torungill tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Uğur'cum bu video benim BT almamı sağlayan videoydu. Mahalleye doğalgaz gelince pek çok mutfak tüpü boşa çıktı. Tüpü köye götürdüğümde vanasını sonuna kadar açtım, açık vaziyette epey kaldı, daha sonra 15 metreden 190 bar ile bir tane 30 grain ince memet yolladım, güzel bir çukur bıraktı ancak delmedi, ardından bir tane 27 grain ince memet yolladım, o da güzel bir iz bıraktı ama delmedi, derken Gamo TS 22 gönderdim bir tane, en derin izi o bıraktı, sanırım çatlamasına bir şey kalmamıştı. son olarak da Gamo Raptor var ya altın renkli olan. Onlar yapı olarak çok sert, ama çok hafif, bir tane de ondan yolladım, sekerek yanıma kadar geri geldi. Peletin yapısının bozulmadığını görünce önceki sıktığımız peletlerin kurşun atıklarını eski bir kaşıkta erittik, Gamo Raptor'un iç boşluğuna döktük, ağırlığı resmen en az % 60-70 arttı. Onunla bir tane daha sıktım. Bu son Raptor da TS 22 kadar derin bir iz bıraktı, ama delemedi, Biz bunların hepsini kaydettik, tek tek kameraya göstere göstere kaydettik, ancak kameranın hafıza kartını bilgisayara taktığımızda antivirüs programı İngilizce bir uyarı mesajı vermiş, bizimkiler de onaylamışlar dosyaları bir güzel silmiş. Geldiğimde ne kadar uğraştıksa da olmadı. Videolar gitti.

    Üstadım videoda delinen tüp, lpg tüpü değil, klima gazı tüpüdür. Lpg tüpünün et kalınlığı ortalama 4mm çelikten oluyor. Klima gazı tüpü et kalınlığı 1.5 / 2 mm sacı geçmez. 4 mm çelik tüpü çökertmek demek, bayağı yüksek güç demek. BT65 doğru mühimmatla klima gazı tüpünü arkalı, önlü delebilir diye düşünüyorum.

    Eyvallah Metehan , çok uğraştığım kadar hanım dan yediğim fırçalar da cabası :thumbup: Bir de şu cila işini halledersem eksiğim kalmıyacak..


    Cila yapmayın. Size şeftol dipcik yağını öneririm. Uygulaması çok kolay, ekstra ekipman gerektirmez, çizilmez, eskimez, su geçirmez, ağacın tüm damarlarını, desenlerini ortaya çıkarır.


    bu gözlemlerınız detaylar,inceleme işte budur...tşkler :thumbup: Peki lw nin bu artısı tam olarak ne işe yarar sizce (Bu arada çok güzel bılgıler gelıyor herkeze cok tskler)

    İşçilik farkı doğrudan kaliteyi etkiler diye düşünüyorum. Ayrıntılara takılmazsak Hatsan namluların başarısı yurt dışı pazarında da kendini kanıtlamış görünüyor. Sonuçta tutulan piyasa belli. Hatsan namluyu alması kolay, LW namluyu satması kolay. :)

    Yıllarca yüzey kalitesi husunda çalışmalar yapmış, bu konuda otomotivin önde gelen bir firmasına yön vermiş biri olarak iki namlu arasındaki gözlemim şudur.
    İki namluyu yan yana koyun.
    Namluları ışığa doğru tutun. (Gözle yakın açı yüzey kontrolü yapacağız )
    Yaklaşık 20 derecelik açı ile namlu dış düzlemselliğine bakın.
    Tek gördüğüm fark, LW lerin dış honlama operasyonlarının daha başarılı olduğudur.
    Hatsan namlular, balans ve yiv setti konusunda önemli bir başarıya imza atsa da, dış düzlemsellik benim için LW namlu tercihimdeki en büyük neden olmuştur.

    Ben zaten tepme ile ilgili büyük bir fark beklemiyordum. Benim tahminime göre bu sistemin yaylıya göre en büyük farkı, yayın ileri vurduktan sora geri dönüş yönündeki tepme, yani ikinci darbeyi oluşturmaması olacak. Belkide bu sayede dürbünü sabitlemek için ekstra destekler kullanmayacak, güçlü kırmalı havalı tüfeklerde dürbünün başını yemiyeceğiz.

    Bu kunuyu bende çok araştırdım. Gece görüş için bir kaç çözüm olacağını tahmin ettiğim alternatifler tespit ettim. Şu an tedariği üzerinde araştırıyorum.

    Birincisi. Dürbünün monte edilen.
    http://www.youtube.com/watch?v=Vjodv94eg68
    http://www.youtube.com/watch?v=f9dSsST7_Yw
    Burada gözüküyor.

    İkinciside green light laser fenerleri.
    http://www.youtube.com/watch?v=0sGfb8zMBPk

    Çiziklerden ömür boyu kurtulmanın yolunu operasyonel olarak anlatacağım.

