sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

red dot un üstündeki büyük kapak açma kapama başlığı,, hatırladığım kadarı ile o tekerin üstünde ince tırtıklı kapak var,sol 2 parmağınız ile altdan tutun,sağ 2 parmağınız ile de o tırtıklı kapağı çevir,kapak açılacaktır,

biraz daha günü artırmak istiyorsanız piston gövdesine yeşil gres uygulayın,50 metre de bira şişesini kıramıyordum,bu uygulamayı yaptım kırmaya başladım,dizelleme etkisi geçtiğin de tekrardan uygulayabilirsiniz,kral magnum un keçesi dğerlerin den farklı biraz,2 tane siyah oring var piston önünde,

bütçeniz müsait ise stoeger x20 alın hiç modifiye yağ ile uğraşmayın derim,

biraz tereddüt ettim abi işte :S birde bana maliyeti 165 lirayı bulacaktı abi,çok fazla da kullanmıyacağım için diğer ürün daha cazip geldi fiyatı,50 tl nin biraz üstün de geliyor,52 civarı yanılmıyorsam,

dürbün ayar yapmasını bilmediğim den deyil :) tam aksine,kendi rekorumu bile kırdım bir ara tesadüf olarak dan, 3cü pellet de ama bu tamemen tesadüf oldu,onun dışında ortalama bir atımlık şarjör de sıfırlama yaptığım çok oldu, dün buna rağmen yine lazer boresigter sıparişi geçtim,cebalas dan alacaktım ptt kargo ile göndermiyorlar mış,alacağım alet 112 dolar tutuyor,ya takılırsa diye kafa böcüklen di benim,İlker arkadaşıma verdiğim lazer in aynısın dan sıpariş geçtim,

tabiki üst vuracak benimki de sorumu şimdi u½%; bende karizmayı bu mesajda çizdirmiş oluyorum u½%; asıl deyinmek istediğim konu sıfırlanma mesafesi,

arkadaş 50 metreye sıfırlamış 20 metreye atmış ilk atışı ıska geçmiş,2 ci atışın da vurmuş,sanırım bardağı taşıran olay o olmuş,ama pek de önemli bir sorunun olduğunu düşünmüyorum açıkcası,

Atilla komutanım takribi 60 metre de sigara izmaritini vurdu desteksiz gamo dürbün ile,ve reticlesi hiç beğenmediğim bir dürbün olmasına rağmen,tabii öncesinde bende bir şöyle silkeletmiştim izmariti ;kihhik, benim dürbün üm optima idi,her 2 tüfek de de namlu tutucu takılı idi,ben hiç sökmüyorumki,hem onu hem susturucuyu,

susturucu

namlu tutucu

şayet namlu serbest ise sizin fark etmediğiniz derece ekseni kaymış olabilir,

dürbün ayarı

50 metreye sıfırlanmış bir dürbün 20 metre de alt yada üst vururmu? şuan kafam karışık geçmişi hatırlıyamıyorum :him:s

İlker arkadaş a sattığım lazer boresighter ile yaptığım sıfırlama fx glad düşük güce e göre tam,2 ci kez sıfırlama hiç yapmadım, orta ve tam güçte üst vuruyor,ama yaklaşık 8 metre ev için de ayarlamıştım,bilemiyorum sıfırlama mesafesi uzadıkca orta güç ve tam güçde ne oran verir onu deneyip görmem lazım,olmazsa orta ve tam güçte ne oranda üst vuruyor clik ayılarını aklım da tutmam yeterli olur diye düşünüyorum :)

ben denedim beceremedim ayarı ;kihhik, öncesinde o çubuğun metal yayını çıkardım, 4,5mm olana güzelce teflon sardım,namluya hasar vermesin diye,bendeki dürbün 10.40x50 ,ayaklar yüksek model,ne biliyim hal böyle olunca dürbün den baktığım da benim artıkıl ım o aparat içersindeki artıkıla göre oldukça yukarıda kaldı,ne üst clik ne de yan clik kurtarmadı malesef, optima dürbün ü satmasaydım elimde kısa dürbün ayağı vardı,onunla dener sonucu yazardım,

şuan mevcut dürbünüm den vaz geçemiyeceğime göre,gelecek olan dürbün ebatı da aynı olduğuna göre bu aleti ben kullanamıyacağım arkadaşlar, ilgilene aldığım fiyata veririm ;grin;

Cebalas dan Mustafa abi nin kullandığının aynısın dan sıpariş geçeceğim :) lazerli olanı ile pratik ayarlama yapılabiliniyor bana göre,kullandım,o şimdi başka ellerde :thumbdown:

abi 100 yards deyince kafam karıştı,bunu yapanlar 4,5mm kalibresinide yapmışlar,kendi kendime sordum 4,5mm lik bir tüfeğin 100 yards da ne iişi var ;kihhik, sonra resime zoom yapıp baktım ;kihhik, aşağıdan artıkıl ın noktasına kadar 10 kutucuk var ;kihhik,

herhalde 10 20 30 vs yards demek oluyor diye düşündüm o kare kutuların ;kihhik, yanlış mı düşünüyorum sizce abi :him:s yarın kobay olarak dan mod48 de deniyeceğim,ama o sıkıştırma telini çıkarıp üstüne bez geçireceğim metal çubuğun,namluya zarar vermemesi için,

