kasap tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Namlu içi oring ölçüleri yukarıdaki gibi. Elimden geldiğince hassas ölçmeye çalıştım ancak kumpasım elektronik değil ve oring de esnek malzeme olduğu için hata payının ne kadar olacağını öngöremiyorum.

Çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Haftasonu ben de dürbünümün arkasına telefonumu elimle tutarak görüntü almaya çalıştım. Ama telefon sürekli zoom yapmaya çalıştı bir türlü görüntü netleşmedi. Telefon Samsung A3. Sizinki harika olmuş. Tebrikler...

Senelerdir tüp takılı halde Crosman C31 tabancamın üstünde dururdu ve hiç sorun yaşamazdım. Son defasında, iki ay kadar önce tüp tamamen boşaldı ve ben de tüpü çıkardım. Dün tekrar atış yapmak için yeni bir tüp taktım ama ne kadar sıkarsam sıkayım hava kaçağı kesilmedi. İkinci bir tüp aldım ve ucunu gresleyip onu denedim. Yine aynı. Hava kaçırmaya devam :(

Ülkemizde böyle teknolojik çalışmalarının gerçekleştirildiğini gördükçe gurur duyuyorum. Bunların her biri döviz demek ve siz olmasanız dışarıdan alınacaklar. Ne mutlu size.

Çok güzel olmuş. Mesleğiniz makina kalıp olduğu için ve muhtemelen her gün bunun gibi pek çok iş yaptığınızdan yapılan çalışma size sıradan gibi gelebilir. Ancak buradan bakınca gerçekten büyük iş. Bence eğer bu işi büyütme imkanınız varsa mutlaka değerlendirin. Bizler de yurt dışına döviz vermek yerine sizden alalım. Ellerinize sağlık.

Bir de aşağıdaki parça var. Bu da daha çok parçalarına ayırılabilir sanki. Ucundaki çivi bastırınca içine gidiyor. Sanki arkasında bir yay var gibi. Nasıl açılır bilen var mı acaba arkadaşlar?

Valfi söktüğüm yuvaya baktığımda sanki orada da oringler var gibi, ancak net görülmüyor.
    Mantığım da başka oringler olması gerektiğini söylüyor.
    Aşağıdaki vidayı mı sökmeliyim acaba?

Köşeli oring bulamadım. İnşallah yuvarlak olan sorun çıkartmaz.
    Namluyu da dediğiniz gibi sökmekten vazgeçtim.
    Çekicin vurduğu valf sibobundaki oringi değiştirmek istiyorum. Tüfek hava kaçırıyor çünkü.
    Ama nerede olduğunu ve nasıl sökeceğimi bilmiyorum. Bu 3 numara valf sanırım. Onun nasıl söküleceğini de bulamadım malesef.

Tüm bu oringlerden 5'er adet aldım ve sadece 10tl tuttu arkadaşlar.

Sayın Yeditepeli Hocam. Benim tüfekte bulabildiğim oringler bunlar. Müsait olduğunuzda;
    - 1, 2, 3 nedir? Buralarda oring var mı? Nasıl sökerim?
    - Üç adet alyan vida ile namluyu sökeyim mi? Orada da oring var mı?

Eğer zamanınız olur da yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.

Namlu ucundaki Oring i de değiştirdim.
    Yeni Oring silikon değil ancak bu iringin fonksiyonunun çok kritik olmadığı aşikar.
    Plastik parçaların sıralamasının da resimdeki gibi olduğunu düşünüyorum.
    Bu şekilde olduğunda,plastik parçadaki delikler, namluda pellet ilerlerken önündeki havanın namlu ve ceket arasından dışarı transfer edilebilmesini sağlayacaktır.

Hocam, ikinize de çok teşekkür ederim.
    Manurhin abim. Doğrusu hırdavatçıda bu oring leri bulacağımı hiç beklemiyordum. Ancak bugün öğle arasında Eskişehir de sanayii ye uğradım ve "Zafer Baykul" ticaret te şu ana dek söktüğüm tüm o ring leri buldum. Hem de üç kuruş.
    Tekrar teşekkürler.

Ancak tüple gövde arasındaki conta aşağıdaki gibi. Önce koptuğunu sandım. Ama sanırım bu contanın tasarımı böyle.
    Ne yapısı ne de ölçüsü standart değil.
    Bu malzeme nasıl temin edilir bilen var mı arkadaşlar?

Sonra namlu ceketini söktüm arkadaşlar. Elle çevirmem yeterli oldu. Bunun için hiç bir ekipman kullanmadım.
    Ancak ceketi çıkartır çıkartmaz içinden iki adet pilastik parça düştü ve bunların hangi sırada olmaları gerektiğini göremedim :(

Namlu ve ceket arasında kalan kısım biraz tozlanmış. Kurşun tozu sanırım. Elle temas etmiyorum kurşuna. Bugün eldiven kullanarak namlunun dışını ve ceketin içini temizlemeye çalışacağım.
    Ve şu plastik parçaların nasıl takıldıklarını bulmam gerek.

Doğrusu bu kadar çabuk yardıma ihtiyacım olacağını düşünmemiştim :):S