bullarika tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

benim düşünceme göre de ağır palet daha uzağa gider diye düşünüyorum ama ağırlıkları bukadar yakın olup bukadar fark olması ilginç geldi bana hafif paletin enerjisi daha düşük olduğundan sürtünme direnci daha az olacaktı.

yani aynı hızla giden bir otomobil ve bir kamyon düşünürsek önlerine de su dolu bidonlardan barikat yapıldığını düşünürsen kamyonun aşacağı barikat sayısı otomobilinkinden fazla olacaktır buda ağrlığı dolayısıyla enerjisinin daha yüksek olmasından kaynaklanıyo.

bu şekilde anlatmış olmamın kusuruna bakmayın enerji mantığını kafamda böyle kurarak algılıyorum anca :whistling:

anladığım kadarı ile sas modeli önce küçük vidayı söküceksin sonra sonra standart vidalardan farklı olan geniş vidayı birkaçkez çevirip önündeki vidalı pul dan kurtarıcaksın sonra tornavida benzeri bişeyle vurarak yerinden söküceksin sas modelini sökeli cok zaman oldu hatırımda kaldığı kadarı anlatmaya çalıştım.

sayın side prensi bildiğim kadarı ile haftada birkaçkez söküyodur tüfeğini eminin o daha iyi yardımcı olucaktır :rolleyes:

bahsedilen emniyet mekanizması tüfekte mevcut değildir her silahta olduğu gibi parmak tetiğe sadece atış yapılacağı zaman hedefe doğrultulduğunda yerleştirilmelidir ayrıca özellikle kıma tüfeklerde buna cifte,s.poze vb de dahil dolum işlemi gerçekleşip namlu kapatılırken tüfek güvenli bir bölgeye doğrultulmalıdır havalıda birçok kez rasladım namlu kapatıldığı esnada sarsıntı sebebiyle tetik düştüğüne 1 kez de pozenin kapatırken ateşlendiğine tüfek doldurulurken parmağınızın tetiğin üzerinde değil tetikiğn arkasında tetik ile tetik koruması arasında olmasına kendinizi alıştırın güvenli olduğu düşünülen bir el namluda dipçik koltuk altında pozisyonunda bile tetiğin yanlışlıkla ezildiğine şahit olmuşluğum vardır.

tüfeğin gücü konusunda bence bi sıkıntısı yok isabetliliği için ise sidepirensi nick li arkadaşımız testlerini yapmıştı tüfeğin büyük eksikliği malzeme kalitesi ve kötü işçilik buna ek olarak rahatsız edici tetik ve sık sık kırılan sözde fiber arpacık .

keyifli atışlar dilerim

Açıkcası bundan bir hafta önce coltu kullanma şansım oldu.Hem kıyaslamak hemde efsaneyi bulmuşken bir tadına bakmak açısından.Colt gerçekten güzel bir silah her ne kadar karmaşık bir yapıyada sahip olsa ele oturması ve mekanizması güven vermekte..Fakat şunu anladım boynuz sağlam geçermiş kulağa.Benim diye söylemiyorum bir silahla kıyasladığınızda daha iyi sonuçlar veriyorsa iyi olduğunu kabul etmek lazım.Özellikle atış hassasiyeti aparat desteği ve Alman mühendisliği gerçekten beni yeterince tatmin etti..Buaraya 1 hafta önce kullandığım Colttanda bir kaç resim ekleyim bonus olarak iyi forumlar

benim incelediğm S&W üretimi olan 1911 di ve S&W kalitesini konuştırmuştu fiyatı 8000$ lar civarında olmasaydıalmayı düşünebilirdim

standart versiyonunu kurcalama fırsatım olmuştu ve hafifliğine hayran kalmıştım colt 1911 den sonraki favorimrid kendileri colt tan en büyük avantajı ise 12 mermi kapasiteli olması iyi günlerde kullanmanı dilerim

siz en iyi bildiğiniz şekilde devam edin ben mani olmayayım.

martıların bu davranışları zaten doğalarına mudahale edilmiş olmalarında kaynaklanmaktadır bilinçsiz ve aşırı avlanmadan dolayı ortamları olan denizden uzaklaşmışlardır yapılacak 2 şey vardır yiyecek yemekleri kalmamış olan martıların nüfusunu kontrol etmek ve diğer kuşları korumak amacıyla avlamak yada burdan kuru sıkı atmak yerine tüm insan oğlunun doğaya karşı işlediği bu suçu nasıl telafi edeceğini düşünmek.

sonuç olarak bu bi katliyam yada soykırım değildir martılar de nesli tükenen hayvanlar kategorisinde değildir ve vurulan martı moleküllerine ayrılmamıştır onuda yiyecek olan bir diğer tür vardır.

