swordfish01tr tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

58 cm çok uzun olur bence zorakinin porta gönderdiği hava miktarınının yeterli geleceğini düşünmüyorum "tam emin değilim ama"
    Hız belli bir namlu uzunluğuna kadar yükselme eğiliminde olabilir fakat bir noktadan sonra azalması kaçınılmaz olur. Zetax nickli Emir beyin namlusunu değiştirdiği zoraki ile atış yaptım performansı güzeldi ama namluyu kısaltmıştı.

Arkadaşlar ben tüfeği 10 gün önce gönderdim içine de kibarca not yazdım tüfeğin yanına koydum. Ve eski şarjörleri de kutuya koydum. Yeni şarjör ile geldi tüfek. Ücret de istemediler. Siz kutunun içine sorunları yazın gönderin. ücret almazlar...

Dün tüfeği bakıma gönderdim içine not da ekledim şarjörle ve bir iki madde daha sorun vardı bunlarla ilgili. Servisten İdris bey ile görüştüm çok kibar bir şekilde sabırla dinledi sağolsun. Yarın ellerinde olur tüfek, ulaşınca bir daha arıyacağım.

Bu arada facebookta bir hobidaş paylaşmış kralın yeni şarjörleri buymuş.İnşallah değiştirirler bununla şarjörleri...

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Merhaba arkadaşlar;

Kral Puncher bullpup tüfeğime bakım yaptım orasını burasını güzelce temizledim sonra aklıma takıldı "sen bu tüfekle 2 kutu pelet attın ama daha önce söylenen güç ayar yerinden hiç hava kaçırmadı, neden aceba?" dedim demez olaydım :)

Üstten setskur vidasını gevşettim ve sarı ayar parçasını çıkarttım. Çıkarttıktan sonra aşağıda eklediğim resimlerde göreceğiniz gibi aniden çekildiğinde veya aniden takıldığında hava transfer portu oringi kesiyor yavaş hareketlerle sağa-sola kıvırarak çıkartıp takılmalı diye düşünüyorum. Elimde yedek oring olmadığından deneyemedim, oringi değiştirdiğimde deneyeceğim.
    Kesilmiş oringleri ve çıkartırken hava transfer portunun kestiği ve hala portun köşesinde duran oring parçasını kırmızı daire içine aldım.

Portun valften gelen ve namluya giden deliklerinin ağız kısımları çok keskin biraz havşalı olsaydı kesmezdi diye düşünüyorum. Kral Arms yetkilileri forumu takip ediyorsa bu konuda birşeyler yapmaları gerektiğini düşünüyorum...

Burada kesik oringler

Burada da Transfer portunda kalan oring parçası

Konu kilitlenmesi yersiz olmuştu zira ortada kırıcılık derecesinde tartışma olmadı moderatörün art niyeti olmadığını düşünüyorum. Bu tur kararlar alırken iki kere düşünmek gerektiğine inanıyorum. konu tekrar açıldığı için teşekkürler. Ali bey daha önce sorduğum, tüfeğin ağırlığı ve izlenimleriniz konusundaki düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.

Hocam çok doğru yazmissiniz yazdiklariniza baştan asagi katılıyorum. ''Sanki alacaksini'' sözünü maglum kişiler için kullandım genelleme yok anlam o şekilde çıkıyor sizli bizli yazınca.

Eyvallah üstadım :) Bu arada tüfeği gördüm demişsiniz ağırlığı nasıldı? bir de regülatör ve hız ayarı varmıydı?

Ali bey, Evet fiyatı uçuk olmaz ise hemen alacağım "sanki alacaksınız" sözünüz hoşuma gitmedi. Şu karalama olayında size katılıyorum zira yersiz yorum yapan üyelere ben de kızıyorum ama toplum olarak üretmeye değil üreteni eleştirmeye meyilliyiz. Mesela bugün alüminyum anotlama konusunu araştırayım dedim (model buhar, ve benzin motorları yapıyorum atolyemde onların kaplaması için) bir tane bile yerli anlatım ve araştırma bulamadım bir de "aluminium anodizing" diye araştırınca evde leğende yapıp youtuba yükleyeninden tut da profesyonal anotlama kitlerine varana kadar herşey mevcut. Bu arkadaşlar bizde olsa bırakın anlatmayı foruma başlık açıp aluminyum anotlama yapılır fiyatı şu kadar yazar bir de meşhur laf "pazarlık teklif etmeyin" yazarlardı. Herkes bir para kazanma bildiğini saklama derdinde. Bizde forum anlayışı tartışılacak yer anlamında kullanılıyor genelde.
    Bu arada tüfeğin yurtdışında satılmadığını bilmiyordum siz yetkililerle görüşüyorsunuz sanırım tüfeği de incelediğinize göre. konuştuğum hatsan yetkilisi de "yurt dışından sonra iç piyasada olacak" dediği için bu şekilde yazdım.
    Sözün özü ne hatsanla ne de kral ile problemim yok. Yerli olsun bizim olsun derim hep.

Bu arada hatsanı protesto etmek lazım. bugün aradım iç piyasaya 2 ay sonra sürülecekmiş. Yerli imalat ama yandaşı 2, sınıf muamelesi görsün oh ne ala... O kadar öfkeliyim ki anlatamam. telefondaki arkadaşa şimdi biz iki ay bekliyecekmiyiz dedim gülerek malesef dedi ya...