mtbturk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bahsettiğiniz sorun es66 larda kronik bir sorun üs gövde ekol kurusıkılardan alındığı için nişangah doğru kalibre edilmemiş fabrika bunu telafi edecektir.
    es66 yivsizdir yani yivsetin yanlış çekilmesi gibi bi durum sözkonusu olamaz bu sorun diğer bir yerli olan unicorn da mevcuttur ve sapma sadece üste yada alta değil her seferinde farklı noktalara olmaktadır.

size önerim tüketici haklarınıza sahip çıkarak ürünün iadesini taleb etmektir böylece ürünün kusurunu müşteriden gelen şikayete göre tek tek değil fabrikadan satışa sunulmadan gidermeleri için bi baskı oluşacaktır.

fakat benim tabancamda kayma sadece üst tarafa olmakta. sağa sola hiç sapma yok. her atışta üst tarafa gidiyor. peki gezi biraz tornayla alçaltarak bu sorunu çözebilirmiyim?

arkadaşlar herkese merhabalar. bundan kısa bir süre önce aldığım ekol es66 havalı tabancayı bugün deneme fırsatım oldu. fakat ilginçtirki tabancanın hedefinde bi problem olduğunu farkettim. mermi yaklaşık 6-7 metre mesafede hedefin 35-45 cm üstünden geçiyor(alt kısma nişan alınca vuruyor). aldığım yere götürdüm. bi çözüm bulamadık. fabrikayı arayınca sağolsunlar ilgilendiler ve problemin çok yüksek ihtimalle kendilerinden kaynaklandığını ve kargoyla yollarsam çözebileceklerini söylediler. fakat bir arkadaşım yiv-set in hassas çekilmediğini ve oradan kaynaklanan bir problem olabileceğini söyledi. namluyu açıp baktığımda gerçekten farkettimki merminin çıktığı noktadaki namlunun en alt kısmındaki yiv çizgisinin bariz şekilde diğer yiv çizgilerinden kaba olduğunu farkettim. daha sonra 200-300 atış kadar sonra oranın aşınacağını ve merminin düzgün gideceğini söyledi aynı arkadaşım. şimdi asıl sorum böyle bişey mümkünmü? yani kaba yiv atış yaptıkça düzelirmi?(çelik bb kullanıyorum) veya böyle bir hatanın yapılması mümkünmü(biraz önyargılıyımdır :) ) ? yoksa kısa yoldan fabrikayamı yollamalı (kargo ücreti 20 tl gibi bir fiyat tutacak ve ben bunu vermeyi hiç ama hiç istemiyorum :) ) evet sayın forum üyeleri cevaplarınızı dört gözle bekliyorum. şimdiden teşekkürler :thumbdown:

Arkadaşlar wealther PPK diye bilinen silah galiba Türkiye'de MKEK'nin Kırıkkale modelinden(yani bizdeki wealther'in çakması:) ). Sanırsam bunun birde beretta modeli var. Onun adı neydi acaba? Bride bu üç tabancadan herhangi birini kullanan varmı ? Varsa yorumlarınızı alabilirmiyim?

Bilmiyorum yardımcı olurmu ama silahlarla ilgili izlediğim bir belgeselde (sanırım tabanca beretta f92 idi) açık havada(rüzgarsız yağmursuz) 45 derece ile ateş ettinizmi yaklaşık olarak yanlış hatırlamıyorsam 450 metre kadar gidiyormuş. Bunlar hemen hemen aynı verileri veriyormuş. Kaba bi hesapla 60 derece ile ateş ederseniz tahminim 300-350 metre kadar öteye düşer. Fakat büyükleriminde söylediği gibi bu atılan mermiye namlunun uzunuluğuna hatta belkide yiv-set e bile bakabilir. Ki orada havanın gerçekten nasıl olduğunu söylememişti. Gerçekten çok değişken veriler olduğu için bence hiçbir şekilde ateş edemeden kesin sonuç hesap alamazsınız. Minimum +/- 20 metre değişir. Umarım yardımcı olmuşumdur :)

horozu gergide tutan yay(herhalde horozun altındaki ince sac parçadan bahsediyor arkadaş) esnekliğinin artırılmasıyla gerçekleştirilebileceğini söylemiş fakat nasıl esnetebileceğini söylememiş merak ettiğim konu buydu:) birde bu aletin namlusu nasıl sökülür acaba? tetiğin sol üst tarafındaki siyah parçayla uğraştım her yöne çevirdim çekmeyede çalıştım ama banamısın demedi. bilgisi olan varmı?

Arkadasım silahı yaklasık 2 aydır kullanıyorum tetıkte boslugu alman ımkansız cunku calısma prensıbıne ters ancak bendekı es55 su an tetıgı yumusatılmıs vazıyette ve bunu yaptıgıma cok memnun oldum horozu gergıde tutan yayın esneklıgını bır sekılde yumusatabılırsen senınkıde benım es 55 gıbı olur.....

arkadaşım acaba nasıl yumuşattın tetiği ? bilgi verirsen bizede lazım olur :)