Lamek tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Lamek askerliği nerde yaptın jöh olarak:?

Siirt (Dadaşlar) Jandarma Komando Özel Harekat Taburu... g-3 tutuklarıyla çok uğraşmıştık. Hatta gözler bağlı şekilde silahı söküp parçalama saçma geliyordu bana. Fakat bir gece daha 3. mermiyi sıkıştırması sonucu neden gözler kapalı söktürüp taktırdıklarını anlamıştım :)

Şimdi ruhsatıma baktım. Son aldığım tüfeği 8 ocakta almışım... Benden sonra hatta geçen ay alanda oldu aynı işlemler..

Siz 500e alın o zaman ne diyim :) google'a "Yivsiz av tüfeği ruhsatnamesi" yazın direkt ilgili mevzuatı okuyun hatta çıktısını alıp karakola veya bayiye götürün.

Bu arada Balıkesir - Bursa tarafında ruhsat alacak varsa ben aracılık yaparım 400ytl ye :thumbup:

Bu belgeleri toplamak günlerce sürecek iş değil ayrıca...

Alınan sağlık belgesinde sadece " psikolojik ve nevrotik bozukluğu yoktur" yazar.

bazı avcı arkadaşlar bu silahla av yapılmaz dese de al çünkü onlar saçma atıp avı kolay indirmeye alışmışlar nokta atışı yapmak zor geliyor

bu cümleye gülüyorum sadece ;kihhik, Saçma atıp avı kolay indirmeye alıştık biz. Birdenbire havalanan bıldırcını, çulluğu tek kurşunla vuramıyoruz. Veya tek kurşunla vurduğun bir bıldırcının veya herhangibir kuşun nesini yiyebilirsin onuda düşün :) Uçar avında zaten gez arpacık falan kullanılmaz tamamen namluyu görmen lazımki safirde atış yapacağın yere gez arpacık yapmaya kalksan 5-6 saniyen gider,, 5-6 saniyede atçak hedefte bulamazsın :) Kısacası havalı tüfekle karga vurmaya benzemez.

Domuz avındada daha önce değinildiği üzere 36cal olması nedeniyle pek randıman vermez. Vurursun ama hayvanı yaralı bırakırsın can çekiştirerek uzun bir zamanda ölür hayvan. Ne anlarım o avdan o zaman....

Silaha bişey demiyorum estetik olarak güzel silah. Duvara asmak için, atış yapmak için ideal. Ama kesinlikle av silahı değil... Kim ne derse desin.

Gece bek avı yaptığım için ya dürbün ya red dot şarttı gece göz-gez-arpacık yapmak çok zor oluyor. Uzun mesafe atış yapmadığım ve hafif olduğu için red dot dedim. Ve bir kızakla birlikte red dot aldım. Kızağı 5 vidayla kasaya monteledim. 3ünü kasadaki malzeme kalınlığı daha fazla olduğu için kasanın arka tarafına koydum. Red dot'ın üzerinde gelen vida ve somunları atıp, daha sağlamlarını uydurdum pullarla monte ettim. 4-5 atışla 30 metrede sıfırladım.

Tek sorun gece dolunay olsa bile reddot'a bakınca biraz daha karanlık görüntü almam fakat namlunun ucuna taktığım fenere basınca 35-40 metreyi aydınlık şekilde görüp, en fazla 2-3 saniyede atış yapabiliyorum. Red-dot çıkınca takılı kızak gez görevi görüyor aynı zamanda, en yakın zamanda arpacığı biraz yükseltip onuda sıfırlamaya çalışıcam...

Daha denemedim ama uçar avında reddotı çıkaracağımı sanmıyorum. hangi açıdan, ne uzaklıktan bakarsan bak net şekilde görüntü alıyosun dürbün gibi değil.Zaten uçar avında yapılan atışların %90ı doğaçlama, yani tamamen senin tüfeğine olan alışkanlığına bakıyor. 4mm çaplı bi reddottada kuşu sığdırmak zor olmasa gerek..

[Resim Engellendi: http://img387.imageshack.us/img387/3440/adszqz9.jpg]

catırcatır domuz vuruyorlar yeterki yetenekli olunsun

Çatır çatır domuz vurulur, tabancayla da vurulur, havalıyla da vurulur.. Sonuç önemli... En kral, en eski, en tecrübeli, en yetenkli avcılar domuz avında en küçük olarak 20 cal kullanır..

Domuzda kullanılcak cal 12'dir hayvanı avlaman için, yaralı bırakıp hayvana eziyet etmek istemez kimse.. Domuz avlayan, domuz avı ilgisi, bilgisi çok olanlara danışmak lazım bunu. Dediğim gibi vurmak çok kolay, netice önemli...

Lütfen yanlış anlamayın sadece merake ettim nereye harcadığınızı,,, hem yargılar gibi sormadımki gayet net, objektif olarak sordum..

En son ocak ayında yarı otomatik aldım. 13,90 harç, 3 lira sabıka kaydı için toplam 16,90 liraya maloldu... muhtar komşum olduğu için ikametgah ücreti almadı :)

Benim kızdığım nokta, emniyetlerdeki bilgisiz memurlar.. Bikaç kişiden daha duydum bu heyet raporunu istediklerini ama gerek yok ona...

Birileri karşılaşırsa görevli memuru uyarmasını tavsiye ederim...

