Red dotunuz hayırlı olsun.
Ebay vb. sitelerden alışveriş yapacak arkadaşlar adres değişikliklerini siparişten önce paypal üzerinden yapabilirler. Diğer husus genelde ucuz ürünler takipsiz posta ile gönderiliyor. Bu durumda da elimize ulaşmaması, kaybolması yada ürünün hiç gönderilmemsi gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durumda 45 gün içinde aşağıda belirttiğim şekilde durumu paypala bildirirseniz sonuçta para iadesine kadar varan sonuçlar alabilirsiniz ki genelde satıcı bu durumu kanıtlayamadığı için ya ürünü tekrar göndermek yada ücreti iade etmek zorunda kalabiliyor.
Paypal - Çözüm Merkezi - Açık Vakaları Görüntüle - Report a Problem
Ürün itirazı: Satın aldığım bir ürün elime ulaşmadı veya elime ulaşan ürün, tanıtımından farklıydı.
Yani bu tip alışverişlerimizde paypalı kullanmak, bizde ki gittigidiyor, sahibinden vb. siteler gibi bir nevi ödemeyi güvence altına alıyor. Tek fark belirttiğim bizde ki sitelerde biz ürünü onaylamadan para satıcıya gönderilmiyor. Paypalda ise para satıcıya biz alışverişi onaylayınca gidiyor ancak belirttiğim şekilde bir sorun durumunda paypal arabuluculuk yapıyor.
Ben yurtdışından 20-25 alışveriş yapmış biri olarak şimdiye kadar hiç bir sorunla karşılaşmadığımı, bu sayede ülkemizde ki fiyatlarının 1/5 ine varan oranlarda daha ucuza istediğim ürünlere sahip olduğumu belirtmek isterim. Zaten çoğu satıcı arkadaşta ürünleri yurtdışından getirtip, satıyor. Fiyatta hali ile katlanıyor. (Ebay üzerinden Honk Kong'dan sipariş ettiğim 2 anahtarlık bana 10-TL ye mal olurken, gittigidiyorda aynı anahtalıkların tanesi 28-30 TL) Tek sorun gümrükte sorun çıkaracak, getirtseniz bile size ulaşmayacak ürünlerden uzak durmak. (Cep tlf., silah vs.) Aksi halde gümrüğe takılsa bile sorun olmaz. Şimdiye kadar tek alışverişim gümrüğe takıldı. O da ekstraları ile birlikte 500$ lık fotoğraf makinası siparimdi. Onuda o zaman için %10 olan (şuan AB ülkeleri %18, diğer ülkeler %20) gümrük vergisini (75-TL) ödeyip pttnin kargo bürosundan teslim aldım. Toplamda 825-TL ye mal oldu. Ülkemizde sadece makinanın fiyatı 1.600-TL ydi.
Red dota bakıp alan arkadaş memnunsa, bir arkadaşım için bende sipariş edeyim diye bakmıştım resmen roman yazmışız Neyse öğrendiklerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmanın zararı olmaz diyor ve konuyu açan arkadaşında affına sığınıyorum.