MustafaEmrahKalay tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar;
    Bir hobidaşa ait tüfek bana çalışmayan mekanizma problemi ile geldi. Getirildiğinde tetiğin kırılmış olduğu ve tetik tırnağının tekrardan lazer kesim ile yapıldığı fakat yerine takıldığında çalışmadığı söylendi. ben de yerine takıp denedim fakat pim yuvalarının genişlediğini ve yeni yapılan lazer kesim parçanın mekanizmaya tam uygun olmadığını farkettim. Söktüğümde çekiçin de ezilmiş olduğunu gördüm. Çekiç kaynaklanıp tornada işlendi fakat yine aynı yerden ezilme yapınca 1050 çelikten tekrar işlenerek yeni çekiç yapıldı daha sonra sertleştirme-östenizasyon yapıldı.

Uzun uğraşlar sonucunda tüfeğe tasarımı bana ait olan yepyeni bir mekanizma yapmaya karar verdim. Yeni yapılan tırnak ve diğer parçalar da 1050 çelikten yapılarak sertleştirildi.

Bu arada valfde ve bolt kolunun vida kısmında çatlak olduğunu farkettim sökerken de kırıldı zaten. Bolt kolunun vida kısmını ve valfi komple olmak üzere yeniden yaptık.
    Getirilen kundak bir AT44 e ait olduğu için monsoona uymayan kısımları vardı. kundağın iç kısmı monsoona ve yeni tetik sistemine göre tekrar işlendi.

Size yapım aşamalarını anlatmaya çalışacağım. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Konunun sonundaki videoda hem tasarım detayları hem de atış denemesi mevcut.

Dip not: Videoda emniyet sistemi iptal edildi demiştim ama onu sonradan yeni sisteme uydurdum yani artık emniyeti de var :)

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Teşekkürler arkadaşlar.
    Buraya yazan olmasa da görüştüğüm hobidaşların çoğu pahalı olduğundan şikayetci. Bu konuda haklı olabilirler fakat bu kadar para vermek mantıksız görünse de şöyle düşününce mantıklı geliyor. İsabeti "çok iyi" olan en ucuz sıfır tüfek AArms s200 diyelim. Bu tüfekten 3 tane 4,5-5,5-6,35 alsam (ki yok sadece 5,5 var) bana yaklaşık 7750 TL'ye mal olacaktı. :)

hayırlısı olsun.. bende almış kadar sevindim açıkcası.. güle güle kullanın. veli beye de teşekkür edetmeden geçemeceğim. bu fxleri getirirken çektiği sıkıntıları birebir biliyorum. bunca zorluga rağmen bu güzellikleri bizlere ulaştırıyor.. herkese hayırlı olsun tekrardan...

Teşekkürler. Evet çok sıkıntı çekti ama getirdi sağolsun.

Cahilligime verin, yarışma demissiniz ya. Ben Burdur ili Bucak ilçesinde ikamet ediyorum ve buralarda yarışma namına bişey duymadim. Belki Antalya da ama o da zor gibi. Bu katılacağınız yarışma nasıl bi yarisma. Yaylı silahlar katılabiliyor mu. Sadece (istanbulda ikamet ettiginizi düşünerek ) istanbul içi mi yoksa heryerden katılım olabiliyor mu.Saygılarımla .

Estağfurullah senede birkaç defa yarışma oluyor Adana ankara ist izmirde ocakta ta adanada var

Yeni tüfeğiniz hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız, keyifli bir şekilde kullanmayı nasip etsin inşallah.
    Merak ettiğim bir şey var. Görüyorum ki, bu tüfek için ciddi bir bütçe harcanmış. Mesela neden level action bir tüfek tercih ettiniz de full otomatik bir evanix tercih etmediniz.
    Tercihlerinizi etkileyen öncelikler neler oldu. Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Teşekkür ederim. Tercih etmemdeki ilk sebep bir tüfekte isabeti ve istikrarı bozmadan birden fazla namlu kullanabilmesi mesela canım tahribat istediğinde 6,35 namluyu takıp gücü sonuna kadar açıp ft yarışına katılmak istediğimde 4,5 namlu takıp gücü yarışma kurallarına ayarlamak. ki bu ayarlamaları yaparken tüfeğin içini açmadan rahatça yapabilmek.

Artıları:
    -Regülatörü tüfeği sökmeden bir allen anahtarla istediğiniz barda ayarlıyorsunuz
    -tek tüfekte birden fazla kalibrede namlu kullanabiliyorsunuz .
    -çekiç yayı gerginliğini ayarlayabiliyorsunuz
    -Arkaya takılan pelet itici ile hava portu genişliğini kalibreye göre ayarlayabiliyorsunuz
    -Valf yayı gerginliğini ayarlayabiliyorsunuz

Eksileri:
    -Yüksek fiyat

Silahınız hayırlı olsun. Beraber Güzel anlariniz olsun inşallah. Şimdilik yaylı kullanan ve pcp ler hakkında sıfır bilgisi olan bizlere de nasip olur inşallah.

Teşekkürler, Yıllarca yaylı kullandım 15 yıl kadar sanırım sonra pcp ye geçtim. Pcp geçmeniz masrafları ve isabeti arttırıyor fakat yaylının zevki başka sizi tüpe mahkum etmiyor. Peleti tüfeği al çık.