Hepimizin nesesi daim olsun arkadaslar...
Siz boyle olun, ben her hafta "simit" getiririm...
Sevgiler...
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Hepimizin nesesi daim olsun arkadaslar...
Siz boyle olun, ben her hafta "simit" getiririm...
Sevgiler...
Sevgili arkadaslar,
Hazir konu acilmisken, bu hafta sonu atis alaninda guzel bir temizlik, hedef bakim onarimi da yapalim mi? Atolyede gerekli her turlu malzeme var, Serdar abim bize odunc verir sanirim, ben gonullu calisirim, benimle birlikte calisan takim uyelerine de aksam tavuk ismarlarim gecen gittigimiz yerde...
Ne dersiniz?
Hayırlı olsun, güle güle kullanın kazasız, belasız...
Merhabalar,
Hepinizi çok tebrik ediyorum. Ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Bugün Erdem ile yaptığımız atışların sonuna doğru yaptığımız Chrono ölçümlerinde çıkan sonuç şöyle oldu. Sağolsun Erdem cim atışları yaptı, ben not aldım...
200 bar dolum, JSB 15.89 grain pellet kullandım...
935
931
932
931
936
933
934
939
934
934
934
932
936
936
936
936
936
935
938
935
933
933
933
928
931
928
928
928
930
926
935
937
931
931
932
930
931
930
930
929
928
924
918
916
914
906
901
898
892
889
40 atış oldukça stabil bence... Ancak gücü hala FT için bir tık fazla Bir ara üşenmez isem yay ile minimum bir oynama ile 900-910 aralığına çekmeye çalışabilirim.
Bir süre daha dokunmayacağım, yay biraz daha çalışsın istiyorum. Şöyle 1-2 bin atış sonra hala bu ayarda kalırsa o zaman düşüneceğim...
Şimdilik bu kadar,
Sevgiler...
Merhabalar,
Tekrar hepinize çok teşekkür ederim...
Şu noktadan sonra tüfeğin ayarları ile oynamayı pek düşünmüyorum.
Amacım tüfeğin mümkün olan en ufak gurupmanı yapabilmesini sağlamak idi. Açık havada zaman zaman esintili bir günde böyle gurupman bence oldukça yaterli.
Çekiç yayını Levent ciğimin tavsiyesi ile zaten değiştirdim. Bu amaçla elimde 55mm den 60mm ye kadar her uzunlukta birer ikişer yay var. Yaylar ustası tarafından yay çeliğinden yapıldı, ısıl işleme tabi tutuldu. Zaten 2 yay boyu değişiminden sonra bu noktaya varabildim. Bence bir müddet kullandıktan sonra zaten yeni yay da bir miktar yerine alışacak ve daha da istikrarlı sonuçlar verecektir.
50 metreye sıfırlanmış dürbünümde 130 metredeki hedefi vurma noktası regülatör ve yay modifiyesinden önceki vuruş yeri ile aynı kaldı. Demek ki pelletin en iyi sevk edildiği aralığı yakaladık.
Daha önceki atışlarımda 3 atış bunlar gibi olurken sebebini açıklayamadığım bir şekilde 4ncü ya da 5nci atış saçma sapan bir yere gidiyor ve tüm grupmanı bozuyordu. (Bir evvelki yemekli buluşmada getirdiğim grupmanları hatırlayınız)
Regülatörün burada faydasını gördüm. Silah 900fps civarında attığında peletler en temiz uçuş cizgisine oturuyor bence. Böylece grupman da iyi oluyor haliyle... Mesela HW100 ün 850fps ler civarına ayarlı olması da bu sebepten sanıyorum.
Basınç ayarına gelince, daha önceden de dediğim gibi, bence bu kadar ufak bir manometrede 5-10 bar gibi basınç farklarını okumaya çalışmamak gerekiyor. Aslında elimizde olması gereken aparat, iyi bir ustaya tornada yaptırılmış bir tüp kapatıcısı ve buna monteli bir düzgün manometre + tahliye vanası. Tüpe regülatör montajından sonra, tüfeğe takmadan önce bu aparat tüpe vidalanarak tüp kapatılıp, hava basılarak regülatörün kaç bara ayarlı olduğu çok daha net olarak görülebilir. Kişisel fikrim tüfek üzerindeki 3 cm lik manometrenin çok güvenilir bir yapısı olmadığı yönünde... Elimizde böyle bir imkan olmadığı için biraz kara düzen yapıyoruz bu işleri... Allahtan ustamızın eli iyi
Şimdilik bu kadar,
Sevgiler...
Merhabalar,
Regülatör Audrius marka... Orjinal ayarlarına hiç dokunmadık, sanırım 140 Bar ayarında yolluyorlar... Tüfeğin üzerindeki manometreye açıkçası çok güvenemiyorum, bence çok hassas ölçüm yapabilecek bir yapısı yok. Tüp tam boşaldığında bile sıfıra düşmüyor örneğin...
Ben sipariş etmeyi düşünürken Kamuran zaten sipariş etmiş, birkaç gün sonra elimizde oldu regülatör...
Regülatörün montajını Levent kardeşim yaptı. Tek kelime ile mükemmel bir işçilik ve son derece itinalı bir montaj oldu... Levet ciğim, tekrar çok teşekkürler...