Aynı mesafeden aynı 4,5mm yaylı tüfekle pc kasası üzerinde yaptığım testlerde umduğumdan farklı olarak kasayı delebilen sadece gamo rocket oldu raptorun yaptığı etki ise ince memetten farklı olmadı.

aynı koşullarda dolu 12gr co2 tüpteki denememde ise sonuç değişmedi ve rocket tüpü delen tek pallet oldu.

yine aynı koşullarda banvit tavuk üzerinde yaptığım testlerde ise raptor ve ince memet saçmalar tavuğu delip geçerken rocket tam anlamıyla tavuğun içinde patladı ve kendii çapının 3 katı bi parçalanmış doku bıraktı.

sonuç olarak raptor hafif ve hızlı bi palet hızlı olmaktan başka da bi numarasını göremedim boşa para kaybı bence tabi bu konuştuklarım tüfekler için geçerli tabancada ise bu durum biraz değişir zaten düşük güçlü olan tabancalar ağır palet kullanarak hızlarını daha da düşüreceklerdir böylece hedef üzerinde gerekli etkiyi alamıycaklar ama raptor kullandıklarında düşük hızlarını telafi edip daha farklı sonuçlar alınacaktır.

heheh tuttum bunu ben yakında kanadalı keskin nişancı transferi yaparlarsa şaşmam ;tufey#

ne gerek var 300 400 metrelede 25 metrede gazoz kapağı da tatmin ediyo beni ya (yalanın bukadarı)

abim hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan... g;$i

firmadan istediğim tüfek bugün elime ulaştı benimde biraz inceleme fırsatı buldum haznenin kurma hareketi ile açılması yerlilerde bi devrim bence alttan kurmalı silahlar hakkındaki fikrimi değştirdi artık kırma namlular kadar pratik olmuş ayarlanabilir yanaklık çok güzel olmuş bana gelen de alu aksam parlak kırmızı renkliydi ve siyak sentetik kundak ile birlikte geldi bu modeller arasında yoktu hafifliği ve tepmesinin az olması büyük artı. yanında da gamo taklidi hatta retay yazması dışında bire bir aynı bi red dot yanıda hediyesi namlu sanırım ceketli ama ceketin malzemesi alü mü yoksa çelik mi pek kurcalamadım.

eksileri ise sözde fiber olan arpacık çok kalitesiz gez ise hiç işlevsel görünmüyo ayar yaparken bile sağ sola oynayıp duruyo bide namlu kilidi kral ınkinde dahi kötü bi yapoya sahip kilit kolay açılmıyo ve kapatırken de sona geldiğinde biraz zahmeyli pallet yuvası bana pek iyi düşünülmüş gibi gelmedi paletin sürüldüğü kısım bi koniğin ortasında olsa hava akımı açısından çok başarılı olurmuş.

sonuç olarak müşteri talebi doğrultusunda her kundak modelinden 2şer 3er tane spariş verdim umarım retay beni mahçup etmiycek bi performans sunar uzun vadeli dayanımını ve namlu stabiliteisini ustadımdan bekliyorum. ;tufey#

güzel seçim yapmışsızn hocam bende bi pomp action düşünüyorum muhtemelen sizin seçiminiz yada germanika pompalı dan biri olucak tabi aklımdaki ilk tüfeği yani toz mc 20-10 u almazsam aslında remigton un magnum yataklı 36ga 2+1 tüfeği varmış ama piyasada rasgelmedim ki rasgelsem de muhtemelen fiyatları baya yüksektir yani sonuç olarak bolt action bi yivsiz tüfek alıcam ama ne?

Biraz önce firma ile görüştüm, tasarımda Weihrauch 97k dan esinlendiklerini ve kendilerinden de tasarıma katkıda bulundukları ifadelerini aldım,

Umuyorum yerli havalı silah sanayimizin gelişmesine büyük katkıda bulunacak, kendilerini bu girişimleri için kutluyorum.

vallaha bugün bende aradım firmayı çıkan teyzeden bilgi alabilceğim birini istedim kimsenin olmadığını söyledi ürününüzü satmak istiyorum fiyat listesini mail atabilirmisiniz dedim fiyatlar konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi anlaşılan bu tüfeği satmaya niyetleri yok pazartesi bi şans daha vericem olmadı hatsana krala devam.

4,5 yada 5,5 pallet yapacaksan parçanın küçüklüğünden dolayı çok zor ama eğer 25 veya 50 calibre solid mermi yapmayı düşünüyosan daha kolay olur en az 2 parçadan oluşan bi kalıp yapmalısın ve kalıbın töleransı çok düşük olmalı kalıp üretiminde kullanılan yöntemler tel erezyon ve cnc freze dir bu yöntemlerin sana maliyeti yüksek olacaktır.

kullandığınız şey sanırım polyamit alternatif bi sanayi materyalidir çark teker takoz vb için kullanılan bi parçador işlemesi kolaydır bende polyamit den kundak yapmayı düşünüyorum