sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
abi henüz deniyemedim,21,45 grain pelleti bu hızlarda attığına göre fx,50mt de iyi tahribat verir diye düşünüyorum abi
fiyatı ucuz abi,3.90 kuruş 100 lük paketi,eteklerinde ufak defek yamulmalar var,ama dert etmiyorum ben,sonuçda pellet nişan aldığım yere gidiyormu gidiyor
ar mer de, ve V eli abi de var abi,gariban ın ağır pelleti
-
arkadaşlar bu gün bayağı yoğun idim,çekimlere başlayınca adeta müşteri yağdı dükkana 2 taşı bir ara da hakliyem dedim,alel acele bu grupman çıktı desteksiz,çekim bitti en az 20 dakika kimse gelmedi yok böyle birşey
her 2 pelletde kısa mesafe de gayet isabetli,uzun mesafeyi araziye çıkınca deniyeceğim,fx glad da sorunsuz iş görüyor,zor girme gibi olasılığı yok,pelletlerin kuyruk kısımlarında böyle ufak ufak ezikler çıkıyor var yani,pek bir sorun teşkil etmiyeceğini düşünüyorum,ban pellet ile ben 750 fps anca atar diyordum 888 fps yi gördü yehoo.gif
saygılar
link:
-
söylenenlere göre kolay modifiye edilerekten,bizim kullandığıız pelletlerin nerdeyse 2 katı ağırlığını atabiliyor,atıyormuşda,onun dışında çok fazla güç istemeyenler için,o fiyatlara özellik bakımın dan daha avantajlı tüfekler de mevcut,
düşünmüyor deyildim ama fiyatı beni aşar,o parayı veremem,veririmde veremem, firma kaça maal etti orası onlar bilir,bu tüfeğin servisi ni kim yapacak,kendim için sormuyayım,bu tüfeği düşünenler için,
bsa lar air arms a rakip firma dır,bir air arms kadar tat vereceğini sanmıyorum,air arms kadar rağbet gördüğünü hiç mi hiç sanmıyorum,,farklı birşeyler getirsinler alalım,çok güçlü 100mt de 5 kuruşluk grupman yapabilecek kapasiteye sahip bir tüfek çıkar ve gelirse,
o dakika fx glad ı satarım yani buda zor -
meşedüzü mesut un t12 siydi o sanırım
-
fx ile o şişe nin kırıntılarını dahi vurabilirim mesafe yine 100mt idi, ilk fx glad lı videom da kırdığım şarap şişenin boğaz kısmına 3 atışım vardı,kıymık kıymık olmuştu şişenin boğaz kısmı
dürbün takayım 2 taşı bir taşla vuracağım
-
ben artık 140 mt den aşağısını denemem,dürbünü takınca kıramaz ise geriye çekeriz
-
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan
-
istanbul gibi yerde atışa gitmek başlı başına bi dert,ben 4 ay zor dayandım orda
-
bu sabah bende atışa gittim,havamı aldım geldim kaç zamandır atışa gidemiyorum,bula bula bu günü buldu rüzgar hava kapalı,reddot ile 107 ve 137 metredeki şişeyi zor görebiliyordum ,şişeyide diktiğim yer aşağıda kalmasınmı ,birtane şişeyi de yere koyduğum şişenin üstüne koydum,sezinlenmişim işte , yinede sinirlerim gerilmeye başladı ,zaten zamanım çok kısıtlı idi,üstüne üstelik reddot un ayarı yapılmamıştı,hedef kağıtını asacak bir yer yok,bocaladım durdum iyi kötü az bucuk ayar çektim,yine olmadı,bu kezde pellet in şişenin neresin den geçip gidiyor onu göremiyordum reddot dan, ama şişeleri vuramadım 10 15 atışlık çekim yapmışım,kamera biraz daha net açıdan çekim yaptığı için,şimdi izledim,keşke yağ tenekesi getirip grupman yapsaymışım,her atışım aynı yere vuruyor
teneke olsaydı iyi kötü denk getirir,2ci atışımda yine aynı noktaya nişan alıp vururdum,red dot u tam bir ayarlıyamadım kağıt üzerinde,asacak yer bulamayınca bu günkü arazi atışım yan gelip yattı
en kısa zaman da yine çıkacağım araziye,bu sefer dürbün takacağım,pellet in düştüğü açı aralıyığını daha net göreyimki,duruma göre 5 6 clik çevirme ile düzgün hizalamayı yapabileyim,geyik olsun biraz hep vurduğumuzu deyil biraz da vurmadıklarımızın görüntülerini piyasaya sürelim
