moneyfold tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merhaba;

Haftasonu atış yaptım, 85 metreden soda ve bira şişelerini vurdum. Tüfeğim 20 metreye sıfırlıydı. Bu haftasonu da tüfeğimi 4-5 metreye sıfırlayıp atış yapacağım. Raptorx' de dediği gibi önce tüfeğe alışmak tanımak gerekiyormuş :) çünkü hem ne kadar alt vuracağını tahmin etmek gerekiyor hem de tüpdeki havanın ne kadar daha azaldığını düşünerek atmak gerekiyormuş.

Teşekkürler.

Mahmut, legolas'ın söylediği doğru. bu chairgun'a göre teorik bilgi, ama yaklaşık olarak doğrudur.

1. 100metrelere atmak için raider silahı 4-5 metrelerde sıfırlamak lazım.

Erdem abi 4-5 Metre sıfırlamayı ilk defa duyuyorum. En azından şimdilik bilgi olarak kalsın hakettiğim zaman bu mesafeye de sıfırlar denerim. Geçtğimiz hafta sonu Kırıkkale'de idim ve arazide 40 metre civarı atışlar yaptım 2,3 cm çaptaki hdefleri vurabilidim ama 80 metre civarından şişelere attım(rüzgarlı bir havada) ama ne kadar üste atış yapmam gerektiğini bilemediğim için vuramadım. Deneme yanılma yapacaktım ama fırtına çıktı ve 10 atış yapabildim sadece(bu arada fırtına sonrasında yağan yağmur hayatımda gördüğüm en şiddetli üç yağıştan biriydi, atmaca uçamayıp arabanın önüne düştü ve tekrar kalkıp yürüyemedi bile) bu hafta sonu cumartesi günü rüzgar çok az olacakmış yine denemeler yapacağım baya bir vaktim olacak.

Bu arada tüfeğimle 19-20 metrede 3 pelleti hemen hemen aynı delikten geçirebiliyorum :)

yaklaşık 100-120cm alt vurur.

Hımm. O zaman genelde 50 metre ve üzeri atış yapmak isteyen birinin tüfeğinin 25 yarda sıfırlanmış olması mantıksız mıdır ? Diyelim ki 100 metre mesafeye atış yapılmak isteniyor ise 100-120 cm yukarı hedef almak baya bir zorlaşacaktır diye tahmin ediyorum. Böyle düşünüldüğünde 50 M için sıfırlmaya yapıp 100 M mesafeye atış yapıyor olmak yapmak daha mı uygun olur sizce ?

Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba;

Modsuz Webley Raider ile tam dolu tüpde 100 M atışta pellet (14.3 JSB ) ne kadar alt vurur ? (25 yard için sıfırlanmıştır tüfek)

ChairGun proğramını kullanarak 100 M mesafede pelletin ne kadar alçalacağını bulmak istedim ama çok fazla değişken biliyor olmam gerektiğinden dolayı yapamadım. Tecrübe ile yada program kullanarak bu bilgiyi verebilecek arkadaşlardan paylaşmasını rica ederim.

Arkadaşlar merhaba;

Uzun mesafeli atışlarda atışın yapıldığı yerden çıkan pellet hedefe giderken kat ettiği yolda araziye göre yüksekliğinin değişmesi ve dolayısıyla yer küreye göre farklı mesafelerde yol alıyor olması , düz bir zemin hattında (zemine göre yüksekliğin değişmediği) yol alan pellete göre farklı mıdır ? Muhtemelen fizik bilgim yetersiz olduğundan çıkamadım işin içinden. Tecrübe ile öğrenmiş yada teknik ile bilgi sunabilecek arkadaşlarımızın yardımcı olmasını rica ederim.

Not: Mesafeler farazidir. Etkiyi ortaya çıkarabilmek için mesafeler daha uzun gibi düşünülebilir.

Umarım basit çizimler kafamdakini yansıtabilecek durumdadır.

Burada önemli unsur yer çekimidir ve (diğer tüm çevresel etkenler etkisiz olduğunda) pelletin rakımı(deniz seviyesine göre yüksekliği) iki atıştada aynıdır. Fakat neden olduğunu çıkaramadığım bir sebepten dolayı sanki iki atış arasında fark olurmuş gibi geliyor bana.

1. Durum

[Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/100617/temp/bb56xi5o.jpg]

2. Durum

[Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/100617/temp/4jcbn8rb.jpg]

Konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Baktım biraz ama kestiremedim nereye açacağımı. (Taşınabilir).

Teşekkürler.

Vermiş olduğun bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
    Yarın orada olacağım. Kimi nasıl tanıyacağımı da bilmiyorum gerçi ama herhalde bir şekilde çıkarırım artık :)
    ama saat çok erkenmiş, saat 6 da olmasa da geleceğim kesinlikle ama. Hatta normalde Kırıkkale'ye gitmem gerektiği halde gitmedim bu gün için.
    yarınıı iple çekiyorum :)