sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

daha güçlü olsun diyorsan webleyi seçeceksin,2ci nesil yerine yeni çıkan mod125 i tercih ederim güç istiyorsan,namlusu,tetik mekanizması yeni,webley ile aynı güçde olmasına rağmen ondan biraz daha tepmesinin az oluşu,ahşap tercih edeceksen mod99 boy dan da biraz daha kısa,ağırlıkları aynı,
    yeni nesil yaylıları gayet isabetli ve eskilerdeki gibi dökülme olmuyor kolay kolay,şuana kadar göremediğim için ( kolay kolay) diye bir açık kapı bıraktım ;şrofls;.

hedefi vuramazsan,

kullandığın pelleti değiştir

hava şartlarını konrol et

hatayı kendin de ara

son olarak belki tüfeğin contaları filan hasar almıştır konrol et ;kihhik,

isabetsiz diye bir şey yazmadığımın farkına varmışsındır umarım ^^

teflon sprey vardı bende,yüksek basınca dayanıklı,230c ye kadar dayanıklı imiş,,onu bir kez kullanmıştım namlu ucu chrony de olumsuz sonuçlar elde etmiştim,onu bir kez daha bu chrony de deniyeceğim,önce sıvı gresli denemelerim bitsin,,ayrıca bu teflon siprey pompa nın dış silindiri için bire bir :) eğerki pompa nın dış silindiri dışında kendi orjinal yağı kalmamış ise tavsiye ederim,

Şırnak'ta bir yüzbaşı atış talimi sırasında askerleri hedefin etrafına dizerek atış yapmıştı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, görüntüler sonrası Genelkurmay Başkanlığı'nın soruşturma başlattığını açıkladı.
    İNCELEME VE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Şırnak'taki bir subayın tartışmalı atış talimine ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı'nın gerekli inceleme ve soruşturmayı başlattığını açıkladı. Dün Özel Kuvvetler'de görev yapmış olan Yüzbaşı Metin Gürcan'ın Şırnak Akçay 6. Motorlu İç Güvenlik Piyade Tugayı'ndaki askerleri hedef tahtası olarak kullandığı görüntüler basında yer almıştı.
    GENELKURMAY DA AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay'da yapılan açıklamada ise subayla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtilerek, atış talimi yönergesinde bu şekilde bir eğitim yer almamaktadır denildi.

link:

http://www.ensonhaber.com/tskdan-atis-ta…2011-02-17.html

sağolun teşekkür ederim :) arzu edenlerin gönlünde yerini bulsun :)

400mt ye atmak için öncelik ile hedef mesafeye hedefimi dikip,işe gidip havanın müsait gününü bekleyip atış yapmak gerek ;kihhik, hedef yerinde durmuyorsa bu uzar gider ;kihhik,
    400mt lik bir arazi yok burda yakınım da ;tacli# ,ancak darla dan darlaya atarsam olur ;lol;
    şu zamanlar boş vaktim çok,tüfek olsa birşeyler yapılabilinir,mart ayı itibarı ile işe start vereceğim,tüfekler nisan ayın da gelecek,o zaman vakit bulduğum da birşeyleri paylaşacağım :)
    uzak mesafe atışlarına pek takıntılı kalmayın derim,

ha 400mtdeki hedefe atmışsın ha 100mt de 25 kuruşluk grupman yapmışsın fark eden pek birşey yok,,eğer rüzgar varsa dürbün ün konumu değiştirmek gerek 400mt için,tek fark bundan ibaret,

sağolun teşekkür ederim arkadaşlar,uzun mesafe işi artık baydı desem yeri dir,4 dörtlük bir çekim için adam lazım 3 tane kamera lazım uzun işler bunlar ;kihhik,
    bu tüfek ile eğlencelik atışlar yapmayı planlıyorum kovboy fillerindeki kimin ;grin;
    tam güç de 25 atış deniliyor,bu benim tasarladığım hedefler için yeterli,orta güç bayağı doyurur beni :) scuba dolum işin de bir sıkıntım yok beleş doldurtabileceğim yer var,ama ben kimseye minnet etmem pompam ile ağır ağır incitmeden doldururum fx glad da yaptığım gibi :)

pro sport a gözünü diktin sen anlaşılan ;kihhik, gün ola harman ola,önce bir tadını çıkarayım arazi de ;kovboys;

kambersiz düğün yapılırmı ayıp vallah küserim ;grin; SUMATRA ile biraz kovboyculuk oynuyasım geldi ;atlig; dünya ya bir daha mı geleceğiz ;şrofls;.

bende 6.35 bazoka mı sıpariş geçmiş bulunuyorum ½bay£bay`;
    yanlız bu tüfeği böyle karşılamak olmaz ;grin;

şöyle bir takım yapmak lazım ;şrofls;. temsili resim ve tüfenk ;şrofls;. şapka nın hası var bende ;grin; gömleği sevmedim klasik kareli oduncu gömleği uyar bana ;grin;

[Resim Engellendi: http://img15.imageshack.us/img15/7496/cowboyshirt2696p.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

aradan yıllar geçmiş vay be ;tacli# en son bu botu giydiğimde yaşım 18 idi ;grin;

[Resim Engellendi: http://img403.imageshack.us/img403/2078/shopcowboyboots.jpg]

alan herkese hayırlı uğurlu olsun :D ben thank you ;şrofls;.

