projeye bayıldım zaten ankarateam e böyle biyer gerekiyor. ata mesleğim demircilik şimdi hobi olarak bu işlede uğraşıyorum. tatil olduğum bi gün kaynak makinemle alet edavatlarımı alıp gelirim. işçiliği dert etmeyin. taslak çiziminiz yeterli profil olarak yaparız tüm çevreyide naylon branda gereriz maliyeti düşük olur. 60X40mm 2,5mm kalınlıklı profil işimizi görür. 70 m ye yakın profil gider. profil fiyatları sürekli değişiyor güncel fiyatı öğreniriz. 85mkarede branda gerekir mkaresi 2,5tl.
yapmak dert değil önemli olan şey mekan izni. bi araya geldiğimizde 2 günde herşeyi bitiririz
alpfizik tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
yapılamaz diye bişey yok. senin silahtan beklentilerin ve bu işe ayıracağın bütçe önemli. asla prototip üretim silahlar seri üretimden ucuza imal olamaz. ben hatsan at44e geniş hacimli tüp imal etmeye çalıştım astarı yüzünden pahalıya geliyor projeyi askıya aldım. eğer bu işi kafana taktıysan bence tüfek yerine pcp tabanca yapmayı dene piyasada buna ihtiyaç var sonrası devamı içinde iyi olur
-
tüpü almak kadar bakımını yaptırmak doldurtmakta önemli. oyüzden tüpü aldığınız yer size bu imkanları sağlayabiliyorsa güvenilir biyersa fiyat konusunda fazlada hassas olmamak gerekir.
-
tüpü sabah verdim akşam alabilirsin dediler ama akşam müsait olmadığım için sonra aldım. 200 bar üstü dolduruyorlarmı bilmiyorum
-
bugün ivedik organize sanayide vaşak gaz dolum yaptırdım 12lt 200bar azot 8 TL. murat06 arkadaşımıza verdiği bilgi için teşekkür ederim.
-
ostimde, ersoy gaz ,vaşak gaz tarafından devralındı .bende tüpümü vaşak gazda doldurtuyorum.6lt (2metreküp) scuba tüp dolumu için kdv dahil 7 tl veriyorum.200 bardan fazla dolduramıyorlar. ADES, 1475. sokak no:55 İVOGSAN TEL. 3952562
sağlıcakla kalın.
müjdeli haber diye buna denir teşekkürler -
Paintsign'da kompresör var, 300 bar dolum yapmak için adaptörleri yok. O adaptörü yaptıracaklarını söylüyorlar yaklaşık 1 aydır. En son geçen cuma sormuştum, yaparlarsa iyi olacak.
erdem abi ps de 200 bar dolum yapabiliyorlamı? -
şaka gibi koskoca ankarada havasız kaldık karanlık taraftan aydınlık tarafa dönmek istiyorum ama dolum yaptırmak için gidip bidahamı tüp alacaz
-
selam arkadaşlar. 12 lt lik tüpümü herzaman ostimdeki "ersoy gaz" da doldurtuyordum. geçen hafta yine dolum için gittiğimde tesisin kapatılmış hatta tüm kalıntılarının yok edildiğini gördüm. komşularına sorduğumdada kimse bişey bilmediğini söyledi ! internetten araştırınca birkaç ay önceki ostimde meydana gelen büyük patlamanın "ersoy gaz"ın dolum yaptığı tüplerden kaynaklandığı tespit edilmiş. tüm sorumlu kişiler içeri alınmış...
