Benim Evanx'in tüpü 400cc. Barrage için de bir fikir verebilir. Atışa gideceğim sabah evde pompa ile dolduruyorum. Pompa 100 kez bastığımda ısınıyor. O yüzden 100 pompada 5dk bekliyorum. 100 basışta 5dk bekleyerek 300 kez bastığımda 100 bardan 200 bara çıkıyor. 95 kiloyum. Vücut ağırlığımı kullanarak bastığım için beni hiç yormuyor. Aksine, spor oluyor benim için, memnun oluyorum. 200 bardan 100 bara kadar 60 atış yapabiliyorum, o da bana yetiyor ve günü kapatıyorum.
Tüfeğim eskiyor ve ben de bulpup tarzı taşıması kolay, boyu 75cm civarı bir tüfek almak istiyorum. Ancak kafama takılan bir konu var ki o da şöyle. Mevcut tüfeğimle 0 - 50 metre arasındaki herhangi bir mesafedeki pet şişe kapağı büyüklüğündeki hedefleri hemen her atışta vurabiliyorum ve 0 - 50 metre arasında hedef mesafesini kestirmeye ihtiyaç duymuyorum. Ancak, bulpup tüfeklerde dürbün picanity rayın üzerinde ve dürbün ekseni ile namlu ekseni arasında neredeyse 10cm gibi bir fark var. En azından fotoğraflarda öyle görünüyor. Bu durumda, bulpup bir tüfek 30 metreye sıfırlandığında 15 metredeki hedefi 5cm aşağıdan, 45 metredeki bir hedefi 5cm yukarıdan mı vuruyor? Dürbünün bu kadar yukarıda durmasının atışlara negatif etkisi yok mu?
Hem bulpup hem normal kundak kullanan bir arkadaş görüş verebilir mi acaba?