abi Murat arkadaşımızın hatırlatması yerinde çıktı,silindir ve piston monteli deyilken bu bahseddiğim boşluk söz konusu, ancak montelerken de kontrol ettim, piston un kuyruk kısmı tam kılı kılına ana silindir gövdeye tam oturuyor,

abi ben en sevmediğim yönü yayın tınlaması idi,onuda yeşil gres ile hallettim,şuan daha doğrusu kış ayı için sıvı gres uyguladım pistona onun testlerini yapıyorum,ne kadar dayanıklı ve stabil atacak diye,uygulamalarım devam ediyor abi,
    bu yağ maddesi uygun perfonmans da süreklilik gösterirse buna devam,havalar birazcık sıcadımı sentetik gres i de uygularım şayet bir olumsuzluk gösterirse önceki yağ maddesi,

sentetik gresi uyguladığım ilk tarihe bakınca nisan mayıs aylarında uygulamışım,o dönem çok güzel veriler elde etmiştim,yeşil gres de peşinden geliyordu stabil atma da,ama her 2 side pro sport da pek memnun etmedi beni,sentetik gres yine idare eder 30fps güç artışı verdi,yeşil gres de olan gücü de düştü,ama aynı yeşil gres başka tüfeği şahlandırıyor ;kihhik, ilginç ;kihhik,
    denemelerim bitsin sorun deyil abi bir uygulama yaparız :) şuan yaya ve yay tutucusuna yeşil gres uyguladım tınlaması gitti,az bir miktar sentetik gres ile güzel sonuçlar veriyor,istiyorumki biraz daha güçlü atsın,bu neden den dolayı sıvı gres i deneme aşamasına aldım,

Murat kardeşim tebrik ederim güzel bir noktayı bana hatırlattın ;d;, söylediğin gibi piston un sonundaki plastik geçmeli kısmı ana silindire tam kılı kılına oturuyorsa,benim bu sözünü ettiğim hadise ye gerek kalmıyor,

Tamer abi eğer yay dan gelen tınlama sesin den şikayetçi iseniz,yayın piston içine giren kısmının dış yüzeyine ve,yay tutucusunun dış yüzeyine yeşil gres uygularsanız tınlamasını kesiyor,tavsiye ederim,

sıvı gres kolay akışkan olmuyan tutunma özellikli bir madde,sürtünmede dayanaklı bir ürün,piston gövdesine uyguladım,keçe nin 2cm gerisin den itibaren,keçe yukarı bakacak vaziyette öyle dik vaziyette pistonu sabitledim,püskürtüğüm bu yağ meddesi aşağı akmadı desem yeri var,olduğu yere yapışıyor,çabuk deforme olacak bir yapıya sahip deyil,ne kadar stabil oranda güçünü korur ilerliyen zamanlarda,bu başlık altında devamını olumlu olumsuz yazarım

olay şundan ibaret sayın abim,air arms işlemi yapmış ama bana göre şurasını da diğer uygulamaları gibi yapsaydı daha güzel olurdu diye düşünüyorum :him:s

sağ tarafda aşağıda silindirin baş kısmına doğru bakın,ön ve arkasında sert plastik den yapılma malzeme var,orda siyah bir nokta var,o sert plastik dir gömme,şiddetli sarsıntıda bu sert plastik malzeme gövdeye çarpıyor sarsıntıyı minimuma düşürüyor diğer yaylılara göre,

[Resim Engellendi: http://img703.imageshack.us/img703/5114/81109299.jpg]

piston boyu uzun olduğu için yaylı tüfeklerde,keçenin olduğu baş kısım her ne kadar pistonu dengeli tutsada,piston un diğer uç kısmı ağırlığın dan dolayı aşağı meyil vermektedir,bu kısım da özellik ile silindir hazneli pistonlar da çok az bir boşluk söz konusu,
    normal yaylılarda bu boşlukdan söz edemem zira onların her tarafı boşluk ;kihhik,

pistona yeşil gres sürün silindirin içine sokup çıkarın,bakın bakalım sürdüğünüz yeşil gres jilet gibi çıkmışmı yoksa bir tarafında yeşil gres dururken diğer tarafı silip süpürmüşmü,

konunun özüne dönersek,piston un dip kısmı ile piston un uç kısmı tam %100 terazili durmuyor,piston un fırlaması ve karşıya çarpması ile bu bölgedeki o mini minnacık boşluk silindire çarpıyor ve sarsıntı yaptırıyor,
    piston resimindeki airguntürk yazısının yaklaşık 1,5cm altı na bu gömme sert plastik den geçirilirse,sağına soluna yukarısına aşağısına,piston keçesi ile tam terezili olma kaydı ile,piston silindir içinde hiç sallanmaz ve sarsıntı yaratmaz,
    bu bahseddiğim bölge de şuan dairesel çizikler oluştu metal para eninde,o bölgedeki mini minnacık boşluğun getirtirdiği sarsıntıdan dolayı,bu bölgeye bir uygulama yapılıp sonuçlarına bakmak lazım ki ben umutluyum,piston silindir içindeyken bir elim ile silindiri tutup diğer elimle pistonu tutup çiteler gibi hareket ettirince ;kihhik, bu bahseddiğim bölge bi birine çarpıyor,
    bu hadise bütün yaylı tüfeklerde mevcut,elimde yedek bir piston olsa hiç üşenmem girişirim bu işe :) olmadığı için farklı alternatifler deniyeceğim,örneğin teflon bant sardım, piston un dip kısmına ve içeri doğru hafif geniş sarıp denedim cuk diye oturdu g;$i ,ama teflon bant sürekli git gellerde yavaş yavaş sıyırıp attıyor kendini,
    [Resim Engellendi: http://img14.imageshack.us/img14/1826/99032067.jpg]