olay şundan ibaret sayın abim,air arms işlemi yapmış ama bana göre şurasını da diğer uygulamaları gibi yapsaydı daha güzel olurdu diye düşünüyorum
sağ tarafda aşağıda silindirin baş kısmına doğru bakın,ön ve arkasında sert plastik den yapılma malzeme var,orda siyah bir nokta var,o sert plastik dir gömme,şiddetli sarsıntıda bu sert plastik malzeme gövdeye çarpıyor sarsıntıyı minimuma düşürüyor diğer yaylılara göre,
[Resim Engellendi: http://img703.imageshack.us/img703/5114/81109299.jpg]
Uploaded with ImageShack.us
piston boyu uzun olduğu için yaylı tüfeklerde,keçenin olduğu baş kısım her ne kadar pistonu dengeli tutsada,piston un diğer uç kısmı ağırlığın dan dolayı aşağı meyil vermektedir,bu kısım da özellik ile silindir hazneli pistonlar da çok az bir boşluk söz konusu,
normal yaylılarda bu boşlukdan söz edemem zira onların her tarafı boşluk
pistona yeşil gres sürün silindirin içine sokup çıkarın,bakın bakalım sürdüğünüz yeşil gres jilet gibi çıkmışmı yoksa bir tarafında yeşil gres dururken diğer tarafı silip süpürmüşmü,
konunun özüne dönersek,piston un dip kısmı ile piston un uç kısmı tam %100 terazili durmuyor,piston un fırlaması ve karşıya çarpması ile bu bölgedeki o mini minnacık boşluk silindire çarpıyor ve sarsıntı yaptırıyor,
piston resimindeki airguntürk yazısının yaklaşık 1,5cm altı na bu gömme sert plastik den geçirilirse,sağına soluna yukarısına aşağısına,piston keçesi ile tam terezili olma kaydı ile,piston silindir içinde hiç sallanmaz ve sarsıntı yaratmaz,
bu bahseddiğim bölge de şuan dairesel çizikler oluştu metal para eninde,o bölgedeki mini minnacık boşluğun getirtirdiği sarsıntıdan dolayı,bu bölgeye bir uygulama yapılıp sonuçlarına bakmak lazım ki ben umutluyum,piston silindir içindeyken bir elim ile silindiri tutup diğer elimle pistonu tutup çiteler gibi hareket ettirince bu bahseddiğim bölge bi birine çarpıyor,
bu hadise bütün yaylı tüfeklerde mevcut,elimde yedek bir piston olsa hiç üşenmem girişirim bu işe olmadığı için farklı alternatifler deniyeceğim,örneğin teflon bant sardım, piston un dip kısmına ve içeri doğru hafif geniş sarıp denedim cuk diye oturdu ,ama teflon bant sürekli git gellerde yavaş yavaş sıyırıp attıyor kendini,
[Resim Engellendi: http://img14.imageshack.us/img14/1826/99032067.jpg]
Uploaded with ImageShack.us