InsoMNiA tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler.

Sanıyorum tercihim pompalı olmalı. Günün birinde belki ihtiyacım olursa diye dolap bekleyecek bir tüfek...Arada teneke, tahtaya atabileceğim...

Yazılanları okuduktan sonra; "uzun menzili de ne yapacaksam" diye sordum kendime. Fikrim olmadığı için kararım da her an (okudukça) başka biçime kayabiliyor.

Ayıracağım bütçe az olacak. Düşüncem yerli markalardan herhangi biri...
    Eğer bu işten hoşlanırsam ileride iyi bir marka ve modele geçerim belki...

12 ve 20 numara tek kurşun karşılaştırmaları için de ayrıca teşekkür ederim...

-Yivsiz tüfeklerde namlu çapının maksimum tesir mesafesine etkisi nasıldır?

-Yani 12 numara bir tüfekle mi yoksa 20 numara bir tüfekle mi daha uzun mesafeli hedefe atış yapılabilir ya da yaklaşık aynı mıdır ?
    (sorunun devamı)-Bu defa kalibre aynı olsun; farzedelim 20 numara...Aynı çapta olan ancak namlu boyu 61cm olan mı 71cm olan mı daha uzun mesafeye tesirli olur ?

-76mm ile 76mm magnum arasındaki fark nedir. Barut hakkı mı farklıdır yoksa başka bir şeyi mi? Ve 76mm dediğimizde fişeğin neresinden neresi 76mm dir? Plastik gördüğüm bölümü mü tamamı mı?

-1,2,3,5 gibi numaralarla fişeğin metal bölümü (alaşımını bilmiyorum) uzuyor galiba...Bu ölçünün birimi nedir ?
    Peki uzadıkça beraberinde barut hakkı da çoğalmış mı demek yoksa boyu ne olursa olsun barut aynı mı?

-Peki şevrotinimi kendim hazırlasam ve fişeğe çelik misketler doldursam namluyu parçalar mıyım?

Amaç belirtmeden genel beğeni olarak soruyorum; süper poze mi, çift kırma mı, pompalı mı, yarı otomatik mi, tek kırma mı, sürme mekanizmalı mı(rus - toz) ?

Not: avcı değilim, avcılık forumlarına üye de değilim...Bir av tüfeği edinmeyi planlıyorum...Dolayısıyla biraz da bilgi gerekmekte...

Saygılar...

FX'ler Air Arms'lar geldikten sonra çıkan tartışmalar aklıma geliyor tam bir çifte standart. O zamanlardan aklımda kalan bazı cümleler şöyleydi "Yurtdışı fiyatıyla aynı olmalı bu fiyata satılır mı" bir başkası aklınca hesap kitap yaptıktan sonra " Ayda bir tane tüfek satsan yeter ohh gel keyfim gel" gibi cümlelerdi. Katresu hayır cemiyeti ya kira, vergi, maaş vb. giderleri yok bazı hobidaşlar silahların maliyetine satılmasını istiyordu. Şimdi yine aynı kişiler başka firmanın yüksek fiyatlı satmasına "olacak o kadar adamların giderleri var artı bir miktar kâr koyacaklar tabiki" diyor. Aslında çok kızmamakta gerekiyor nedense bizim insanımız bu iki yüzlülüğü her ortamda yapıyor.

Lafı sanırım bana attınız...

Bazı sorularım var ortaya...Üzerine alınan alınır...İsterseniz siz kendi üzerinize alın Erkut...

-Benden önce neler yaptınız, neler yaşadınız, dayak mı attınız, dayak mı yediniz bilemiyorum ama...

-Neden tüm forumlar arasında sadece burada paranoyaklar bol? Neden diğer forumlarda sevgi ve saygı ile karşılandığım halde sırf burada Sn Erkut veya başka şüpheciler tarafından "gene aynı kişiler" geldi. "Zaten siz busunuz" tarzında mesajlar görüyorum sürekli?

