Nokta küçüklüğü büyüklüğü tamamen havayla alakalı. Gece 11. kademede nokta gözünüzü alırken, gündüz daha küçük gözüküyor.
Zaten güneşli, aydınlık bir havada ilk 5-6 kademeye kadar noktayı göremiyorsunuz.
Akşam ve gece ise 2-3. kademede ideal oluyor.
Lamek tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Türkiyenin en büyük avcı forumundaki değerli avcı abilerimizin görüşleri, Lütfen olayı biraz avcı gözüyle ele alın, kişilerin bilgilerini tecrübelerini varsayımlarla çürütmeye çaılşmayın;
http://www.turkiyeavcilari.com/index.asp?syf=…826&sinif=0
en hoşuma gidende sayın Ferhat Savcının yorumu;
- Safir ile ne avlanır? "Acemi avcının cüzdanı"
-
Alıntı
avcılık insanın ruhunda vardır.taşıdığı silahta değil.
istediğin silahla domuz avlayabilirsin hatta zıpkınla bile bu tamamen kişiye bağlı
safir 700 m/sn lik namlu çıkış hızı ile domuz avı için biçilmiş kaftan
Bu konuyu havalı tüfek forumuna değil avcılık forumlarından herhangibirine açarsanız alcağınız tepkiyi görün...
Avcılık sadece hayvan vurup öldürmek değildir. O yüzden her avcının 1den fazla tüfeği olur, uygun avda uygun tüfek kullanılır.
Domuz aldığı yaraya bakar namlu çıkış hızına değil ayrıca..
Lütfen artık namlu çıkış hızından bahsetmeyelim domuz avı için.. Domuz avı tüfeği yivsiz silahlar için 12 kalibredir. 20 kalibre düşünülebilir ama 36 kalibre asla olamaz.
Burda namlu çıkış hızına bakmayıp, gerçek ve tecrübeli avcı abilerimizin görüşlerini almak lazım, beni boşverin.
Bu konunun üstünde durmam bir domuz avı delisi olmam kısaca. Lütfen babamdan, abilerimden öğrendiğim o insanların tecrübe ettiği şeyleri varsayımlar kurarak çürütmeye çalışmayın. Safirinizi alıp domuz avına gidin.Bakın hayvan vurmak ile hayvan avlamak arasında çok büyük fark var anlatmak istediğim bu..
Safirle domuz vurulmaz demiyorum, Atıcılık değil Avcılık yönüyle ele alıyorum konuyu. -
ben gözümle gördüm 100 metreden domuzu delip geçtiğini inanmak istemeyen varsa bulsun bir yerden alsın denesin çok güzel bir tüfek yapmışlar
müsait olduğun bir zaman sürek avına bekliyorum sizi safirle
Üzerinize doğru 150kglik bir azılı koşarken elinizde safirle neler yapabileceğini görmek istiyorum.
Safir atıcının silahı, avcının silahı değil... -
Benim bildiğim kadarıyla namlu boyu 56cm'den az, kabzeli, seyyar dipçik, şarjörlü, centilever vb. bunların herhangi birini barındıran tüfeklerin Türkiyede satışı yasak. Safirin kabzeside var şarjörüde. Hatta Akkar'ın centilever modelini almak istediğimde Türkiye içi satamıyoruz cevabını aldım.
Mesela seyyar dipçik pompalılar,,, satışı yasak ama olmayan satmayan av bayii yok -
Benim aldığım 1x42. ebay.com'da 57-60 $ arası ama hiç uğraşmadan 135 ytl'ye yurtiçinden aldım.
-
2000 lira bütçeniz varsa tercih seçeneklerinde çok yerli ve yabancı markalar olarak.
Ruhsat için bulunduğun ilçe kaymakamlığına "tarafıma yivsiz av tüfeği satınalma belgesi, satın aldıktan sonrada yivsiz av tüfeği ruhsatnamesi verilmesini..." diye başlayan dilekçe yazıcaksın, ordan sizi jandarma vaya polis karakoluna yönlendiricekler, karakoldan ikametgah, 2 adet resim, sağlık raporu vb. şeylerin bulunduğu listedeki evrakları toparlayıp teslim ediceksin. Size önce " satınalma belgesi " verecekler silahı almaya onla gidiceksiniz. Aldığınız yer o belgeyi kaşeleyip silahla beraber size iade edicek, sonra o belge ve silahla tekrar karakola gidiceksiniz, görevli memur silahı muayene edip, ruhsatnamenizi verecek.Avcılık belgesi ise bu kadar basit değil, ilk olarak kursa gitmeniz gerekecek. Onun için ilk bulunduğunuz yerdeki avcılar derneğine gidip kursun ne zaman açılacağını öğrenin ve kaydolun..
