hts375 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

iyi dilekleriniz için çok teşekür ederim.Bu tüfekler hakkında yorum yapmak için çok tecrübesizim hts375 seni yanlış yönlendirmek istemem.Bu işi iyi bilenlere sorarsan daha tatmin edici cevaplar alabilirsin.umarım istediğin silahı alırsın en kısa sürede

teşekkür ederim arkadaşım ustalar yardımcı olurlar

sanada kazasız belasız hayırlı günlerde kullanmanı temmeni ederim

silahı şeytan değil insan doldurur

gerçi biraz eski konu ama ben bildiklerimi yazayım konu tazelenir .

benim bildigim 1998 yada ona yakın bir tarihde bir tatbikata 3500 metre civarından yapılan haince bir tek atışla büyük bir komutan vefat etmişti.olay yerinde tatbikata egitim mermileri kullanıldıgından silah sesinin ner yeri bilinmiyor ve koca komutanın vefatı ile noktalandı olay .yer türkiye deki bir tatbikatı rahmetli komutan galiba yanlış hatırlamıyorsam sol alt gözünden vuruldu.

bu kadar uzun menzil atışlarında ( 4200 metrede duymuşlugum vardır )dünyanın dönüş hızı dahi hesaplanıyor menzil hesabı yapılıyor ve snipercinin yanında badisi oluyor. badi hedefle ilgili menzil , seyir halindeyse hızını ,hata havadaki nem oranına göre ışıgın kırılması (gök kuşagı yanılması ,sudaki cismin yansıma yanılması gibi) etkenler ve diger leri zaten biiliniyor. keskin nişan atışlarında hedefe mermi çekirdeği direk düşmezonun yerine havantopu gibi aşırtmalı atışlar düşünün 1000 metre deki atışlarda bulundugun rakım en basiti hava şartları rüzgar direnci,ve diger faktörler hesaplanır

buduruma göre bence enkeskin hedef indirenler türkiyede aramızda havalı tüfekle harikalar yaratan arkadaşları açıkca söyleyeyim gerçek snipercı adayları bence

inşallah bende sizler gibi olucam

ama önce daha uzun mezili silah bulmam almam lazım

arkadaş gerekli cevabı yazmış ama bizde 350 metreden bile tek atış yapan vardı ben en vasatlarıydım nerdeyse.düşman siperi düşünün hedefe nekadar yaklaşırsın ve hedefi indirmek için nekadarlık delikten içeri ateş etmen lazım .400 metre kamuflaşlı hedefe acemi birliginde komutanım bu mesafeden g3 mifer delermi dedimde ... bana dediki istanbulu sen o hedefe tek mermi düşşür sana askerlik boyunca çarşı izni dedi ve her atışın vuruş yerini söyledim diye askerlik boyu çarşı izni aldım .bu sebeptendir zaten havalı tüfeklere merakım askerlik hatırası

ayrıca şunu merak ediyorum ateşli silahlarda menzile göre hava şartları mermi çekirdeği hedeften sapması 3 cm aşagı yukarı saga sola idi.havalı tüfekler hava şartlarından çok etkileniyormu mesala 80,100 metre atışı yapan arkadaşlar

bende hts375 var .pellet bazen namludan taklalar atarak çıkıyor .kagıt hedeflerde denk geldi.bunun sebebi nedendir.

ikinci problemim yerli üretim saçmalar bir kalem pili 10 metrede delip geçerken gamonun en üst model saçmalarından rocket,pro hunter , pro magnum ,ts22 bu pelletler sadece yarısına kadar deldi.heleki rocket tam fiyasko çıktı.ben bu pelletleri yakın mesafe denedimde bu problemlermi doğdu yada pellet agırlıkları silaha göremi fazlaydı çözemedim .yerli pellet 10 metreden 1cm suntayı deliyor birde sunta denemesini diger pelletlerle deneyecem .

diger problem ise ilk atışdaki pellet kafasına göre hedef noktasından 3,5 cm saga sola yukarı aşagıya gidiyor namlu soguk oldugundanmı sizce

aklıma takılanda askerde bize 200 metredeki kibrit kutusu kadar hedefin içine üçköşe üçgen olacak şekilde atış edin derlerdi sebebide namlu içindeki yiv ve setler den dolayıymış.mermi döndüğü için .bizim tüfeklerde 3 atışda üçgen oluşturması lazım degilmi

agt

arkadaşlar ben bir konuyu merak ettim sesten hızlı giden pellet varmı.bir sitede gördüm aşagıdaki veriler dogruysa 4,5 mm pellet sesten bayağı hızlı gidiyor .üstelik fiaytıda fena degildi.ses hızı ölçümüde 340 m/s (340 metre/saniye) de gidiyor bir cisim . bu hızın havalı tüfek atıcılığında ne gibi artısı ve eksisi olur. benimki sadece meraktır.ev atışlarında benim tüfek bana yetiyor.

[size=7]NAMLU ÇIKIŞ HIZI[/size]

:

4.5mm 455 m/s - 5.5 mm – 305 m/s