-Neden foruma üye olduğumda "Hatsan şöyle iyidir" dediğim gün "Hangi amaca hizmet ettiğin belli" diye karşılık aldım?

-Diğerleri ile aranızdaki kavgalar beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor arkadaşlar (ister diğer forumlar, ister diğer dükkanlar)... Ne katresu ne de arme r babamın oğlu değil...Eğer aranızda kavga varsa da ne haliniz varsa görün...
    Paylaşım ve bilgi için geldiğim forumda doğru bildiklerimi söylemek için de ne şahsınızdan ne de bir başkasından izin almam Erkut...

Her türlü çekişme beraberinde bölünmeyi getiriyor...Gördüğüm kadarıyla da havalı silah camiası önce çekişmiş sonra bölünmüş. Fakat (bilhassa burada) büyük yanlış olarak gördüğüm nokta şu ki "birileri devamlı diğerlerini ötekileştiriyor." Gene gördüğüm kadarıyla markaya sataşmalar "üyelere sataşmalara" kadar varmış (sadece burada)...Bazı kişiler hadlerini bilmez davranışlar içinde ya da bir yerlere daha şirin görünmek için zevzeklik peşindeler...

Şüphe ettiğiniz üyenin kim olduğu en çok bir iki günde rahatlıkla tespit edilebilir...Siz değil ama adminler yapabilir bunu...

Bence gafil tespitler yapıp tarafıma gereksiz sataşıp sinirimi bozacağınız yere çalışın ithal edin sizden alsınlar...

ithalatçısı başka satıcısı başka o yüzden pahalı. yurtdışında perakende fiyatı 500 dolar olan malı türkiyede 600 dolara hemde kar ederek satmak mümkün.

500$ a Amerika' da satılan malı TR' de 600$' a satmanız için gereken her türlü manevi desteğe hazırım...Hatta böyle bir ithalat gerçekleştirmeniz halinde elde avuçta ne varsa satıp sizden rekor seviyelerde mal da alabilirim...

Araştırıp öğrendiğim kadarı ile gelen tüfekler bu markanın İngiltere bayisi üzerinden ithal edilmiş... İngilteredeki satış fiyatı 699 Avro...Bence mantıklı fiyata veriyorlar...
    http://www.gunpower.org.uk/euro.html

aklıma takılanda askerde bize 200 metredeki kibrit kutusu kadar hedefin içine üçköşe üçgen olacak şekilde atış edin derlerdi sebebide namlu içindeki yiv ve setler den dolayıymış.mermi döndüğü için .bizim tüfeklerde 3 atışda üçgen oluşturması lazım degilmi

3 atışın 3'ü de hedefe giderse doğal olarak üçgen oluşur zaten. Oluşturduğunuz üçgenin kenarlarının ne kadar küçük olduğu önemlidir. Bazen o kadar küçük olur ki kenarlar 1mm' den bile kısa olur. Atışı yapan bu duruma tek delik yaptım der. Bu atış grubunun (mesafe ve silaha bağlı olarak da atıcının) ne kadar iyi olduğunu gösterir.

200m' de G3 piyade tüfeği ile ve kibrit kutusu kadar alan harcayarak 3 köşe teşkil yapabilecek bir atıcı istisnasız en iyi keskin nişancılardan biri demektir.

Mustafa Bey,

benim açımdan artık problem yok. Kırgın değilim. Doğru anlaşıldığıma ayrıca sevindim...

Evanix' i bilmiyordum, üzüldüm ve haklısınız...

Saygılarımla...

İlkernazli kardeşim sevgiler, teşekkürler...