Ayarlar, modifikasyonlar bölümüne burada girmeyeceğim, konu çok dağılacak...
Uygun olduğu bir zamanda Levent bu konuda bilgi verecektir sanırım...
Çok fazla bileşenden etkilenebilecek bir değişiklik olduğu için konuyu iyi bilmek gerekiyor, ben sadece fazlaca şanslı idim...
Şimdilik bu kadar...
Sevgiler...
Sağolun, sağolun, tekrar teşekkür ederim...
Eminim ileride daha da iyileri sizlerin olacak...
Sevgiler...
Eline sağlık Serhat abi hepsi bir kuruş olmuş.
Teşekkürler Ömer cim...
Daha kötüleri de var, bunlar seçmece olanlar
Sevgiler...
Merhabalar,
Tam editlerken yazmışsın abim...
Tüfeği 205 bar doldurunca 905-915 fps aralığında 45 civarı atış yapmak mümkün oldu...
Tüfek üzerindeki manometre de şöyle bir basınç gösteriyor :
[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8371/8458806638_48edaf2652_m.jpg]
Sevgiler...
Merhabalar,
Bugün en son regulatör ayarlarından sonra biraz da grupman çalıştım...
Regülatör konusunda yardımlarını esirgemeyen Levent kardeşime, sürpriz sipariş ile beni çok sevindiren Kamuran'a, değerli bilgileri ve katkıları için kardeşim Erdem'e teşekkür ederim...
Air Arms 15.9 grain pellet kullandım. Atışlar 50 metre mesafeden destekli yapıldı. Çok aşırı olmamakla birlikte zaman zaman rüzgar kendisini hissettiriyordu.
En iyileri şöyle çıktı...
[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8088/8458776416_75df94f4f9_m.jpg] [Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8526/8458776524_30fb655640_m.jpg] [Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8238/8457675659_3de035e664_m.jpg]
[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8383/8458776902_0a31c50881_m.jpg] [Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8096/8458777014_48a3096605_m.jpg] [Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8516/8458777226_b0f2394109_m.jpg]
[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8108/8457676303_124eb9f0b8_m.jpg]
Şimdilik bu kadar...
Kendinize iyi bakın, sevgiler...
Çay suyunu koydum...
Malzemeler, avadanlıklar hazır...
Hmmmm...
E bu durumda...
KOĞUŞ KALLLLKKKK !...
Alanda görüşürüz...
Merhabalar,
Kamuran, abi anlamadım ki.. Sipariş mi geçtin? Geliyor mu? Geldi mi? Nerde? Nerdeeeeeeeee
Hadi bir haber...
Sevgiler...
Erdem cim,
Çok güzel olmuş abi... Daha ne olsun...
Son bir çıt dokunmak gerekebilir...
Audrius a mail attım, cevap bekliyorum...
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan artık... Bu arada o 5 kuruş koyduğun hedefte 5 atış mı var????
Sevgiler...
Merhabalar,
Erdem cim, tekrar hayirli ugurlu olsun...
Cok amatorce de olsa bir tesbit yapmak gerekirse ben sahsen audrius un isciligini cok cok begendim, kiyas kabul etmez...
Umarim istedigin sonucu da alabilirsin... Zihnir sinir "on oda puroce'miz" ise yarar insallah
En kisa zamanda chrono olcumu de yapabilirsin umarim...
Sen tufege kiyip tupu deldirdikten sonra benim icin bu delik konusu artik bir teferruattan ibarettir, yeter ki istenilen sonucu alabilelim...
Sevgiler...
Eveeeeetttt....
Eh, bu durumda bize de gelmek düşer
Çaylarda karanfil yok, tamamdır...
Ve de klasikleşen çağrımızı da yapalım :
KOĞUŞ KALLLKKK !...
Alanda görüşürüz...
Merhabalar,
Tüh, keşke buluşabilseydik... Ben de deli gibi çalıştım bütün hafta sonu...
Bu arada yarıyıl tatilinde (26 Ocak - 10 Şubat) yıllık izindeyim. (Gülme Erdem...)
Bol bol atış alanında olmayı planlıyorum...
Sevgiler...
Çok keyifli bir gündü. Antrenmandan sonra ayrılmak zorunda kalmam iyi olmadı
Herkese çok teşekkürler...
Sevgiler...
Eveeettt...
Yedik, içtik, eğlendik, tamam, birşey demiyorum...
Afiyet olsun...
İşimize gücümüze bakalım biraz da değil mi?
Sabah gelebilecekler yazsınlar bir bakayım... Bakın, kıyak yapıyorum yeni yıl hatırına, koğuş kalk yapmıyorum
Çok içtim abi, geç yattım abi, vuruldum yaralıyım abi anlamammmm...
Sağdan say !...
Ehe...
Eveeeettt...
Yedik, içtik, bol bol eğlendik, sevgili arkadaşımızı da uğurladık...
Eğlence tamam da, hadi bakalım...
Uzun bir aradan sonra...
O özlenen çağrı...
Bir stil, bir yaşam anlayışı...
KOĞUŞ KALLLKKK !...
Alanda görüşürüz...