aaaşam olsada yatsak yavv ,5 saatlik uyku çekip araziye indim,9 da dükkan aç gece 1 e kadar beklenirmi şimdi
pellet in düştüğü nokta en az 120 metre,arkadaki şişe 137 metre bana,video da çok yakın gözüktüğüne bakmayın
her ne kadar şişeyi vuramasam da aynı kareye 1.36 saniyede 6 pellet göndermişim dedimya reddot ayarsız
bu arada mod99 un isabetlimi değilmi düşüncesi ni ortadan kaldırmış bulunuyoruz
hafta içi yeni bir video çekeceğim,o zamana kadar gösterimde olacak,sonra video yu kaldıracağım
saygılarımla
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
scuba tüpünü 15 tl civarı dolduruyorlar,ancak oraya yürüyerek gidip gelmiyeceğinize göre masrafı biraz daha artıyor,
son olarak düşündüğünüz dominator modeli nin tüplerinde sorun çıkabiliyor,ben 2 kullanıcı da gördüm,kendileri tüplerin içini açık o yarık kısmı formlarda yayınlamıştı,insanlar birşeyler ile uğraşıp hoşça vakit geçirmek istiyor,
zevk için de hayatınızı riske etmeyin,hiç şakası yok 200 bar basınçlı tüplerin,el bombası
-
evet arkadaşlar hatsan ın 2010 sezon da yeni yeni piyasaya sürdüğü mod99 sas ı denemek için satın almış bulunuyorum
V,eli abi ile biraz sohbet ettik msn de,yeni ne var dediğimde mod99 ve mod88 var dedi,bende gönder dedim mod99 u
matematikçiler 16 grain ile ölçüm yaptım 715 fps lerde,hadi bakalım tahmin edin 800 fps fabrika verisi,sizce kaç grain pellet ile ölçüm yapıyor fabrika?
tüfeğin piston bölgesinde kırmızı gres var,bayağı stabil atıyor,yakında onada sentetik gres uyguluyacağım extra güç katacağım,
şimdi bu verilere göre bu tüfek 100mt de çok rahat şişe kırar,İlker abi benim mod48 i 16 grain ile ölçdüğünde 650 fps civarı atıyor demişti,
ve ben gelir gelmez 100mt şişe testi yaptım şişeleri patlatmıştım,16 grain pelleti 715fps lerde atan tüfek 100mt yi biraz cık geçer denemek görmek lazım,
buyrun ölçümlere,
,
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.başka bir link den de videoyu izleyebilirsiniz:
http://www.dailymotion.com/video/xdf9tj_h…in-pellet_sport
en çok merak ettiğim bölge tetik mekanizması idi,karşılıklı 2 vida yı sökemedim,bir tanesi ufak vida idi,ve kalitesi berbat
bir tarafda kocaman vida öbür yakasında o vidaya kontro olarak tutan küçük ağzına tornavida dahi giremeyen zayıf bir vida,daha ilk yüklemede vida başı açılmaya başladı,bu yüzden tetik mekanizmasını inceleyemedim,o küçük vidanın daha kalitelileri ile değiştirilmesini talep ediyorum,walter de o yüzden yatıyor sökemedimdürbün 3.9x32 şöyle bir baktım netliği fena deyil,o mesafedeki araba yok idi olsaydı plakasını okumayı deniyecektim geçen seferki 3,9x32 bu kadar netlik vermiyordu 9 zoom da
[Resim Engellendi: http://img690.imageshack.us/img690/3122/dsci18361024x768.jpg]
Uploaded with ImageShack.us
namlu sanırım sökülebiliyor kolayca,alyan vida var blok üstünde,veee artık gezinizin vidası fırlayamıyacak hele şükür
[Resim Engellendi: http://img541.imageshack.us/img541/9325/dsci18431024x768.jpg]Uploaded with ImageShack.us
namlu kiliti,namlu kırık vaziyetde iken kazara tetiğe dokunup namlunun eğilmesine sebeb vermiyecek bir önlem,
[Resim Engellendi: http://img341.imageshack.us/img341/8576/dsci18391024x768.jpg]Uploaded with ImageShack.us
ana gövde de yayı takmak için 2 pim kullanmışlar,bak yine merak ediyorum tetik mekanizmasını şimdi