Hayretler içerisinde izliyorum yazılanları, henüz 10 gün önce üye olduğunuz forumda bu tür forumların duayeni edasında kişileri sınıflandırıp "sen güzel söylüyorsun - sen güzel söylemiyorsun" tarzı yazarak sözde bazı kişilere hakaret ettiğinizimi sanıyorsunuz? Hatsanı bizemi öğreteceksiniz? 2 yıl evvel firma sahibiyle halen haftada 5 kez telefon muhabbetleri yaptığımız zamanda 2. nesil patriot olarak ürettikleri silahın 1. nesille hiç alakası olmaması, tetiğinin %100 farklı tasarıma sahip hatsan tetiği olmasından ve benim o tetiği eleştirmem, kendilerine yalakalık yapmamamdan dolayı benimle köprüleri attılar, biz bunlara rağmen forumumuzda hatsana engel olmadık olmayı düşünmedik, RaptorX Erdem beyin söylediklerinin tamamını bu forumda sizin farklılaştırdığınız üyelerimizde destekler zaten,

Lütfen haddinizi aşan, nereye çekersen oraya gider tarzı yazmaktan vazgeçin, yeni üye olduğunuz bir forumda önce bir süre ortamı - kişileri tanımaya çalışın, ha özellikle bizlerin tanıdığı forumdan uzaklaştırılmış farklı nikle giren biri iseniz zaten söylenecek söz yok bu tür davranan kişilere.

Mustafa Bey;

öncelikle tartışmanın uzamasına sebep olduğum için şahsınızda herkesten özür dileyerek başlamak istiyorum. Ancak yapım gereği susmaya pek müsait değilimdir ki bir iki kelam daha ederek bu konu altında karıştığım tartışmayı en azından kendi adıma bitirmek ve her lafımla yanlış anlaşılmaktan kurtulmak istiyorum.

Efendim yönettiğiniz foruma üye olalı on gün oldu doğrudur. Süre kısa gibi gelebilir ancak on günde de üç kalın kitap okunur eğer ki akıcıysa... On gündür okuyorum. Ortamı ve kişileri az-çok etüd ettim. Sizden (yönetici olsun, üye olsun) ve diğer kullanıcılardan bilgiler edindim; ayrıca teşekkürler. Ancak görüyorum ki ortamda hoşlanılmayan bir iki kelime edildi mi de ağa hemen köyden kovuyor. ;)

Yazdıklarımda Hatsan' ı size öğretmeye dair ne tür bir unsur var ben de merak ettim doğrusu. Yazdıklarım yukarıdadır. Belirttiğiniz gibi içinde üyelere hakaret içeren, haddimi aşan bir bölüm veya kelime varsa tırnak içinde gösteriniz bir daha aynısını yazmayayım.

Oysa ki "Hatsan dan doğan çocuk hep ölü doğuyor." biçimindeki bir cümle sanki daha bir hakaret gibi algılanabilir..."Forumda Hatsan' a engel olmamak veya engel olmayı düşünmemek" değil de bunlara müsade olması asıl sıkıntılı olan olamaz mı?..

Aynen alıntılıyorum:"buranın yoğurdu farklı yemeğin yada o yoğurdu başka yerde yigin." diyor arkadaşım. Öyle mi yapalım yani?

Şahsıma karşı agrasif tutumunuzdan öyle sanıyrum ki beni X bayinin ya da X markanın tettkçisi gibi algıladınız ya da intikam peşinde kavrulan eski bir üyeniz...

Değilim efendim...

Saygılarımla...

10 söyleyip bir tarafını düzeltseler bizim yararımızadır diye düşünüyorum. Söylemeyelim mi? hatalı, yanlış, kalitesiz ürünlerini sadece yerli üretim diye övelim mi?

Yine sizin gibi tüm hobidaşlarımızın güvenli-sağlam-kaliteli ürünler hakettiğini düşünüyorum. Yanlış düşündüğümü mü söylüyorsunuz?

beklentilerinize uygun olarak umarım her iki tercihinizde de mutlu olursunuz.

Teşekkür ederim.

Mesajımdaki 2' nci paragraf size değildi. Genel bir serzenişti...