şimdi çeşitli bahanelerle ostimde kimse özel tüplere dolum yapmıyor. ankaradaki arkadaşlara sesleniyorum batıkent civarında bildiğiniz bi yer varmı? -
hayırlı olsun keyifli kazasız atışlar diliyorum
-
herkesin havalı silahtan beklentisi farklı. genelde hedef kağıdına atış antremanları yada ufak tahribatlar için tercih edilir. 300m/s hız üstünde yapacağın tek bişey vardır oda tahribat. amacın zırh delmekse pcp den farklı silahlara yönel longla 18 gr saçmayla 1050 fps yaklaşık 320 m/s hızla atıyor. en fazla 160 m atış yaptım o mesafede bile her tip şişeyi ve ahşabı parçalamaya yetiyor. verimli en fazla 20 atış yapabilirsin son atış 900fps altına düşer
tetik sertliğini yada basma mesafesini ayarlayabilirsin. içerisinde güç ayarı yada arttırımı diye bişey yok. sadece çekiç yayının sertliğini yada tüp ucundaki sübapa basma süresini değiştirebilirsin. oda namlu içerisinde saçmayı aynı basınçla daha uzun süre itekler hızdada fazla değişim olmaz, daha ağır saçmaları aynı hızda atmanı sağlar, güzel ses çıkarır tüp çok çabuk biter, geri tepme yapar ve titrer. fabrika ayarı en ideali silahı fazla kurcalamadan sadece tetik sertliğini değiştirmeni tavsiye ederim.
güç ve isabetlilik açısından iyi bi silah. fiyatı makul. dez avantajları kaba işçilik, düşük tüp hacmi, tüpü ince ve tehlikeli, tetiğe her bastığında çekiç yayı direk tüpe vuruyor. korkuyorumki bigün tüp önden roket gibi fırlayacak -
Safirin her yeri tüfek olsa ne olur,dağda iğne kırdıktan,şarjörü sıkıştıktan,dipciği koptuktan sonra isterse güdümlü mermi atsın,benim için Safir tarih olmuştur.
konu bayağı eskimiş ama yeniden yorumlar geliyor.
bende arkadaşa katılıyorum. safir kadar narin başka bi silah görmedim. mermi seçer, şarjörle uyum göstermekte zorlanır, çabuk bozulur, kullandığından daha fazla süre onunla ilgilenmen gerekir. araziye çıktığında tank gibi bi silahın olacakki aklında soru işareti kalmasın, aman yere koymayım, aman tozlanmasın, fişek takılırmı, çizildimi kırıldımı... safirin fanatikleri çoktur onlara sorarsan söyliyecekleri ortak 2 şey var tipi güzel, isabetli. yanında 2. silah olarak taşıyabilirsin.
hatsanı tavsiye ederim ucuzun en iyisidir. yarıyolda bırakmaz. -
düzeltilemiyecek bi sorun yoktur. hatsana göndermekle en doğrusunu yaparsınız. göndermeden önce telefonla arayıp konuşun sonra gönderirkende silahla ilgili kullanım şeklinden arızanın önceki sorunlarına kadar herşeyi anlatan ayrıntılı bi not yazın silahın yanına koyunki oradakilerinde işi kolaylaşır. inşallah kısa sürede silahınıza kavuşursunuz.
-
pek çok nedenden olabilir. silah içerisinde bisürü haraketli ve birbirine sıralı bağlı sistem vardır. ne yazıkki çözümü buradan size yazarak anlatamayız. en doğrusu silahı aldığınız bayiye götürmeniz olur.
NOT :(silahın bakımını temizleme-yağlama yapmadıysanız genelde kurma kolu takılı kalır yada zor kapanır) -
Hatsan torpedo al,sinek vur
+1 ama kısa mesafede
çok ağır saçmalarda namlu çıkış hızı düşük olduğu için uzak mesafelerde çok düşme yaparaa diabolo field heavy 18 gr 5,52 tavsiye ederim aynı noktada saçmaları toplarsın bence long'la en uyumlusu
-
yorumlar için teşekkür ederim. koskoca ülkede onlarca yerli tüfek firması var. pek çok ilde bireysel yada atölye tarzı parça ve yedek parça üretimi yapılıyor. ama 1 tane PCP üreten firma var (hatsan) ve onlarında gözü havalı silahlarda değil ateşli silahlarda. mevcut silahlarınıda geliştirmek ve piyasayı yedek parça üretimine yöneltmek gibi amaçlarıda yok. hatsana kalsa 10 yılda beklesek bişey değişmez. ancak bireysel çabalarımızla parçaları geliştirecez. şuan ateşli silahlardan edinilen bilgi ve tecrübelerle bireysel kundak üretimi ve ufak tefek parça üretimi yapılabiliyor. zevk yada ihtiyaçlar insanı üretmeye zorlar.
