hobidolap tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
takipteyim. birkaç sorum var, nasıl ulaşabilirim? yoksa buradan mı yazsam
-
beni yalnız bırakmadığın için teşekkürler onursisman
-
Baktım göremedim, geç olsun güç olmasın diye açtım konuyu
29 Ekim 2023 Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı kutlu olsun
-
Bu konunun havalı silahlarla hiç alakası yok ama bir o kadar da alakalı sanırım.
Acaba yurdumuz az biraz daha mı farklı olsa diye düşündüğüm ender anlardan biri oldu bu videoyu izlediğim kısa süreç.
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Adamlar 1850'lerde namludan dolma silahlarla uzun mesafe hassas atış müsabakalarına başlamışlar.
Bu amaçla tüfek, mühimmat ve nişangah sistemleri geliştirmişler.
Neredeyse ikiyüzyıl sonra bir grup çılgın insan bu etkinlikleri tekrar canlandırmışlar, ulusal ve uluslararası kulüpler kurup ulusal ve uluslararası yarışlar organize etmişler.
Ya orijinal iki yüzyıllık tüfekleri adam etmişler, ya da aslına neredeyse yüzde yüz sadık yeni üretim reproduction silahları kullanmışlar.
Kendi alaşımlarını hazırlayıp kendi mermilerini dökmüşler kalıplara.
Sonra da 300-500-600 yarda orta mesafe ve 900-1000 yarda uzun mesafe hedeflere atış yapıp sportmence yarışmışlar.
Dürbün mürbün yok, open sight.
Hassas factory match grade ammo yok, kendi mühimmatlarını kendileri üretmişler.
On saniyede bir şarjör boşaltma yok, tahminim dakikada bir iki atış yapabiliyorlar.
İnsanlar bir araya gelmiş, ülkeler bir araya gelmiş. Çok canım çekti çok.
Bilmiyorum bizde muzzle loading kültürü var mı yoksa o da yassah mı?
-
-
doğru mu anladım acaba
ürün bedeli ve nakliye ödediniz, gümrük için herhangi bir ek vergi masrafınız olmadı
-
Ottoman and Turkish MausersMavi Boncuk | Pictured 1903 Ottoman Mauser In the decade up to 1914 the Ottoman government invested heavily in the modernisation o...maviboncuk.blogspot.com
-
-
-
dedim bir adet diana mauser k98 alttan kurmalı alınsa
ahşap kasası, ön ve arka nişangahları ayrılıp
kasanın içine bir adet arkadan bolt action pcp mekanizması namlusu yerleştirilse
örneğin aklıma ilk gelen effecto px5 oldu
nişangahlar da yeni yerlerine taşınsa
daha sonra da ekmek kadayıfı üzerine kaymak tadında
1940’ların kırıkkale yapımı/adaptasyonu türk mavzerleri 7.92x57mm silahlara işlenmiş olan armaların kopyasını uygun yerlere işletsek
acaba nasıl olurdu dedim
-
-
aslında tekrar değerlendirince pek de takip edilesi bir kıvılcım yokmuş gibi geldi bana. yani çok zorlama bir çalışma olabilir. büyük ihtimal bir yere gitmez gibi
-
yeni zihni sinir projem
türkiyede yaşayan bir türk olarak hiçbir zaman ulaşamayacağım bir hayalin peşindeyim
çocukluk, gençlik, orta yaş, az ihtiyarlık dönemlerimin tümünde aklımın gerisinde yer alan bir söndürülememiş tutku ateşi
1. ve 2. dünya savaşı piyade tüfeği, bolt action, beşli şarjör, açık metal hedef, alman mauser yapımı, kırıkkale uyarlaması, üzerinde ay-yıldızımız damgalı, görmüş geçirmiş, buram buram tarih kokan tüyleri diken diken eden bir silaha sahip olmak, sevip okşamak, ara sıra atış yapmak, temizleyip yağlamak sonra da yatağın başucuna asıp koruması altında mışıl mışıl uyumak
heyhat, biz kim hayal kim. her şey yasak her şey ateş pahası
ben de madem bu işin oluru yok en yakın seçenek üzerinde kafa patlatmaya başladım
pek yakında detaylar burada...
not: illaki havalı
-
generic mildot kullanıyorum ben. 10x calibrated magnification girip duruma göre magnification 6 ile 24 arası seçiyorum.
-
-
-
videoyu veya linkini göremedim ben ki
-
mustafa serdar abi ne yapıyor bilgi var mı?
-
reximex web sitesi açılmış, ama bize değil
yani türkçe seçeneği yok
ve de bence yetersiz
pcpye başlayayım yerli olsun hesaplı olsun servisi parçası olsun diye düşünüyordum
şimdi pamuk eller cebe aldın mı fx al airarms al olmadı gamo al walther al diye düşünmekteyim