sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

namlu ya takılan chrony ile ölçüm yaptım,gamo raptor pellet ile 8o 585 fps civarı verdi ;lol; yayı çok eskimiş,yada fabrika x5 in yayını takmış olabilir ;kihhik, eski x20 nin kırık yayına hiç benzemiyordu g;$i yayını değiştirecemde yine yarım yamalak iş yapıp yanlış malzeme gönderirler diye uğraşmadım pek,
    ilk aldığım dönemde,piston,namlu oringi,yay, istedim, 1 ayı geçti zor gönderdiler,hiç biride işime yaramadı,hiç biride benim tüfeğe olmadı,namlu oringi başka,piston diana pistonu,yayı kısa eski yayına göre,

arkadaşlar bol pratik bol bol atış yaparsanız tetik ilk günkü durumuna göre biraz daha yumuşuyor aynı zamanda alışıyorsunuz da,stoeger ile yaklaşık 15 kutu bitirdiğim zamanlarda mod95 geçti elime sıfır,mod95 in tetiği daha sert geldi bana ;kihhik, halbuki stoegerde ilk zamanlarda öyle idi,
    bu 50 mt de 3 atışlık bir deneme ilk aldığım zamanlar da yapmıştım,
    [Resim Engellendi: http://img532.imageshack.us/img532/9320/101hn.jpg]
    buda tüfeğe iyice ısındığım zamanlardaki 100 mt atışım,8 atış 3 ü arazi, 8 de 5 şişeyi ortalardan vurmuşum demek 8o
    yeni sezon a kral magnum alıp stoegerın hızına çıkartacağım g;$i hem yarı fiyatına,kalite değerleri aynı eş değer,tetiği daha hoş,tam grupman yapmak için uygun,servis hizmeti çok daha güzel g;$i

[Resim Engellendi: http://img130.imageshack.us/img130/7124/008atl.jpg]

tüfeği alalı bayağı oldumu yazılarınızın arasında nokta virgül kullanmadığınızdan,arada duraklama yapmadım,dolaysıyla tam anlıyamadım ;kihhik,

fabrikaya bakıma gönder tüfeği,bir tanede yeni versiyon kral magnum alırsın,bu arada bakım masrafı arada kaynar,pek önemli bir sorun yok,
    etrafında yaptıracak kimseyi bulamazsan,fabrikaya göndermeye çekinirsen ;kihhik, gönder ben hallederim para neyim istememde ^^ ,taa rize den buraya git gel tüfeğin yarı parasını ödersin ;kihhik,

sen bu link den başla irtibata geç fabrika ile,

http://www.kralav.com/urunSergile2.asp?urunID=322

çok akıntılı yere sermeyim,su il birlikde dal parçası gelir dolaşır ağına,bulanık olursa şansın daha fazla olur,

diğer başlıkdaki soruna gelince alıntı yaparak dan ekleme yapıyorum,

Sazan balığının akrabasıdır.Ülkemizdeki tüm tatlı sularda bulunabilir. Şeklen
    denizlerdeki Kefali andırır. Ancak Deniz Kefalinde iki sırt yüzgeci bulunduğu
    halde, Tatlı Su Kefalinde sırtında bir adet sırt yüzgeci bulunur. Sırtı esmer,
    kısmen yeşilimtırak, yan ve karın tarafı parlak beyaz renktedir. Kafası irice,
    ağzı ufak, gözleri normal büyüklüktedir. Ağzında sadece kadife dişleri
    bulunmaktadır. Alt yüzgeçleri kırmızı renktedir. Bazı yörelerde Kasna
    (Gasma), Gölgeci, Ekmekci ve Ot Balığı olarak adlandırılır.

Üremeleri ülkemizde Nisan ayında başlar, bazı bölgelerde Haziran ayının
    sonlarına kadar devam eder. Ortalama 10 sene yaşadıkları ve 60 - 70 cm.
    boy ve 8 kilo ağırlığa eriştikleri gözlemlenmiştir.