Yazdıklarınızı okuyorum ve anlıyorum. Yanlış değil tam tersi haklı olduğunuzu düşünüyorum. Tenkitlerinizi dürüstçe ve daha iyisini görme gayreti için yaptığınızı görüyorum.

Ancak bu görüşüm sizin yorumlarınızda geçerli. Malumunuz herkes yorum yapıyor ve bir çoğu yapıcı olmaktan uzak kalıyor...

Sn RaptorX;

henüz 1 kutu pellet bile atmadığım ilk havalı tüfeğim belki de bir süre sonra sizleri haklı çıkaracaktır. Bunu bilmiyorum. Açıkçası foruma üye olduktan sonra tüfek almaya kalkışsaydım; kesinlikle okuduklarımın da etkisinde kalır ve bir kez daha düşünürdüm.

Ancak forumda yaptığım yoruma da; daha "Bismillah" demeden "sen kimin avukatısın" manasına gelen cevaplar almak da açıkçası pek hoş olmuyor.

Dediğim gibi şimdilik elimdeki tüfekten memnunum ve 2' nci tüfeğimin markasına daha şimdiden karar verdim...

Övgü dolu sözleri burada da duymak mümkün, özellikle fiyat ve güç konusunda, gerisini çoğumuz biliyor. İlk mesajlarınızda yazdığınız mesajlardan sizin de belirli bir egoya hizmet ettiğiniz kolayca anlaşılıyor.

Zati anlaşılmayacak biçimde bir şey yazmadım ki...Doğrudur bir egoya fakat sadece kendi egoma hizmet ediyorum. Belki henüz siz gibi agâh olamadığımdan kullandığım 155 egolarımı yeterince doyuruyordur. Bu forumda öğrendiğim ve yakın zamanda dolabıma koyacağım "ar 6" ise bir havalı tüfekteki beklentilerime son noktayı koyacak (lazım olduğunda edinebildiğim bilgiler için de tüm foruma ayrıca teşekkür ederim).

Ancak ben veya bir başkasının beklentilerini (bu anda) karşılayan Hatsan ya da herhangi bir marka için (sizi tevzi ederek söylüyorum) forumda gülen suratlar görmek, dalga geçen mesajlar okumak ne seviyeye kadar hoş karşılanmalıdır?

Son sorum için mesajınıza bir de tersten bakalım.
    Bana "belirli bir egoya hizmet ettiğiniz anlaşılıyor" diyorsunuz.
    Peki bendeniz yani yeni bir Hatsan kullanıcısı bu forumdaki negatif Hatsan yorumlarını gördükçe aynı fikre sizin için kapılmaz mı?

Bağışlayın ancak kafama takılan bir kaç konu var.

Hatsan ile ilgili nette yaptığım taramalarda yurt dışı kaynaklı ve övgü dolu sonuçlara rastlıyorum. Malum ihraç hususunda yeterince başarılı. Tahrip gücü bakımından (kullanıcılara göre) oldukça tatminkar modellere sahip. Gerçi yorumlayanlar belki de tüfeği sökmeyi dahi bilmeyenler olabilir.
    Sanıyorum ki (yurt içinde ve yurt dışında) amacı "grup toplamak" yerine "tahrip etmek" olan kullanıcıların egosunu yeterince okşuyor.

Kalitesizlik ve devamlı servis ihtiyacından basediliyor ya (devamlı paketlenip fabrikaya gidip gelmeler falan)...
    Merakımdan soruyorum; yurtdışındaki Hatsan' lar (ki sayısı oldukça fazla sanırım) sık sık bozulunca nereye gidiyor? İzmir' e paketlenmediğine göre ne oluyor?
    Yabancı kullanıcı; devamlı başını ağrıtan tüfekleri bizden daha mı çok seviyor ya da oradakiler bozulmuyor mu? Adamlar memnun mu?