Saygılar,,,
-
Bsa veya Tasko kesinlikle tavsiye etmiyorum. tasko aldım 3. atışta ne sıfırlaması kaldı ne ışığı.
İstanbuldan orjinal tasco buldum daha kullanmadan kaliteyi anlıyosunuz. 50 lira vereceğinize 100-150 lira verin orjinal tasco alın bence özellikle ateşli silahlarda kullanmak için. -
Bu konuya bidaha mesaj atmıycam çünkü çok farklı düşündüğümüzü anladım.
Nasıl bir mantıktır hala anlamadım: "malum bölge"de silahlanıyolar bizde silahlanalım..
Hala aynı görüşteyim avcılık veya atıcılık dışında silahlanmaya kesinlikle karşıyım.
Koskocaman, tarihinde destanlar yazan bir ordumuz var ne silahlanmasından bahsediyosunuz hala?
"malum bölge" dediğiniz yerde de tümenler tugaylar alaylar taburlar yüzlerce var ve o toprakların üstünde de türk bayrağı var.
Kuva-i Milliye ruhu ve donanımı yaratılacak bir durum yok ortada.Ha çok isteyen varsa safirini alıp gabar, cudi, herekol taraflarında dolaşsın biraz.
Ben gerek duymuyorum askerdeyken TSK'nın bir personeli olarak dolaştım. -
hir
+ 1 kesinlikle katılıyorum
Bende hiç katılmıyorum bu görüşe. Şehir orasında siviller silahlı mücadelemi verecek? Teksasmı burası?
Bagajdaki silahlar otopark, yolvermeme kavgalarında kullanılır, bikaç bira içince havaya sıkmak için kullanılır, maç sonları kullanılır, balkonlardaki vatandaşlarımız vurulur, düğünlerde gelinler damatlar bile vurulur...
Malum bölge dediğiniz yerde mücadele verecek dünyanın en büyük ordularından birine sahibiz.
Seyyar dipçik pompalı tüfekler mesela,,, nerde hayırlı bir iş için kullanıldı bu zamana kadar? Hep kavgalarda bacaklara sıkmak için kullanıldı.Liseli kavgalarında bile artık tabancalar çıkmaya başladı. Lütfen biraz düşünceli olalım.
Silahlanmaya kesinlikle karşıyım.
Sadece safirde değil bütün yivsiz av tüfeklerinin Avcılık Belgesi olmayanlara satılmasına karşıyım. Sadece işi itibarıyla (çiftçi vb.) ihtiyaç duyanlara belgesiz verilsin. -
Peki domuzu bulabildinmi?
-
Üzüntünüzü anlıyorum ama ruhsat olayının değişmesinin tek nedeni var ki oda Avcılık veya Atıcılık ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, silah ve mekanik hobisi olmayan sadece gösteriş, hava, magandalık yapmak isteyen tiplerin bu silaha olan taleplerinin artması.
Çevremdede görüyorum böyle birkaç tip " bagajda dursun", " bi saydırdınmı 10 tane arkaarkaya off", "bu silahı gören kaçar" laflarıyla almaya karar vermişler. Olacağıda buydu zaten...(Bu arada bu forumda böyle tipler olmadığına eminim lütfen kimse üstüne alınmasın)
-
O parçayı düzgün şekilde monte ettirdinmi nişangahta "U" şeklinde bir gez görevi görecektir. Arpacığıda ona uygun şekilde birkaç milim yükseltip sıfırladınmı daha da verimli şekilde nişan alabilirsin üzerinde red dot veya dürbün olmasa bile.
Kolay gelsin,,, -
Bir silah tamircisine veya güvendiğiniz bir tornacıya kasanın üzerine 4-5 vidayla monte ettirebilirsiniz. Dürbün çok gereksiz ve kullanışsız onuda belirtiyim, red dot kullandıktan sonra en azından...
Uzun aradan sonra yurtiçinden orjinal TASCO Red Dot buldum. TASKOlarla paranızı çarçur etmeyin...
