ta2mtf tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Victorinox Rescue Tool reklamı ben eğlenceli buluyorum umarım beğenirsiniz.(Youtube videosu olduğu için göremeyenler olabilir kusura bakmayın)

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Umut Abi, çakılar çok güzel.
    Victorinox rescue çok hoşuma gitti. Gerber'in tools larıda şahane, her eve, her arabaya şart.

Teşekkür ederim Mustafa, Rescue tool iyidir, 2007 yılının en iyi çakısı seçilmiş

Oktay, Cem Abinin de dediği gibi iş görür bence de , zaten sırt çantasından çalınır filan uygun fiyatlı olmasında fayda var. Malum Dragonfly 95 TL. Hayırlı olsun

Gerçekten güzel koleksiyonmuş. aslında her an ihtiyaç duyulacak çakılar bunlar özellikle alt sıradakiler. Victorinox Rescue Tool modeli benimde çok hoşuma gitti testere, bıçak, yıldız tornavida gibi özellikleri var sanırım. bende böyle bişey almak istiyorum. acaba hangi siteden almak daha güvenlidir. siz nerden almıştınız Umut bey? kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

Hocam sağolun ben Ankara da bir mağazadan aldım ama Ankara Karumda e-ticaret sitesi de işleten bir dükkan var bence internet üzerinden onlardan alabilirsiniz.

Umut güzel kolleksiyon.

Kamuran Abi, teşekkür ederim, senin hazine dairesinin de güncel durumunu bir görsek; birkaç tanesi satıldı ama muhakkak daha gizli cevherler vardır.

Cem abi teşekkür ederim, Spyderco ile domates keseceksin bıçaklarla ilgili tüm görüşleri değişiyor insanın.

Sevgili Forumdaşlarım,

Havalı silah hobisine olan tutkumla birlikte benim en keyifli diğer hobilerim fenerler ve çakılar. Gücümün yettiği kadar markalı fener ve çakıların koleksiyonunu yapıyorum,bu yazıda fotoğraf pek güzel olmasa da sizlere çakı koleksiyonumu tanıtmak istedim.

[Resim Engellendi: http://i251.photobucket.com/albums/gg316/ta2mtf/PIC_00241.jpg]

Üst sıra soldan sağa:

1-Opinel No:8 Carbon(paslanan cinsten)
    2-Smith Wesson Homeland Security
    3-Buck
    4-Spyderco Byrd Meadowlark
    5-Çin malı(Açılış mekanizması ilginç ve çeliği hiç fena değil)
    6-Spyderco Dragonfly
    7-Böker paraşütçü çakısı(Amerikan değil Taiwan fabrikasından)
    8-Çin malı seramik çakı (Seramik mutfak bıçağı var ama çakı olarak bir bunu gördüm)

Alt sıra soldan sağa:

1-Gerber Freehand :love:
    2-Gerber Multi plier 600 DET (ama sanırım paralel pazar;yani sahte değil ama eksik)
    3-Leatherman Micra
    4-Victorinox Rescue Tool :love:
    5-Victorinox Swiss Mechanic
    6-Victorinox Cadet Alox
    7-Victorinox Climber( Tam 10 yıllık)

Aslında çakı koleksiyonu da havalı silah gibi bir çılgınlık ama onları yanınızda taşıyabildiğiniz için daha birçok seviyorsunuz. Benim çakılarımın nerdeyse tamamı EDC (everydaycarry: hergün taşınabilen) çakılar, fantastik büyük yada sabit bıçakları pek sevmiyorum.
    Bunların bir de fotoğraflayamadığım kılıfları var( 8 adeti kılıfta taşınabiliyor kalanlar klipsli 1 i hariç)
    Fotoğraf kalitesi çok düşük oldu lütfen kusura bakmayın, herkese bol havalı silahlı, çakılı ve fenerli ve hatta bol taktik malzemeli günler dilerim.

Saygılarımla,
    Umut

Gülşen Hocam ve talebelerini tebrik ederim. Muhtelif spor dallarında başarılar elde edilmesi her Türk evladı gibi beni de çok onurlandırdı.