-
şok:
tüpü söktüm ve karşılaştığım manzara beni şaşırttı. tüp et kalınlığı bana çok ince geldi.
içten boy:450mm
dış çap:30,5mm
iç çap:26.0mm
et kalınlığı: 2.25mm
diş derinliği:1,2mm
dişten sonra kalan et kalınlığı: 1mm
net iç hacim: 0,23 cl
-
yorumlar için teşekkür ederim. süper fikirler verdiniz. özellikle osman abinin gösterdiği resim bu işin bi şekilde yapılabileceğini gösteriyor. güzel bi upgrade olmuş yapan arkadaşın ellerine sağlık. gövdeye ve kundağa mümkün olduğunca az müdahale edecem. fx tüpleri biraz pahalı, yeni kundakta almak istemiyorum. teşekkürler osman abi.
luxfer tüp te olabilir ama tüp bittiğinde dolumu zor olur ayrıca montaj sırasında ara aparatları ayarlamakta zor gibi. ama sayenizde 3lt hacimli tüp arıyordum uygun fiyata nerden bulabileceğimide öğrendim teşekkürler.
amortisör boruları yada honlanmış boru olayı kafama daha çok yattı. ostimde bu tip boruları satan yerlerin adreslerini aldım. aklımdaki proje, benim tüpü söküp ara silindiri büyük hacimli silindirle değiştirmek. tanıdığım bi tornacı var parçaları ona götürüp honlanmış boruyu parçalara uygun hale getirmesini isteyeceğim. yapılabilirse kolay yoldan çözüme ulaşmış oluruz. hacim olarak 50cc yapacam.
-
geçen hafta at 44 long bakım amacıyla herşeyini söküp inceldim. farkettimki koskoca gövde de sadece tetik mekanizması var. gücü sağlayan parçalar tüpün içerisinde bulunmakta. longların tüp hacmi çok küçük 25ccdir. atış hızıda yüksek olduğu için bir tüple en fazla 10 atış istikrarlı oluyor daha sonraki atışlarda hız ve güç birden düşüyor. tabiki etkili 30 atış yapabiliyorsunuz ama uzun mesafelerde hızdaki kayıp yüzüden isabetliliği azalıyor.
sorun belli : tüp hacmi küçük
çözüm belli : büyük hacimli tüp kullanılacak
hatsan büyük hacimli tüp üretimi yapmıyor. piyasada at-44 lere uygun büyük hacimli tüpte bulunmuyor. yapılacak şey belli kendimiz üretecez.
burda 200bar gibi korkunç bi basınçtan bahsediyoruz öylesine bi hevesle girişilecek iş değil tabiki ama birilerininde denemesi, yapması gerekiyor.
projeye başlangıç olarak bir tüpü parçalara ayırıp inceleyeceğim.
arkadaşlar elinde kullanılmış satmayı düşündüğünüz at 44 tüp olan varsa bana mesaj atabilirmi? -
silahlarda tüpler çok ilgimi çekti. bazıları nerdeyse 1lt var gibi böyle bişeyi bizler tornada yaptırabilirmiyiz acaba? elbetteki silahlarımız yapılarına uygun en ideal boyuttaki parçalarla üretilmiştir ama modifiyenin amacıda budur. aksesuar takmak modifiye değildir.
aramızda tüp yapımını deneyen arkadaşlar varmı?