Bu sözü edien çifteyle mi attınız?
Sabit şoklu olur çoğu bunların, 71 namluda idealidir bana göre.
Saçma oarak biraz ince kullanmışsınız 7 no 28-30gr ile bi denemek lazım.
Bir düzeltme,, "Simson suhl" olacak markanın adı "sulh" değil..
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bu sözü edien çifteyle mi attınız?
Sabit şoklu olur çoğu bunların, 71 namluda idealidir bana göre.
Saçma oarak biraz ince kullanmışsınız 7 no 28-30gr ile bi denemek lazım.
Bir düzeltme,, "Simson suhl" olacak markanın adı "sulh" değil..
Yardımcı olabilceksem söyliyeyim hemen harika bir silahtır. Araştırmaya gerek yok.
Alt tarafı avcılık/atıcılık yapıyoruz bu kadar teferruata girmeye gerek yok onu kastettim yani..
Silaha takılan her aksesuar beaberinde sorunlarda getiriyor, harcanan para ve emek cabası.
Her işlev için tek aksesuar olması en ideali av ve atış için.
AlıntıDürbün üzerine reflex sight uygulaması ilk değil bilinen profesyonel bir uygulamadır.
Acil durumlar için bu cihaz yakın mesafeye sıfırlanır.
İki göz açık atış yapılır
Her snip tüfeğinde olmayabilir
Olmayanlarda da metal nişagah kullanılabilir durumdadır
Irakta görev yapan Amerikan piyadeleri gerekli haklısınız.
Yahut güneydoğuda görev yapan askeri personelimiz için.
Sıcak havalarda da klima lazım olabilir
Şaka bi yana, silahın ağırlığınıda hesap etsen hiç fena olmaz.
İsabetli atışar için silahın ağırlığıda önemli bi nokta.
AlıntıBi de arkadaşlar dürbün üzerine reddot takmak çok mu abes olur?
yok olmaz hatta reddot'ın üstünede bi laser pointer tak, namluyada xenon far öneririm.
Şarjör kısmınada bi cdçalar.. muazzam alet olur.
Sağlam bir dürbünle tadından yenmeyecek hale gelir bu silah..
Eğer alırsam bu yıl fazla tüfek aldığımdan moralim bozulcak, o yüzden 2009a erteledim.
Silahın kasasını incelemişsinizdir, hemen üstteki mesajımda verdiğim fotodaki aksesuar veya başka bir türevini monte etmek mümkün olabilir mi?
Güce gelince,,,
Ateşleme mekanizması itibarıyla tüm barut gücünü kurşuna verebilen bir silah.
Herhangi bir gaz basıncı kaybı yok..
20 no olması da daha menzilli gitmesi ve gittiği yerdeki tahribat açısından avantajlı.
Yine önceki mesajlarımda belirtmiştim. Boş kovanı çıkardıktan sonra, boş kovan yere düşmeden yeni fişek atış yatağına alınabiliyorsa ava da hazır hale gelinmiştir.
Safirle domuz avı olmaz düşünceme hala ısrarlı bir şekilde devam ederken bu silahın gerek gücü gerekse çapı bakımından domuz avına uygun olacağını düşünüyorum.
Herkese saygılar,,,
Dürbünlü kullanım için sadece standart bir aksesuar rayı monte etmek yeticek heralde...
Alttaki modelde TOZ. Sağlam bir yapıştırıcı üstünede 3 vida attınmı sorun ortadan kaldar.
Dürbünsüz kullanımda da gezi görme olanağı tanıyıp nişangahı bozmaz.
Zaten bu aparat gezi kapatsa bile uygun bir arpacık ayarıyla gez olarak ta kullanılabilir.
[Resim Engellendi: http://home.winsoft.net.au/gazza/images/R_TOZ_122-11_308.JPG]
Atış yaptıktan sonra mekanizma kolunu geriye çekip boş çıkınca, çıkan boş fişek yere düşmeden 2.yi atış yatağına sürebiliyormusun?
Bu tip silahlarda önemli bir noktadır bu.
Superpoze ve çiftemde uzun zamandır kullanıyorum bunları.. Otomatiklerin atış yatağına girmiyor, girdimi çıkmıyor
Her av bayiindede mevcut bu aralar 2,3 liraya..
[Resim Engellendi: http://img505.imageshack.us/img505/2573/dsc00857qm1.jpg]
Yazacaklarımın aynısını mkemal arkadaşımız yazmış..
Ben verimi gamo pro hunter'la aldım, tek parça ayağı taktıktan sonrada 60 metrede 4-5cm grupmanlar elde ediyorum şuan.
Birçok konuda denildiği üzere dengesiz bir tüfek değil, enazından benim kullandığım.