Saygılar,,,

300-400lerle işin yok, heyet raporlarıylada işin yok. Kaymakamlığa " tarafıma yivsiz tüfek satınalma belgesi ve aldıktan sonra yivsiz tüfek ruhsatmnamesi verilmesini..." diye bir dilekçe yazıcaksın, hemen ordan sabıka kaydınıda al, onlar seni emniyete sevkedicek,

--sağlık ocağından " psikolojik ve nevrotik bozukluğu yoktur" diye bir rapor

--nüfus cüzdanı fotokopisi
    --ikametgah (karakol onaylı olacak)
    --adli sicil kaydı ( tüfek ruhsatı için diye belirtilecek)
    --4 foto
    --13,90ytl (2008 yılı için) vergi dairesine harç parası yatırılacak

satınalma belgesi alıcaksın bu evrakları götürünce, satınlama belgeni alıp bayiye gidiceksin , tüfeğini alıcaksın.

Bayi satınalma belgesine tüfeğin bilgilerini yazıp kaşesini basıcak ve imzalayacak.

O belgeyi alıp tekrar karakola gidiceksin, ordaki memur silahı muayene edip YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATNAMESİ'ni verecek...

Sayın ZEKA, heryıl bir silah alıyorum daha toplam 300-400 masraf etmemişimdir. Eğer siz o paraya aldıysanız nereye harcadınız öğrenebilirmiyim?

Bazı bayilerin, sattığı silahların %90ının geri geldiği sebebiyle satışı durdurduğunu duymuştum.

Problemleri ve sebeplerinden ziyade ne amaçla alınacağı önemli. Bu forumda galiba "domuzu boşver gergedan öldürür bu silah" diye bir yorum gördüm.

36 cal. tüfekle iri bir domuzu avlamak maharet ister. Doğru noktalara santimetrik atışlar lazım ki domuz o şansı tanımayan bir hayvandır ve 1-2 mermiyle olcak iş değil bana göre.

Şimdi biri çıkıp namlu çıkış hızından bahsetmesin, daha çok tahribat falan demesin, bir 36 cal. birde 12 cal. fişeği yanyana getirip bakmak herşeyin cevabı.

Uçar avına kesinlikle gelmez ondan bahsetmeye gerek yok zaten. Tavşan, tilki gibi hayvanlar avlanabilir sadece bana göre.

Ama av için değil, aradabir atış yapmak veya koleksyonum için alıyorum derseniz ona bişey diyemem :)

kardeş hayırlı olsun fakat bu kralın av tüfekleri ile ilgili pek iyi tecrübelere sahip degilim güzümle gördügüm iki kral modeli 38 gr lık fisek atabilir yazısına ragmen biri2. senesinde biri3. senesinde yüksek barut payına sahip fisek kullanılmasından dolayı dagıldı :cursing:

insallah seninki böyle olmaz

saygılar.

superpoze ve çifte tipi tüfeklerde 32gr. yukarısı fişek atmanızı tavsiye etmem uzun ömürlü kullanım için..

Kral superpozeye gelince yüksek gramajlı fişek atmanı tavsiye etmem çünkü tek tetikle çalışmasına rağmen bir kere basınca 2 fişeği patlatır.

Zaten tek tetiklerin en büyük sorunu o.

O kızak ve reddottan bende istiyorum öm attım hemen :)

Hayırlı olsun tüfeğiniz.

Allah Allah

ben benim süperpozeye red dot taktım birde bore sight lan sıfırladım canavar gibi oldu valla
    bayağıda fişek attım ne oynama ne bişey sıfırlama bile halen yerinde
    üstelikte ağır fişeklerden salladım.

bağlantıda problem olabilir.

Süperpozeye nasıl taktın merak ettim. Büyük olasılık namludan bağlantı yapmışsındır o yüzden sağlam olmuştur. Yivsiz otomatiklerde kasanın üstündeki dürbün kanalları hiçbir işe yaramıyor titreşim çok fazla olduğu için. Sıfırlama yapmaya gerek yok her atışta dürbünü farklı yerde buluyosun çünkü. :)

Dürbün kanalı olsada olmasada en sağlıklı ve sağlamı tüfeğin kasasındaki pimlere monte edilen aşağıdaki dürbün yanağıdır.

[Resim Engellendi: http://img340.imageshack.us/img340/8462/cimg0016wc8.jpg]

Uyarıda biraz geç kaldınız.
    1- Dürbün aldım
    2- Dikiş attırmadım ama alnımda küçük bir kesik oldu.(1 cm kadar)
    hali ile geri iade etmekte söz konusu değil, olan bizim 100 YTL ye oldu..

alnımdaki kesik gerçi benim hatamdı. dürbüne fazla yaklaşmamam gerektiğini biliyordum. ilk atış iyiydi ikinciyide dürbün mesafe ayarını yapmadan hemen yapınca alnımdan epey bir kan aktı. buda bana iyi bir tecrübe oldu. dürbün üzerindeki aparatlar iyice sıkıştırılırsa geri kayacağını düşünmüyorum.

Sizede geçmiş olsun..

Teşekkür ederim. Dikişsiz kurtulduğuna sevindim. Ama seninki fırlamadı heralde benim kızaktan fırlayıp kafama geldi. 2 gözümüz yerinde 2mizinde ona sevindim. Tekrar geçmiş olsun.

Arkadaşlar, yivsiz Otomatik tüfek için red dot mu yoksa dürbünmü tavsiye edersiniz. Red Dot'tan istenilen verimi alan varmı. Bilgi verirseniz sevinirim.

2sinide tavsiye etmem. Ateşli silahlarda sarsıntı çok dürbün kızaklardan fırlayıp alnına geliveriyor ve benim gibi en az 4 dikişle kurtuluyosun ;)