    _ Nalburiyeden boya sökücü jel alın.
    _ Tüfeğin vernikli kısmına fırça ile yaklaşık 3 mm film oluşturacak şekilde komple sürün.
    _ 5 dak. içinde verniğin kabardığını, yüzeyden ayrıldığını göreceksiniz. ( yüzeydeki tüm verniği çıkarasıya kadar devam edin )
    _ Kabarmış bölgeleri diş fırçası vb. sert telli fırça ile temizleyin. ( yüzeydeki tüm verniği çıkarasıya kadar devam edin )
    _ Vernikten arınmış ve temizlenmiş tüm yüzeyi 120+360 kum zımpara ile zımparalayın ( kaplama öncesi yüzey hazırlığı )
    _ Zımparalanmış ve temizlenmiş ağaç yüzeye 1 damla saftol sürün ve elinizle iyice yedirin. ( ağaç yağa doyasıya kadar devam edin )
    _ Bu temin edilmesi gereken üründür.
    http://www.e-temin.net/?urun-1541-scherell-s-saftol
    _ 30 dak. sonra şaftolü tekrar uygulayın ve 12 saat el sürmeden oratamda bekletin.

    Artık çizilmeyen, çiziği belli etmeyen, ağacın tüm desenlerini, damarlarını öne çıkartan harika ve uzun ömürlü bir ağaç yüzeyine sahip olcaksınız.
    Saygılar.

    [quote='wrangler','index.php?page=Thread&postID=234604#post234604']Evet bt65'te de setuskur var fakat at44'ün tersi şeklinde çalışmaktadır, yani saatin tersi yönünde çevirdiğinizde gücü azalır.

    Dikkat edilecek husus; bu setuskuru çevirmeden önce alt blok üzerindeki ince setuskuru gevşetmek gerek. İnce setuskur kalın setuskurun hareket etmesini engeller.[/quo

    Teşekkür ederim.

    Yeni almış olsıuğum BT65 imin deneme atışlarında çok güçlü olduğunu gözlemledim. Bu kadar fazla güce ihtiyacım yok açıkçası, AT 44 umun setsıkur vıdası ile gücünü ayarlayabiliyordum acaba AT44 lerle aynı sistem veya benzeri bir uygulama, BT65 lerde de varmıdır? Nasıl yapılır? resimli veya vıdeolu bir anlatımına rastladınızmı?
    Saygılar.

    Değerli Arkadaşlarım Hobidaşlarım;
    Mesleğimin en önemli etkinliği test ve analizdir. Gerçi genelde testleri otomotiv boyacılığı üzerine uygulasam da, analiz etmenin yolu hep aynıdır. Bir doğru ve bu doğruya bağlı bir kaç veri :). Benim dikkatimi son zamanlarda uygulanan grupman testleri çekmişti. Tek kağıdın üzerine, tek atışla çıkacak değer beni ikna etmiyordu. Bu tetst en az 10 atış sonrası hesaplanmalıydı. Tabi 10 resim veya grupman kağıdı bir hayli kafa karıştıracaktı. Ben de yapacağım testi grafiklere dökmeye karar verdim. Tabiki diğer hobidaşlarımın da bu çalışmadan faydalanması lazım. Analiz pr. kendi yapımımdır, ücretsizdir. Nasip olursa önümüzdeki üveyik sezonunda fişek seçimimi doğru yapmayı planlıyorum. Eğerki bu doğrultuda Site üye üyesi tüm arkadaşlarıma ve de sektöre ufakta bi katkım oldu ise ne mutlu bana. Programı güle güle kullanın.

    http://www.dosya.tc/server4/THvTnO/TORUNG_LL.rar.html


    Aşağıdaki Açıklama Pr. Alıntıdır.


    PROGRAM KURULDUKTAN SONRA BAŞLAT MENÜSÜDEN, TÜM PROGRAMLARIN İÇİNDE, GRUPMAN TESTİ KLASÖRÜNÜN,
    İÇİNDEN ÇALIŞIR.

    GRUPMAN ANALİZ PROGRAMI FİŞEĞİNİZİ, TÜFEĞİNİZİ, ŞOKLARINIZI TEK BİR EKRANDA ANALİZ ETME İMKANI
    SAĞLAR.GRAFİK DALGALANMALARI SAÇMA GRUPMANININ İSTİKRARI AÇISINDAN SİZE KONROL KOLAYLIĞI SAĞ -
    LAYACAKTIR. BU SAYEDE FİŞEK İSTİKRARI YANİ KALİTESİNİ DE GÖZLEMLEYEBİLECEKSİNİZ. ( GRUPMAN )
    VERİMLİLİK YÜZDESİNİ SAÇMA SAYISINA GÖRE SİSTEM OTOMATİK HESAPLAR. AYRICA HEDEF-
    LENEN VERİMLİLİĞE GÖRE, ÜNLEM İŞARETİ ÇIKARARAK -%10 TOLERANS VERİR. EĞER VERİMLİLİK YÜZDESİ
    HEDEFLENEN GUPANDA VEYA FAZLA İSE SİSTEM TESTİ OLARAK OTOMATİK ONAYLAR.ŞAYET TEST TÖLERANS-
    LARINDA ALTINDA ÇIKARSA SİTEM X İŞARETİ VEREREK TESTİ ONAYLAMAZ. SİZE DÜŞEN HEDEF KAĞIDINA HER-
    ŞOK İÇİN 10 ATIŞ YAPIN, DEĞERLERİ VERİ TABLOSUNDAKİ SARI BÖLGELERE GİRİN.
    SEKTÖRE YARDIMIMIZ OLSUN.
    NE MUTLU TÜRK' ÜM DİYENE.