swordfish01tr tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hayırlısı olsun.. bende almış kadar sevindim açıkcası.. güle güle kullanın. veli beye de teşekkür edetmeden geçemeceğim. bu fxleri getirirken çektiği sıkıntıları birebir biliyorum. bunca zorluga rağmen bu güzellikleri bizlere ulaştırıyor.. herkese hayırlı olsun tekrardan...

Teşekkürler. Evet çok sıkıntı çekti ama getirdi sağolsun.

Cahilligime verin, yarışma demissiniz ya. Ben Burdur ili Bucak ilçesinde ikamet ediyorum ve buralarda yarışma namına bişey duymadim. Belki Antalya da ama o da zor gibi. Bu katılacağınız yarışma nasıl bi yarisma. Yaylı silahlar katılabiliyor mu. Sadece (istanbulda ikamet ettiginizi düşünerek ) istanbul içi mi yoksa heryerden katılım olabiliyor mu.Saygılarımla .

Estağfurullah senede birkaç defa yarışma oluyor Adana ankara ist izmirde ocakta ta adanada var

Yeni tüfeğiniz hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız, keyifli bir şekilde kullanmayı nasip etsin inşallah.
    Merak ettiğim bir şey var. Görüyorum ki, bu tüfek için ciddi bir bütçe harcanmış. Mesela neden level action bir tüfek tercih ettiniz de full otomatik bir evanix tercih etmediniz.
    Tercihlerinizi etkileyen öncelikler neler oldu. Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Teşekkür ederim. Tercih etmemdeki ilk sebep bir tüfekte isabeti ve istikrarı bozmadan birden fazla namlu kullanabilmesi mesela canım tahribat istediğinde 6,35 namluyu takıp gücü sonuna kadar açıp ft yarışına katılmak istediğimde 4,5 namlu takıp gücü yarışma kurallarına ayarlamak. ki bu ayarlamaları yaparken tüfeğin içini açmadan rahatça yapabilmek.

Artıları:
    -Regülatörü tüfeği sökmeden bir allen anahtarla istediğiniz barda ayarlıyorsunuz
    -tek tüfekte birden fazla kalibrede namlu kullanabiliyorsunuz .
    -çekiç yayı gerginliğini ayarlayabiliyorsunuz
    -Arkaya takılan pelet itici ile hava portu genişliğini kalibreye göre ayarlayabiliyorsunuz
    -Valf yayı gerginliğini ayarlayabiliyorsunuz

Eksileri:
    -Yüksek fiyat

Silahınız hayırlı olsun. Beraber Güzel anlariniz olsun inşallah. Şimdilik yaylı kullanan ve pcp ler hakkında sıfır bilgisi olan bizlere de nasip olur inşallah.

Teşekkürler, Yıllarca yaylı kullandım 15 yıl kadar sanırım sonra pcp ye geçtim. Pcp geçmeniz masrafları ve isabeti arttırıyor fakat yaylının zevki başka sizi tüpe mahkum etmiyor. Peleti tüfeği al çık.

Merhaba arkadaşlar;

Bugün sabah arabamı tamire vermiş ustanın tamirini izlerken Av bayiinden tlf geldi. Hocam Fx İmpact siparişiniz gelmiştir diye.
    Tüh dedim arabayı tamir gününe denk geldi şansa bak. Hemen arkadaşı aradım sğolsun geldi gittik Veli beyin yanına Latif de ordaymış. Sonradan Murat abi (mati34) de geldi muhabbet sohpet çay vs. Son zamanlarda yaşadığım en mutlu dakikalardı.
    Ben 3 kalibreden de namlu aldım 4,5-5,5-6,35 zaten bir tanesi üzerinde geliyor şarjörle fakat alınan eksta namluların şarjörü ayrı alınıyor.
    İlk izlenimim; Tüfek ele harika oturuyor, Teleskopik moderatörün sesi gayet güzel azaltıyor ve tüfek gerçekten güçlü olduğunu hissettiriyor. Ocakta yapılacak ft müsabakasına katılacağım inşallah. Dürbün alacak para kalmadı :) ama arkadaş eş dosttan emanet bir dürbün ayarlamaya çalışacağız. Resimde görünen dürbün Hawke varmint 2,5-10x44 yarışmaya uygun değil. Allah isteyene de nasip etsin inşallah

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Dünyanın yerçekimi ivmesi Paris'te tam olarak 9,80665 m/s² kısa mesafelerde (100m veya 1 km gibi) ölçülmesi nerdeyse imkansız değişim gösterir. Hedef ile tüfek arası eğimli bir arazi ise eğim arttıkça alt veya üst vurma değişebilir. Mesela tüfeği yere tam 90 derecelik açı ile tutup atarsanız (rüzgarsız ve durgun havada) çok yakınıza düşer pelet. 90 derece ili tam yukardaki hedefe 25 metreye sıfırlanmış dürbünle nişan alarak atış yaparsanız pelet aşağıdaki resimdekine benzer bir yol izler. (çizim için kusura bakmay6ın :) )

Kısaca alt üst vurmaya yerçekimi ivmesinin etkisi yoktur diyebiliriz

Paylaşım ve anlatım için teşekkürler. Güzel atışlar.
    Hedeflerde delikler hemen hepsinde yırtılmış. Sanki mermiler takla atmış gibi geldi yanılıyor da olabilirim.
    mesela aşağıdaki resimdeki delikler gibi pürüzsüz hiç yok. (Resim internetten benim değil)