Tatlı Su Kefali, lavralar, kurtlar, suya düşen tırtıl ve sinekler, çekirge, küçük
    kabuklular, kendinden küçük bütün balıklar, kurbağa, yavru su kuşları,su
    bitkileri, yosunlar,suya düşen meyve parçaları(Kiraz, Dut)ve tohumlar ile
    doğal olarak beslenirler.

YAŞADIĞI ORTAM :

Akarsuları seven bu balık, durgun ve berrak suyu bulunan göl ve göletlerde
    bulunmaktadır. Bu sularda; kayalıklarda, ağaçların, kamışlıkların, sık bitki
    örtülerinin suların üzerine eğildiği gölgelik ve köklerinin de suyun içinde
    kaldığı sessiz ve kuytu yerleri çok sever. Buralardaki kovuklarda saklanır;
    avlanacağı zaman buralardan çıkarak suyun üst kısımlarında avlanır. Kışları
    ise daha derin sulara çekilirler.

AVLANILMASI :

Tatlı Su Kefalinin avcılığı zor ama bir o kadarda zevklidir. En önemli özelliği
    zeki ve ürkek olmasıdır. Olta takımınızın bedeni kalın olursa çok çabuk fark
    eder. Bu sebeple ince misina kullanılmalıdır.

Avlanma yerine sessizce yaklaşmalı, gölgenizin suya düşmemesine dikkat
    etmeli, kendinizi göstermemek için oturmalı ve gizlenmelisiniz.Tatlı Su
    Kefalinin (doğal yem ile) genelde Şamandıralı olta ile avlanıldığını biliyoruz.
    Tatlı Su Kefali olta yemine ürkek yaklaşacağından; yemi kapabilmesi için
    şamandıranın uzun ve ince olan (8-10 gr. ağırlık kaldırabilen) kalem
    şamandıra olması iyidir.

Olta takımınızda doğal yem olarak; tavuk ciğeri, ekmek içi, mısır, solucan,
    kemik kurdu, tırtıl, çekirge, arı, sinek, örümcek, karınca, kurbağa yavrusu,
    küçük kabukluların eti (kerevit, sümüklü böcek) yem olabilecek küçük balıklar
    veya etleri ve bulunduğunuz bölgenin ağaçlarında yetişen meyveler (Dut,
    Kiraz) iri balık avlamanıza yardımcı olabilir. Kışın ve ilkbaharda bulanık sularda
    koku veren yemler karaciğer ve tavuk - hindi ciğeri gibi.) kullanılmalıdır.
    Ciğer; seçmiş olduğunuz iğne büyüklüğünde, iğnenizi kapatacak şekilde
    doğrandıktan sonra, suyu çekilene kadar kurutulursa balığın yemi kapması
    biraz daha zorlaşır ve iğnenize daha kolay takabilirsiniz

ben size bu reddot u tavsiye ederim,bene var ve çok memnun um,sizin linkini verdiklerinizinin şekil itibari ile benzerlerini de kullandım,
    fiyatı çok cazip,yakışıklı,4 fonksiyonlu reticlesi,yedek pili de geliyor :)

link:
    yeni red dot um geldi :)

mesajımda bahsedmiştim,kırmızıya boyadım ^^

konus reddot kaç moa onu bilmiyorum ,gördüğüm kadarı ile sabit bacaklı,bu tür reddotları sevmiyorum,yaylı tüfeğe takılmıyor,ayak vidaları dayanıksız,biraz zorlasan yiv atıyor,kendim için söylüyorum,bu reddot ile 150 metreye kadar atış yaabilirim,ondan sonraki mesafelere atış yapamam,çünkü reddot un kırmızı noktası namlunun ucuna dayanmış durumda,yapabilecğim birşeyde yok,oysa sökülebilir ayak olsa,mesafeyi en az 2 katına çıkarırım yani 300metre, sökülebilir ayaklı reddot daha avantajlı,
    sabit ayaklı reddot un kızak somununu yahut somunun girdiği çubuğa yiv attırırsan uğraş babam uğraş,elinde patlamasın,