[Resim Engellendi: http://img194.imageshack.us/img194/7785/dsci18511024x768.jpg]Uploaded with ImageShack.us
yeni dürbün kanalı,22mm çift parça ayak da takılabiliyor,tabbi durdurabilirseniz
[Resim Engellendi: http://img686.imageshack.us/img686/9717/dsci18371024x768.jpg]Uploaded with ImageShack.us
bakınca patriotum aklıma geliyor ceviz kundak,kavak ağacından deyil
[Resim Engellendi: http://img444.imageshack.us/img444/9287/dsci18401024x768.jpg]Uploaded with ImageShack.us
1. namlu ya çapaklı pelletleri yerleştirirken parmağınız biraz acıya bilir isabetliğinde sorun yok gördünüz desteksiz 3 pellet aynı nokta da sıfır tüfek olmasına rağmen,
tetik hasasiyeti:
hani mod125 tetiğini daha ilk başta ezmeye başlarken terlemeye başlarsınız ya işte bunda o yok tetik yolunu isteğe göre ayarlıyabiliyorsunuz tetik önündeki küçük alyan başlı setuskur vida ile,
hemen tetiğin arkasın da bir alyan daha var,tetik bıçağına yay takmışlar,o alyan vida ile tetik bıçağının tansiyonunu ayarlıyabiliyorsunuz,
o alyan başlı vidayı sıkarsanız bağlı oduğu tetik bıçağı aşağıya doğru iniyor diğer parça ile arasındaki mesafe kısalıyor,hal böyle iken tetik daha çabuk düşüyor,tetik hassasiyeti önceki hatsanlara göre daha iyi,yürüme yolu hiç mi hiç yormuyor insanı,fx gladınki gibi desem yeri var,ama son tetik düşüreceğiniz an birazcık sert,zamanla o yay yumuşayacak daha iyi hale geleceğini düşünüyorum,
bıçağın gerilmesini sağlıyan yay dır,o yay daha yumuşak yay ile değiştirilse,tetik bıçağı daha yumuşak inecek diğer parçaya
[Resim Engellendi: http://img99.imageshack.us/img99/5905/dsci18611024x768.jpg]Uploaded with ImageShack.us
tetik mekanizmasını yakından incelerseniz neler yapılabilinir tahmin yürütebilirsiniz,
[Resim Engellendi: http://img571.imageshack.us/img571/9365/quattrodetay1024x768.jpg]Uploaded with ImageShack.us
saygılarımla
operasyon başlıyor yarın 1,30 saat az uyuyacağım,arazideki perfonmasını bir göreyim şunun
[Resim Engellendi: http://img155.imageshack.us/img155/5932/dsci19551024x768.jpg]
reddot un altına destek yaptım kauçuk dan peki niye
[Resim Engellendi: http://img690.imageshack.us/img690/4804/dsci19521024x768.jpg]
-
stoegerx20 yi chrony den geçirdim,benim önceki namlu ucuna takılan chrony saçmalıyormuş meğersem,500fps ile ölçüyordu gamo raptor sarı pelleti
bu gün 910fps verdi gerçek chrony, 5,4 grain ağırlığında gamo raptor sarı pellet,gamo expandar pellet ile 7 grain civarı ağırlığı var,745fps civarı verdi,yeşil gresli hali ile, yay ilk günkü gibi deyil tabbi ama taş çatlasın expander ile 800 fps yi anca görür, 1200 fps lik ölçümü herhalde 3 grainlik pelletler ile yapıyorlar,yani balon bunlar göz boyama,
birde benim ik stoeger x20 mim yeşil gresli olsun olmasın rahat çalışıyordu,şuanki x20 yeşil gressiz acayip derecede sürtünerek ilerliyor piston,bariz hissediyorsun tüfeğin gücünün düşdüğünü,keçeyi şöyle ufak dan sıfır zımpara ile çok hafif traşlasammı ki
-
bebeler 10 günlük anca yanı başımda doğurdu nazlı, nazlı acayip tutkun bebelerine,devamlı emziriyor,5dk uzaklaşıyor nazlı koş bebelerini çalıyorlar diye sesleniyorum,inanırmısınız koşarak gelip yuvanın içine giriyor yok böyle bir şey
nazlının yavruları çabuk gelişiyor sürekli emzirdiği için,süt yapacak yemekler veriyorum,bu son kısırlaştırtacağım nazlıyı,arkadaşım var 130tl ye yapmışdı evdeki pupsi adlı dişi kedimi,kardeşi paul u 30tl ye yapmıştı,erkek kedilerinki kolay oluyor,dişi kedininki zor,hayvan kendini 2 3 günde ancak toparlıyor,onuda dışarı salmıyoruz,çatıda 5 yavrulu anne var ,diğer çatılardaki yavru sayılarını bilemiyeceğim hepsi de aynı aileden,