Bizzat tanışma ve kısa bir süre de olsa talebesi olma imkanım olan Gülşen hocama da tekrar saygılarımı sunarım. Cem abicim sana da sevgi ve saygılarımı sunarım.

sağlık olsun Osman Abim.ama sizinle tanışmayı çok ama çok isterdim.inşallah başka bir gelmemde mutlaka tanışmak isterim.saygılarımla.

Osman Abi,

Aslında benim hatam; senin dükkana uğramayı ve tanışmanızı istemiştim ama soğuk ve yağmur bastırınca Kızılay'a geri dönmemiz gerekti, yoksa planlamamızda vardı sana uğramak. İnşallah bir daha ki sefere.

http://www.opinel.com/#/tradition

Opinel iki çeşit çakı üretiyor Carbon ve Inoxydable(Inox),,bende Carbon olan var herkesçe malum olduğu üzere kararıyor ve paslanıyor(hatta ilk elma soymada kararıyor). Inox olanı paslanmaz yani adı üstünde Inoxydable. Zaten 15-20-30 TL sırf klasik olduğu için alınabilir. Av bayileri bunu balıkçı çakısı diye biliyorlar.

Cem Abi, seninki inox--paslanmaz..

Muhammed Abi, ben de sana teşekkür ederim ederim,2 gün boyunca dolu dolu havalı tüfek sohbeti yaptık. Keşke fotoğraf çektirmeyi unutmasaydık, paintsignda Serdar, Alper, Evren, Mustafa, Cem Abi ve diğer arkadaşlarımızla foto çekseydik. Ben eskiden amatör telsizcilik hobisi ile uğraşırdım,başka şehirden amatör geldiğinde telsizden anons yapar o anda müsait olan telsizciler de karşılamaya gider,buluşur sohbet ederlerdi. Aman canım ne de önemliymiş demeyelim sonuçta hobi bu; hobi tutku işidir. Biz de painsign de soğuğa rağmen çok hoş ve uzun bir sohbet yaptık,yağmur dolayısıyla fazla atış yapma imkanı olmadı.

Hayırlı olsun genç kardeşim,

Tüfeğin gayet güzel görünüyor, keyifli kazasız belasız atışlar dilerim. Tadını çıkarmaya bak.
    Yaylı tüfeklerin ne kadar keyifli olduğunun kanıtı Kadir abidir, tüfek vurmaz diye birşey yok,atıcı atamaz (benim gibi ;confused; )

Bunların ikisi de Safir mi?(Sanırım Airsoft AEG değiller) Eğer Safirse valla bravo,gerçi Başar hocam ve Kamuran Abinin de birer tane modifiyelisi var onlar da çok güzeller ama bunlarda ayrı bir hoş duruyor.
    Bu durumda tüm Safir modifiyecilerini nacizhane tebrik ediyorum.

Bu başlık vesilesi ile Evren (Eblemis) arkadaşımıza sonsuz teşekkürü borç bilirim. Hiç üşenmeden saatlerce bahsi geçen WR tekli tüfek ile uğraşıp çözüm aradı. Bir yandan da benim sıkıcı muhabbetime katlanmak zorunda kaldı u½%; . Herkesin eli bir miktar yatkın olabilir bu işlere ama Evren bu tamir ,bakım işlerinden hem zevk alması hem de teknik bilgisi sayesinde çok başarılı. Ankara da bulunan tüm arkadaşlarımıza yardımlarını esirgemeyen Evren'e çok teşekkür ederim.

Evren Sağol,

Aslında ilk düşüncemiz senin bakmanı rica etmekti ama sonra seni uğraştırmamak için servise yolladım. Aslında çok da hoşuma gitti tüfek oldukça keyifli görünüyor. Bu ses normal demeleri ilginç, yolun kızılaya düşerse bir de sen muayene eder misin?

Arkadaşlar Merhaba,

Geçen hafta edindiğim Webley Raider tekli tüfek atışa gittiğimizde tuhaf bir ses çıkarıyordu (sanki bırrt gibi) bunun çekiç yayından geldiğini tahmin ederek servise gönderdim. Bugün elime ulaştı; bu sesin devam ettiğini duyup servisi aradım, bu sesin normal olduğunu WR tekli modellerde bu sesin hep olduğunu söylediler. Bana anormal geldi; şimdi serviste çözüm bulamadığıma göre alternatif çözüm önerilerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla
    Umut