın alırken özelliklerinde 1200 fps (olarak düzeltiyorum) yazdığından biliyorum. Satıcı firma bunu neye göre yazdı emin değilim.

Aldığım FX paletler nasıl sonuç verecek çok merak ediyorum, dün hava elverişli olmadığından deneyemedim, bugünde çalıştığımdan dolayı deneyemeyeceğim, haftaya kaldı artık.

Netice olarak bu tüfek ile en iyi performans alınabilecek peletleri belirlemek amacım, Mustafa bey saolsun yardımcı olmaya çalışıyor fakat X20 sahiplerinden konuya gerekli ilgi yok gibi.

Mustafa bey, yaptığınız açıklama 5.5 kalibrelik tüfekler için sanırım çünkü FX 12 5.5 kalibre diye biliyorum.

X20 gibi 4.5 kalibrelik 1250 fps bir tüfek için ideal grain değerleri nedir? :whistling:

Merhabalar arkadaşlar,

Foruma yeni dahil oldum, 27 yaşında bilgisayar mühendisiyim ve amatör olarak havalı tüfeklerle ilgilenmekteyim. Amacım amatör olarak kalmak değil, zamanla ilerlemek ve çeşitli tüfeklerle deneyim kazanmaktır.

Şu anda STOEGER X20 Sentetic COMBO sahibiyim ve tüfeğimdem oldukça memnunum, fakat şu ana kadar forumda bu tüfekğin hangi peletler ile maximum verim alabileceği ile ilgili bir konu bulamadım. Genellikle dağınık konularda bu tüfeği kullanmış olan arkadaşların peletler hakkında yorumları var.

STOEGER X20 ve onunla maximum performans alacağımız peletleri bu başlık altında toplamak istiyorum, diğer arkadaşlarında konuya katkıda bulunacaklarını düşünmekteyim.

Bu tüfeği kullanıpta GAMO TS-10 kullanmayan yoktur diye tahmin ediyorum, bende bu peletten 1000 e yakın kullandım, TS-10 güzel fakat 60 metrenin üzerinde fazla performans alamadım.

Yatagun'dan FX Airguns Diabolo Pelet ve GAMO Pro Hunter aldım henüz denemedim bu hafta sonu deneyeceğim, yorumlarımıda denedikten sonra yazacağım.

Özellikle uzak mesafelerde hangi peletleri (70-100 m arası) ve dürbün sabitlerken hangi peletlerin kullanılmasını tavsiye eder arkadaşlar?