diğer 2 ci linkdeki holosight,

normal reddot ile güneş ışınlarına mağzur kaldığı zamanlarda arazide atışyaparken zorlanıyoruz,kaldıki holosight ile,ama çok kaliteli holosightler de var,onlar için aynı şeyi söyemem hata olur,ama onlarda bir dünya para ;kihhik,

bak burda bir sürü reddot ve holoight var incele

http://www.opticsplanet.net/red-dot-scopes.html

bu tüfeğin yay tutucusu yayı ve piston contası yanıbaşımdaki çekmecede duruyor,ama tüfek tarih oldu ;kihhik,
    hatsan mod45, gücü düşük bir modeli,ve eski modellerden,

yayı kırılmış olabilir,belkide bundan dolayı uzun zamandır yatıyordu bilemiyeceğim,bu süre içersinde,iç mekanizma silindir içi,piston yüzeyi,kurum bağlamışsa,sürtünmeyi maximum düzeye çıkarır,hal böyle iken zaten güçsüz olan tüfek,daha fazla sürtünme ile silindir içinde daha yavaş hareket eder,pellet yatağındaki oring conta da özelliğini kaybetmiş ise tuzu biberi olur,

sökme işlemini yapamıyorsanız,wd40 alın,tüfeğin kundağını sökün,yayın bir kısmı orda gözükür,o açık noktadan wd40 ı içine püskürtün pas sökücüyü,o şekilde beklet,fazla yağ varsa,tüfeği bir köşeye dik,yağ dışarı sızar,böyle bir dene,sürtünmeyi azaltacaktır muhtemelen,dolaysıyla daha hızlı hareket edecek piston,

abi sanayide aliminyum doğramacılarda bulursun,bu boruya 2 lik diyorlar,bir beden küçüğü var o deyil onun bir büyüğü,bu malzemelerin satan yerlerde var 4 mt boyunda satıyorlar,orda bu borunun uc kısmına uyacak kendi kapağı var aliminyum,ortası tam merkezli delinirse,ortaya orjin birşey çıkıyor,olmadı bende var,gönderirim,ama kargo parası malzemenin 3 katına çıkar abi ;kihhik,

grupman çalışman dan çıkardığım sonuç,

önemli: gördüğüm kadarı ile nefes kontrolünü tam ayarlı vermemişsiniz,ilk nişan alıp vurduğun noktayı kaçırmışsın,ilk nişan aldığın noktayı asla kaçırma,orda kilitlen daima,

nişan noktana göre zoom yapmalısın,dürbün artıkıl noktası hedef noktanın içinde gezmesin,2 si bir birini tam kapatsın,kılı kılına,hedef noktan ne kadar küçükse o kadar hedef noktana yakın atış yaparsın,grupman çalışmasının önemi burda işte,

hedefe nişan alırken derin nefes çekmelisin burnun dan,nefesini aldın şimdi tetiği ez yavaş yavaş,aynı zamanda nefesini çok ağır ağır dışarı ver,tetiği ez din son noktasına geldi,

tetik düşürdüğün anda nefesini tamamen boşaltmış olma,dibinde az miktar bırak ;kihhik, yoksa nefesin biterse kendini sıkmaya başlarsın ;kihhik,
    ha birde aç karnına daha iyi atış yapabileceğini unutma, kahvaltıyı atış sonrası da yaparsın ;kihhik,

atışların da ben gerekli zamanda nefes kontrolü vermediğini ve o zaman zarfı içinde zamansız tetik düşürdüğünü görüyorum,
    aynı tüfek ile ben pro magnum ile 20mt de 6 atışı aynı nokta dan geçirmiştim,form un bir yerlerinde olacaktı fotosu

Daha evvel Mustafa Bey'e ben de aynı soruyu sordum,hızda bir fark yaratmıyor dedi.Dediyse doğrudur;zaten bende bir fark göremedim.Pelleti giderken nasıl görüyorsun ona şaşırdım. :him:s

fx gladı moderatörsüz ölçdüğümde Mustafa abi nin bana verdiği değerler çıktı ( namlu ucu chrony ile )

moderatör ü takınca 100fps düşük ölçmeye başladı, yokki bir hayır sever 1 günlüğüne versede ölçsek