swordfish01tr tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eline sağlık üstadım
-
Emir hocayı alırsa Hatsan=jetsan olur
-
Eline sağlık hocam.
-
Elinize sağlık güzel olmuş. odacıkları da görmek isteriz+
-
Estağfurullah. Paşanın mezuniyeti hayırlı olsun
-
Eline sağlık hocam. Harika olmuş. Gelmedin bu hafta o parça için.
-
Estağfurullah, teşekkür ederim
-
Şu aralar tasarladığım kalıp gayet güzel olacak sanırım. Peleti ezmeyle arka kısmını düzlemeyle uğraştırmayacak. Yaptığımda paylaşırım inşallah
-
Bu kalıbın benzerini youtube da görmüştüm. Elinize sağlık. Kalıbı diz mi yaptınız
-
Maşallah... Allah bağışlasın.
-
Emrah hocam bu hafta sonu misafirin olayoımda yapalım şu tutucuyu
Hafta içi hafta sonu farketmez hocam. İstediğin zaman gelebilirsin.
-
Eline sağlık hocam
-
Zamanında Osmanlı Osmanlı iken yani bilim ve fen de ileri iken yabancılar Osmanlıya gelerek yerleşir yeni gelişmeleri takip eder öğrenir ülkelerine götürürmüş. Adamlar alenen yaparmış bu işi hatta Hz. Muhammet (S.A.V) "İlim çinde de olsa alıp geliniz" demiş....
Bu arada çin demişken (bilerek "ç" harfini küçük yazıyorum Doğu Türkistanlılara yaptıkları zulüm içimi yiyip bitiriyor) bu embesil böcek yiyiciler herşeyin kopyasını yapıyor mesela dışı ıphone ama içi androit telefon görünümlü ucubeler gibi... Biz de çinden şunu nasıl getiririz? Bunu nasıl getiririz? Dürbünüm gümrüğe takılırmı? Adamlar kompresör yapmış ama burada yok... gibi serzeniş ve şikayetlerle geçiriyoruz forum konuşmalarının bir kısmını. Bütün dünya bunun farkında ama hepsi de memnun bu işten. ingilterede chronos diye birhırdavat sitesi var o bile ürünlerinin %50 sini çinden getirip satıyor.
Gelelim bize...
Biz toplum olarak kopyacılığın yanlış olduğu öğretisiyle büyüdüğümüz ve büyütüldüğümüzden bize yanlış geliyor. Forumdaki bağzı arkadaşların sinirlenmesi normal, ben kızmıyorum onlara. Ama o arkadaşlar da bu yazdıklarıma kızmasınlar. Artık dünya bu şekilde şekilleniyor arkadaşlar. mesela pcp tüfeklerde kullanılan valf taa 1800 lü yıllarda bulunmuş şekil olarak hemen hemen değişikliğe uğramamış. ve bütün silahlarda aynı valfi görüyoruz dolum uçları, namlu yapıları, kabza vs...İlerlemenin bir yolu da örnek almaktan geçiyor.
Yazımı şu şekilde sonlandırayım. Sınıfta yazılıda gördüğümüz küçük kopya hamlelerini görmezden geliriz çünkü kopya en iyi öğrenme yöntemlerinden biridir(tüm sınavı kopya çekenler hariç)
Hülasa, azcık kopya iyidir
-
Arkadaşlar bu kadar büyütmeye gerek yok. İsteyen fabrika ayarında atar isteyen yayı değiştirip gücü düşürüp atar. Yüksek güç iyi demek değil havalı silahlarda 1200 fps den sonra istikrar bozulur mermi arkasından gelen havanın türbülansı mermi yolunu etkiler. herkülesin yüksek grain sevme nedeni budur. Düşük güce çekildiğinde mesela 900-1000 fps de grupmanının iyi olacağını düşünüyorum. Hatsan her kullanıcıya hitap etmek istiyor ki bu güçte tüfek yaptı. Yerli firmalar bir gün gelecek hepimizi memnun edecek inşallah. keşke yakın bir arkadaşta olsa da düşük güçte denesek. tek dolumda 200 pelet atsak isabetlice.
-
Teşekkürler Hüseyin. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Sizler de iyi ki varsınız...
-
Teşekkürler üstadım...
-
Arkadaşlar fx gladiator tüfekte kurma problemi yaşayanlar olabilir ne de olsa yaklaşık 7-8 yıldan beri ülkemizde tüfekler. Bunca yılda en çok hasar görebilecek kısımlardan biri kurma kollarıdır. Bu sorunu yaşayanlar var ise sorun kurma kolu merkzeleme yüksüğü veya kurma kolu aşınmasından kaynaklanıyordur. Bir arkadaşıma ait tüfek için tornada yaptığım merkezleme yüksüğü ve kurma kolu değişimi resimlerini paylaşayım dedim. Allah tüfeklerinize zeval vermesin
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Batarya 18 volt olduğundan 12v ledleri bozar bendeki batarya. mecbur 24 v kullandım
-
Bir hobi nelere vesile oluyor. Tebrikler.
Haklısınız. Elektrik kesintisi durumunda atölye için acil durum lambası yaptım az önce. bosch 18 volt li-ion vidalama bataryası ile çalışıyor. kullanılan malzeme pvc boru yoğurt kutusu altı ve 24 volt şerit led
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available.