Teşekkürler Murat. Sen de öylesin
MustafaEmrahKalay tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Merhaba arkadaşlar;
Bir hobidaşa ait tüfek bana çalışmayan mekanizma problemi ile geldi. Getirildiğinde tetiğin kırılmış olduğu ve tetik tırnağının tekrardan lazer kesim ile yapıldığı fakat yerine takıldığında çalışmadığı söylendi. ben de yerine takıp denedim fakat pim yuvalarının genişlediğini ve yeni yapılan lazer kesim parçanın mekanizmaya tam uygun olmadığını farkettim. Söktüğümde çekiçin de ezilmiş olduğunu gördüm. Çekiç kaynaklanıp tornada işlendi fakat yine aynı yerden ezilme yapınca 1050 çelikten tekrar işlenerek yeni çekiç yapıldı daha sonra sertleştirme-östenizasyon yapıldı.Uzun uğraşlar sonucunda tüfeğe tasarımı bana ait olan yepyeni bir mekanizma yapmaya karar verdim. Yeni yapılan tırnak ve diğer parçalar da 1050 çelikten yapılarak sertleştirildi.
Bu arada valfde ve bolt kolunun vida kısmında çatlak olduğunu farkettim sökerken de kırıldı zaten. Bolt kolunun vida kısmını ve valfi komple olmak üzere yeniden yaptık.
Getirilen kundak bir AT44 e ait olduğu için monsoona uymayan kısımları vardı. kundağın iç kısmı monsoona ve yeni tetik sistemine göre tekrar işlendi.Size yapım aşamalarını anlatmaya çalışacağım. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Konunun sonundaki videoda hem tasarım detayları hem de atış denemesi mevcut.
Dip not: Videoda emniyet sistemi iptal edildi demiştim ama onu sonradan yeni sisteme uydurdum yani artık emniyeti de var
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Elinize sağlık. Güle güle kullanın
-
Kral coşuyor yine...
-
Gladiatöre benzemiş ama daha yakışıklı
-
Teşekkürler arkadaşlar.
Buraya yazan olmasa da görüştüğüm hobidaşların çoğu pahalı olduğundan şikayetci. Bu konuda haklı olabilirler fakat bu kadar para vermek mantıksız görünse de şöyle düşününce mantıklı geliyor. İsabeti "çok iyi" olan en ucuz sıfır tüfek AArms s200 diyelim. Bu tüfekten 3 tane 4,5-5,5-6,35 alsam (ki yok sadece 5,5 var) bana yaklaşık 7750 TL'ye mal olacaktı. -
Bilgilendirme için teşekkürler . Güzel paylaşım
-
Elinize sağlık güzel grupman çıkarmışsınız
-
Sadece tüfek 7.563,78 TL imiş şimdi
namlu+şarjör 1.530,77 TL -
Teşekkürler ön siparişle 5900 TL tüfek + 800 euro 2 namlu+ 2 şarjör
Şimdi alınsa 2700 euro tüfek +2 namlu + 2 şarjör, yani 9500 civarı
-
hayırlısı olsun.. bende almış kadar sevindim açıkcası.. güle güle kullanın. veli beye de teşekkür edetmeden geçemeceğim. bu fxleri getirirken çektiği sıkıntıları birebir biliyorum. bunca zorluga rağmen bu güzellikleri bizlere ulaştırıyor.. herkese hayırlı olsun tekrardan...
Teşekkürler. Evet çok sıkıntı çekti ama getirdi sağolsun.
-
Teşekkürler. Evet beni bayağı oyalayacak. Crono var müsait olduğumda kalibre kalibre test edeceğim. Üzerindeki dürbün hedef atışlarında idare eder. Yarışma için de bir tane ayarlayacağız
-
Alıntı
Hayırlı olsun.bol isabetli güvenli atışlar diliyorum
Teşekkür ederim
-
Cahilligime verin, yarışma demissiniz ya. Ben Burdur ili Bucak ilçesinde ikamet ediyorum ve buralarda yarışma namına bişey duymadim. Belki Antalya da ama o da zor gibi. Bu katılacağınız yarışma nasıl bi yarisma. Yaylı silahlar katılabiliyor mu. Sadece (istanbulda ikamet ettiginizi düşünerek ) istanbul içi mi yoksa heryerden katılım olabiliyor mu.Saygılarımla .
Estağfurullah senede birkaç defa yarışma oluyor Adana ankara ist izmirde ocakta ta adanada var
-
Yeni tüfeğiniz hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız, keyifli bir şekilde kullanmayı nasip etsin inşallah.
Merak ettiğim bir şey var. Görüyorum ki, bu tüfek için ciddi bir bütçe harcanmış. Mesela neden level action bir tüfek tercih ettiniz de full otomatik bir evanix tercih etmediniz.
Tercihlerinizi etkileyen öncelikler neler oldu. Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.Teşekkür ederim. Tercih etmemdeki ilk sebep bir tüfekte isabeti ve istikrarı bozmadan birden fazla namlu kullanabilmesi mesela canım tahribat istediğinde 6,35 namluyu takıp gücü sonuna kadar açıp ft yarışına katılmak istediğimde 4,5 namlu takıp gücü yarışma kurallarına ayarlamak. ki bu ayarlamaları yaparken tüfeğin içini açmadan rahatça yapabilmek.
Artıları:
-Regülatörü tüfeği sökmeden bir allen anahtarla istediğiniz barda ayarlıyorsunuz
-tek tüfekte birden fazla kalibrede namlu kullanabiliyorsunuz .
-çekiç yayı gerginliğini ayarlayabiliyorsunuz
-Arkaya takılan pelet itici ile hava portu genişliğini kalibreye göre ayarlayabiliyorsunuz
-Valf yayı gerginliğini ayarlayabiliyorsunuzEksileri:
-Yüksek fiyatSilahınız hayırlı olsun. Beraber Güzel anlariniz olsun inşallah. Şimdilik yaylı kullanan ve pcp ler hakkında sıfır bilgisi olan bizlere de nasip olur inşallah.
Teşekkürler, Yıllarca yaylı kullandım 15 yıl kadar sanırım sonra pcp ye geçtim. Pcp geçmeniz masrafları ve isabeti arttırıyor fakat yaylının zevki başka sizi tüpe mahkum etmiyor. Peleti tüfeği al çık.
-
Hayırlı olsun Latif duramadın aldın değilmi
-
hayırlı olsun
Teşekkürler
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın grupman ve tahribat videolarını bekliyoruz
Teşekkürler. Önümüzdeki haftalarda kısmet olursa inşallah
-
hayirli olsun abim güle güle güzel günlerde kullan
Teşekkürler Murat
-
Hayırlı olsun güzel günlerde kullan . Ne demek cokmu mutluydum bir Ara beni öpmeye kalktın
Olsun be latifim belli bir yaştan sonra insan mutlu olacak çok az şey buluyor. Çok şükür bugün hep beraber iyi güldük. Allah ağlatmasın. Yarışmaya yaz beni de