"Dürbüne kaynağı hep aynı açıdan yapmak "
ne demek acaba ?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
"Dürbüne kaynağı hep aynı açıdan yapmak "
ne demek acaba ?
ben de merak ediyorum şişe kırmanın bir en düşük güç limiti var mıdır diye, hani ortalama...
tamamen atıyorum, diyelim şişe kırmanın alt limiti 10 fpe olsun,
o zaman işimiz kolay olurdu, chairgun programında elimizdeki silahın ve pelletin en fazla kaç metrede bişeyler kırabileceğini hesaplayabilirdik
valla ben de bulamadım ilanı. sanırım silinmiş.
önce dürbünü satılmıştı, sonra da kendi gittiydi t12'nin...
hani şu erkut kadir'in silahı
teşekkürler. yenisinde sanırım format biraz değişmiş ondan tanıyamadım dı...
[Resim Engellendi: http://img518.imageshack.us/img518/3355/mildotus6.jpg]
bu skalayı chairgun programının neresinden bastırıyoruz bulamadım bir türlü ?
Şimdi aldım geldim eve, nasıl kullanacağımı tam çıkaramadım henüz. Bu dürbünü kullananlar yardımlarınızı esirgemeyin lütfen...
Tüfek AA MPR FT. Pellet Falcon 7.33 grain 4.5mm, BC kabul 0.02, namlu hızı 830 fps, dürbün yüksekliği 2.5 inch NS extra yüksek ayak ile...
19 yarda ayarladım ilk sıfırı, diyelim kliklerden sağ-sol, aşağı-yukarı silahı bu mesafeye sıfırladım...
Bu durumda 12-40 metre arası herhangi bir ayar yapmadan 1 inch çapında hedefleri devirmem gerek
Mesafe ölçme böyle mi yapılıyor:
Zoom en sona (x50) dayanır
Parallax tekeri ile netlik sağlanıncaya kadar oynanır
Netlik durumuna denk gelen metre okunur, bu hedefe uzaklıktır
Diyelim ki 50 metre çıktı
Chairgun tabloma baktım, 50 metrede düşme 2 inch, demek ki ben 5 cm yukarı atmalıyım ki 50 metredeki hedefi vurayım
(Diyelim ki klik hesabına girmeden üste atma yöntemini kullanmayı tercih ettim, şimdilik)
Dürbünün ekinde verilen kağıtta 50 metrede 50mm karşılık gelen çizgi 3üncü çizgi. hedefi bu noktaya kilitlediğim zaman tutturmam gerek, sanırım
Ama zurnanın zırtladığı yer: Bu tablo x10 zoom için yapılmış. Farklı zoomlarda atış yapmam durumunda ne olur? İlla ki her atışta x10 mu kullanmam gerek?
Şimdilik burada keseyim. Gelen yanıtlara göre devam ederim...
Çok teşekkürler
aldığım bilgiye göre; silah orijinal kutusunda olmasına rağmen kargo görevlisi arkadaş kamyondan yere betona kutuyu dik olarak langadanak bıraktığı için uff olmuş güzelim dipçik...
geçmiş olsun, sonuç tatlıya bağlanmış ama işte çekilecek sıkıntı varmış bir nebze
sevgili anymess ve impo arkadaşlar, teşekkür ederim.
ben henüz 15 metrede yarım inch grupmanlar yapabiliyorum. kendimi hobiye yeni başlamış sayıyorum. çok yolum var katedecek çok...
bakamadım bilmiyorum ama eğer aynı silahın 4.5mm 12fpe versiyonu olsa idi,
aynı sonuçlar alınabilir miydi 50 metrede, ne dersiniz ?
"hocam öpiyim" dedirtecek atışlar, büyüksünüz...
edgun veles pcp tabanca güzel gözüküyor. bullpup'lar benim zevkimin dışında...
acaba veles kaç paradır ki
625 euroymuş veles tabanca
edgun veles pcp tabanca güzel gözüküyor. bullpup'lar benim zevkimin dışında...
acaba veles kaç paradır ki
"Bullpup
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şarjörün tetik mekanizmasının arkasına yerleştirildiği tüfek tipidir. Burada amaç silahın boyunu ufaltmaktır, genellikle zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı içindeki piyade düşünülerek tasarlanmıştır.
"
BULLPUP KUNDAK ne demek ?
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/mode…lon/8936619.stm
- maliyet azalıyor
- güvenlik artıyor
- yarışmalar neredeyse her yerde düzenlenebilir hale geliyor
- lazer silahlarını taşımak ve uçaklara almak daha kolay olacak
tamamdır. benchrest kuralları nedir, 50 metreden kaç atış yapılıyor bu hedefe
Elimde FX T12 PCP tüfek var ; 5.5mm ve 27 fpe gücünde (16 grain ile 870 fps)
Bu silahı maks güç limiti 12 fpe olan FT yarışmalarında kullanmak istiyorum
Silahın üzerinde güç ayarı yok
Acaba gücü 27 fpe'den 12 fpe'ye indirebilir miyim?
Ama 10-50 metre arasında isabetliliğinden fazla kaybetmemesi lazım
Aklıma gelen ilk çözüm; 5.5mm yerine 4.5mm pellet kullanmak, pratikte ne netice verir hiç bir fikrim yok...
İkinci yöntemim düşük bar'larda atış yapmak, örn 100 bar altında
hedefin boyutları nedir acaba? en küçük ve en büyük dairenin çapı kaç cm
orijinal boyutunda nasıl bastırabilirim
ama ben yine de derim ki ;
eğer yeni bir oluşuma başlanacaksa adamlar 20 yıldan fazladır bu ft yarışmalarını düzenliyorlar, kurallarını koyuyorlar, kulüplerini açıyorlar
gelin onların standartları çerçevesinde örgütlenelim, hatta sözgelimi ingiltereden bir kardeş ft kulübü ayarlayalım, bize püf noktalarını anlatsınlar, abilik yapsınlar
bu hobiye gönül verenlerden mutlaka bir avuç arkadaş çıkar nizami ft kuralları içinde malzeme edinip yarışmalara katılmak isteyen
nizami ft oynamak isteyen kaleye mum diksin...
hatta standardı tutturursak eminim en yakın zamanda diğer ülke ft kulüplerinden arkadaşları yarışmalara davet ederiz, onlar da donkey değiller ya bizi ağırlarlar ülkelerinde...
10 metre civarı mesafelerde güçlü tüfeklerle metal hedeflere yapılan atışlarda sekme riski çok fazla. hem hedefe zarar veririz hem de allah korusun gözümüzü mözümüzü çıkarırız. bu nedenle 25fpe üstü silahlarla ft yarışmaları düzenlendiğinde en yakın hedefi en az 15m öteye koymak lazım diye düşünmekteyim. belki parkur hedef aralığını 10-50 metreden 15-55 metreye, hatta 20-60 metreye çıkarmak faydalı olabilir.
parkurda 1-2 adet te hareketli hedef olsa ne kadar eğlenceli olur kimbilir ; http://www.airgundepot.com/gamo-moving-target-system.html
gamonun hedef alanı ayarlı ft hedefleri de varmış, ne ala ; http://www.pyramydair.com/s/a/Gamo_Squir…ne_Reducers/464
sadece sincap katletmek yetmiyorsa şunları da kullanabiliriz ; http://www.pyramydair.com/s/a/Gamo_Targe…e_Reducers/2241