kedileri vermem kolay kolay,espiri yapıyorum,ancak benim gibi hayvanlara düşkün birini bulursam veririm,o kadar içli oldumki,kedileri isimleri ile çağırıyorum,
-
sas modellerinde sökemediğiniz vidayı şu yön ile çok kolay sökebiliyorsunuz,bunun için önce o vida başını bozmuş olmalısınız çok dandik bir vida,
öncelik ile bu iş için gerekli malzemeler,
1 kontrol kalemi ucu ebatında torna vida,
2 daha büyük torna vida,
3 ev ahalisinden biri,yahut konu komşuyu çağırın,
4 ufak çekiç
yardımcınızın eline kalın tornavidayı verip,sas modelindeki kalın kundak vidasını tutmasını söylüyeceksiniz,
öte yandan siz çekiç ve torna vida ile .bozulan vidanın sağlam yerine ufak ufak dabeler indiriyorsunuz, ( sola doğru,saatin tersi istikametine) hemen açılıyor
hatsan ın pcp tüfekleri için birşey diyemiyeceğim,lakin şuan mevcut mod99 un beğenmediğim 2 yeri var,namluyu bağlıyan vida sökülmüyor,ha birde kundak vidası,onu yukardaki yöntem ile hallettim,onun dışında piston contası o eskilerden,benim için hiç önemi yok,
öyle bozulacak bir yerini göremedim bu kez,özel bir çaba sarf etmek gerek isabetliliğine gelince onun videosunu çektiğimde siz karar verin -
Nazlı doğum yaptı
[Resim Engellendi: http://img249.imageshack.us/img249/6563/dsci19361024x768.jpg]
yine aynı yavruyu kucaklamış
[Resim Engellendi: http://img84.imageshack.us/img84/2893/dsci19481024x768.jpg]
[Resim Engellendi: http://img14.imageshack.us/img14/7756/dsci19291024x768.th.jpg]Uploaded with ImageShack.us
-
elinize sağlık güzel atışlar,crosman pelletler fena deyilde,fiyatları tuzlu geliyor,o kadar para çıkınca cebimden fx jsb alırım
paylaşım için teşekkürler
-
eline sağlık,glad için mi aldın yosam safir için mi
-
mod31 güzel tüfek,üstüne 150 200 tl katıp 2ci el abilerini almak daha güzel olur kanımca
wd40 ı zor durumda iken kullanın,şayet tüfeğiniz pas tutmuş ise,onun dışında yağlamak için kulanmayın,
namlu oringi için sentetik gres alın kullanın,ömrünü uzatır o yuvarlak contanın,
namluyu tam kırmadan kırıyorsunuz hafif,o şekilde kalır,pellet yüklediğin yern altında tırnak var,o yerinden kurtuldumu kurmayı bırakın,
namlunun diğer ucunu bez ile tıkayın,pellet yüklediğin yerden,balata temizleyicisi spreyini içeri doğru yavaş yavaş püskürt,namlunun içi dolsun,o şekilde 10 15 dakika beklet,aynı işlemi bir kez daha yap,ardın dan misinalı bez le harbi çek,
namlunun içine bakarak dan saçlarını taraya bilirsin isteğe bağlı jöle de sürebilirsinşaka bir yana, kullandığın makina yağ ile hafif den tozunu alıp,tüfeğini komple bir beze sarıp kaldırabilirsin,bez pamuklu olsun,
yeşil gres kullanırsan çok az kullan,tek kat çek yeterli,ve piston contasının 2cm berisinden sür,aşırıya kaçarsan dizelleme yapar,atışlarında patlama sesleri duyarsın,yanık kokusu gelir
pellet olarak bir de fx i denemeni öneririm,burdan herkeslere sesleniyorum,fx jsb dışında grupman çalışması yapmayın,elimde bir sürü marka pellet var,hepsini chrony de test ediyorum,en gerçekçi ölçümleri bu pelletler ile alıyorum,
diğerlerinin gramajı bir birlerini tutmuyor,dolaysıyla buda chrony ölçümlerinde farklı fps oranları veriyor,bir fx bir jsb ile ölçüm yaptığımda aradaki stabil sayımsal oranlarındaki farkı bizzat gözlemledim -
internet üzerindenden al seçenek çoğalır o zaman