Uygun pellet ve tek parça ayakla gayet istikrarlı ve güçlü bir tüfek.
Bu işler lafla olmaz. Sonuç olarak yapılan iş garanti şartlarını bozuyor.
Bir tüketici olarak o cevabı verdim. O lafı eden herif unuttu diyelim dediğini ki zaten başından salmak için o çözümü sunmuş,, sonuç nolur?
Hem orda üstünde durduğum nokta yayı kesmemesi değil silahtaki asıl sorunun bulunması.. o yay o uzunlukta koyulmuşsa o silaha yine o yay uygun demektir. Yeterli gaz basıncını verememesi asıl arızadır.
Benimde başıma geldi aynı şey yarı otomatikte.. Hep aynı şeyi yaptıkları için silahın yanına " yayı kısaltıp göndermeyin, gaz odasındaki contada sorun var büyük olasılık" yazdım.
Yerli üreticilerin çoğu aynı şeyi yapıyor çünkü, boşu atmıyomu? yayı kısalt...
Safiri aradım az önce. Tüfek yeni modellerdenmiş. Dipçiğin içindeki yayı kısaltmamı önerdiler. Gas Ram ya da şarjör ile ilgili bir şey söylemediler..
Sakın öyle bir hata yapma... İlerde onu kısalttığın için "silahınız garantidışı kalmış" diyecekler.
Daha önce dediğim gibi silahta gaz basıncı sorunu olduğu için mekanizma tam olarak geri gitmiyor.
Sonuçta bu silahta kullanılan parçalar standart kesinlikle yayı kısaltmanı tavsiye etmiyorum, direkt sorunu hallettsinler.
Bu konuda hangi servisi ararsan yayı kısaltmanı tavsiye edicek ve ilerde bu sorun karşına tekrar çıkacak.
Aynı zamanda yayı kısaltırsan, boş kovanı atabilir fakat şarjörden gelen fişeği atış yatağına almama sorunuyla karşılaşabilirsin.
Senin tüfeğin gaz kaçırıyor arkadaşım. Servise göndermen gerekecek.
Boş kovanı atamamasının nedeni mekanizmanın geriye olan hareketini tam olarak yerine getirememesi bunun nedenide yeterli gaz basıncını alamamasıdır.
Yeni almışsın biraz moralin bozulacak ama bu silahı alan bu olaylara katlanacak.
1100-1300 ytl arası bu silaha vereceğime gider 20 no bir yarı otomatik tüfek alırdım.
12 noya göre daha menzilli ve hafif, atıcılığada uygun avcılığada..
Neyse,,, kolay gelsin, biran önce silahından beklediğin verimi alman dileğiyle...
Boş kovanı atmamasının sebebi mekanizmanın tam olarak geriye gitmemesi ise silahta mekanik bir sorun vardır. Yani barut gazını tam olarak veremiyodur, küçük bir gaz kaçırma buna sebep olur ki bu silahların çoğunda bu gaz kaçağı sorunun olduğunu duymuştum.
Silah zaten yeni bir silah temizlemek sorunu çözmeyebilir fakat iyice bir temizleyip yağladıktan sonra tekrar dene çünkü yeni silahlarda sürtünme daha fazladır gözle görünmeyen çapaklar bile soruna neden olabilir bunun için ilk atışlarında mekanizma ve silahta atış sırasında hareket eden her parça yağlı olsun.
60-70 metreden kuş vurcam diye bişey yok.. 60-70 metreden hangi kuşu vurucaksın?
Karatavuklar bile sinekten küçük gözükür 60-70 metrede ki görmekte mesele..
Atıcılık yapacaksan 20 veya 36 no bir tüfek edinebilirsin.. Menzilleri biraz fazla,ağırlıkları biraz daha az oldukları için nişancılığını geliştirebilirsin.
Fakat ben avlanmak istiyorum uçar avlarını seviyorum diyosan git 12 no mobil şoklu çift tetik bir superpoze al derim.
Öldürürmü? -Öldürür fakat zaman alır.
Durdururmu? - Durdurmaz...
Gece bekinde deneyin bence ilk olarak, güvenli bir oturak üstünden atarak..
Asla sürekte denemeyin namlu çıkış hızı vb. örnekleri vererek. Allah muhafaza,,, 36 noyla 36 dikişe sahip olunabilir.
Tüfeğin namlusu şeritli mi yoksa gez-arpacıklımıydı?
Şeritliyse hata sizde, gez arpacıklıysa hata gezdedir.
red dot ların uzerinde sayıların yazdıgı bir ayar var o ne ayarı acaba
Kırmızı noktanın parlaklık derecesi. 1. kademeden 11. kademeye kadar seçenekler.
Edit: arkadaş cevaplamış zaten görmedim