[Resim Engellendi: http://img240.imageshack.us/img240/8137/adszqz9dx8.jpg] -
Aslında hemen gitmedi enaz 50-60 atış yaptım ve otomatik av tüfeği için kullanılacak süper bir aksesuar onu söyleyebilirim. Dürbünün çok mantıksız ve kullanışsız olduğunu anladım. Enson 4 tane arkaarkaya yarı magnum fişekler attım sarsıntı biraz fazla oldu galiba
Bu arada bsa ve tasko aynı mal gibi geldi bana. Tascoların fiyatları hakkında bir bilgi varmı acaba, yurtdışında 45-50$.
Gamoya gelince, havalı tüfeklerdeki geri tepmeye duyarlıdır kanaatimce. Ateşli silahlar için uygun olduğunu düşünmüyrum.ve son olarak,, kelimeleri harf atlamadan yazıyorum ama attığım mesaja bakınca bazı harflerin çıkmadığını görüyorum ve mesajı düzenliyorum. Forumdan kaynaklanan bir soun heralde...
-
Ben otomatik av tüfeğinde TASKO marka kullanıyorum ve çok hoşuma gitti. En son domuz beki avında kullandım,, arkaarkaya 4 fişek atınca sıfırlama ayarının bozulduğunu farkettim.
Şimdi daha dayanıklı bir reddot almayı düşünüyorum fakat internet üzerinden almak istemiyorum yine çin malı gelmesinden korkuyorum. Bu ürünün orjinal TASCO markasını nerden temin edebilirim? Fikri veya bilgisi olan?
Saygılar,,,,
-
emin önü taraflarındanmı gireyim yoksa beyazıt tarafındanmı geçenlerde sordumda burda vardıda kapattı dediler mercanın içindeymiş acaba onumu söylüyosun yakın zaman larda görüştünmü adamla acaba basit bir işi var tüfeğin cevabın için teşekkürler
Eminönünden gir daha yakın. Hatta mangal vb. satan dükkankar var 2-3 tane yanyana, onların bir arka sokağı olması lazım. En son 1 ay önce ordaydım bende bir aksesuar taktırmıştım. Herhangi bir av bayii tarif eder zaten yeri.
-
değerli abilerim uzun zaman dan beri kullandığım üzümlü süper pozenin kundağındaki kurma dili kırıldı tüfeği kırarken iğneleri içine çekmiyo artık bilirsiniz 1 santim kadar boyu var yaptıracağımı bildiğiniz istanbul avrupa yakasında bi yer varmı ilgilenen herkese teşekkürler
Mercan yokuşuna çıkmadan herhangibir esnafa "Tüfekçi Ahmet"i sor yerini tarif edemem ara sokaklarda Kendisine güvenebilirsin, ünü yayılmış bir tüfek tamircisi... -
Akkar yurtdışınada çok sayıda av tüfeği ihraç eden bir firma, isteristemez belirli kalite standartlarını bünyesinde bulundurmak zorunda.
Cantilever modeli var yeni ürünlerden. Dürbün bağlantı aparatı tüfek kasasına monte alüminyum değil, namludan desteklenmiş çelik malzeme,
Almaya karar verip yetkiliyi aradığımda bu modelin Türkiye'de kullanımının yasak olduğunu(cantilever modeli), bu yüzden yurtiçine satış yapmadıkları cevabını aldım. Şimdi o silahı elde etmenin yollarını arıyorum.
[Resim Engellendi: http://img227.imageshack.us/img227/7786/11qf9.jpg]
-
Arkadaşlar hala g-3ü savunabilirler büyük çoğunluğu sadece askerdeyken 25metre desteklide 3 atış ve/veya 100 metrede de 3 atış yapmışlardır. Bazıları ise sadece kulaktan dolma bilgiler veya yazılı kaynaklardan edindikleri bilgilerle savlarını sunuyorlardır.
Arazide, çatışmada, yağmurda, tozda kullanıp 1 şarjörü sorunsuz şekilde boşaltabilen olduğunu sanmıyorum. Tabiki boşaltıcak modifiyeli veya oldukça bakımlı veyahut yeni g-3ler vardır ama %90ı sorunlu silahlar.. Tahribat gücüne odaklanmamak lazım.
Hani başka bir alet için bir laf vardır " Önemli olan boyutu değil işlevi" diye
G-3 içinde geçerli bir laf bu. attığı mermi çekirdeğinden, hedefte yaptığı tahribattan ziyade o mermiyi her koşulda seri şekilde atabiliyor mu? İşte önemli olan bu..