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

ben şöyle yorumladım abi olayı,şimdi yukarıdaki eklediğim resim in ( ( kareli resim ) 100 yards denilmiş ya, şimdi en alt kare boşluğun dan artıkıl ın olduğu boşluğa kadar saydım,tam 10 kare kutu var, her bir kare kutucuğunun 10 yards lık bir mesafe ye teşekkül etdiğini düşünüyorum,acaba yanlış mı yorumluyorum :him:s

abi çok teşekkür ederim :) ben burdan şunu çıkardım abi,

şimdi ben dürbün ün artıkılını yukarıdaki çektiğim resime göre en alt kare çizgisine denk getirirsem dürbünümün artıkılını,aşağı yukarı 10 yards a göre mi sıfırlamış mı olacağım :him:s

RaptorX :

Erdem abi aleti görünce bende vaz geçtim, namluya 5,5mm ebatın da plastik bir şeyden uydurma yapacağım,fiber bir malzeme var önce bir onla deneme yapacağım tahmini 5.5mm ebatında,ince gelecek olursa bez geçirir namluya öyle yerleştiririm,

googles :

sağol kardeşim teşekkür ederim :)

arkadaşlar vallah ne yalan söylüyüm ben bu aleti hem lazerli, hemde o dürbün e benziyen aleti merak ettiğimden almıştım ;tacli# koliyi açınca gördümki lazer neyim yok ;şrofls;.;confused; her ne ise yapacağı mağrifeti yarın açıkarım da,,,kağıtın da 100 yards diye birşeyler yazıyor kafam karıştı :him:s bu alet 100 yards dan aşağı sıfırlama yapmazmı anlamına geliyor :him:s

önce resimler ardın dan ingilizce haberler ;şrofls;.

[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/091013/temp/fafwegc4.jpg][Resim Engellendi: http://s6.directupload.net/images/091013/temp/2pf3kt36.jpg][Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/091013/temp/dyjrte92.jpg]

o dürbün e benziyen alete bakınca karşınıza böyle bir manzara çıkıyor,bayağıda iyi çekmişim ;grin;

[Resim Engellendi: http://img122.imageshack.us/img122/7069/dsci10141280x768.jpg]

inglizce:

PRE ZEROING WITH THE BORESIGHTER

ıf necessary,rotate the boresighter until the grip lines match vertically and horizontally with the reticle vectors.

remove the windage and elevation caps ( if necessary ). adjust the windage and elevation turrets until the crosshairs line up with the center of the boresighters grid,

each division on the grid is equal to 4 M.O.A or inches at 100 yards pre zeroing the scope is now complete.

remove the boresighter and bore stud from the barrel and secure it in the supplied case,

WARNING: BE CERTAIN THAT THE BORE STUD HAS BEEN REMOVED FROM BARREL.FAILURE TO DO SO MAY RESULT IN INJURY OR DEATH TO THE SHOOTER OR BYSTANDERS,

at an approved range or other safe area, complete the zeroing procedures indicated in you scope and firearm instruction manual.

CAUTION:eye and ear protection is strongly recommended.safe gun handling procedures must be used at all times,

the pursuit boresighter is designed to save you time and money by allowing you to pre-zero the scope.final steps in zeroing should be done at the range.this kit covers the most popular calibers in the market so you can use it to zero different rifles,pistols, shotguns,and muzzleladers,

bittii ;keyfs;

ooo nihayet istanbul team i tekrar dan kurdunuz arkadaşlar :) hayırlı uğurlu olsun,inşallah sık sık buluşur iyi den iyiye kaynaşırsınız :D

dikkatimi çeken el yapımı bir pcp tüfek ( o crosman tabanca mıydı öncesinde :him:s ) jimih nickli arkadaş aranızdamıydı sanki o kişide bundan var olduğunu hatırlar gibiyim :him:s

tekrardan hayırlı olsun buluşmanız :D

ben bu ürünü su tesisatçılığı yaptığım dönemler de keşfettim,pis su boruları su damlatırken bile sürüp orda kendi kendine şişip genişlediğini gördüm.süzme bal gibi aynı :P sürdüğün yer hafif nemli olursa daha güzel yapışıyor,o dönemler de meslaktaşlarım da bu tutkal ın bizim işler de kullanıla bileceğinin okeyini vermişlerdi,kadir senin şu tutkalı ver diyen çok olmuştu ;şrofls;. , şuan bile bende mevcut,önceki yıl çatı deliklerini bununla kapatmıştım,adı polimarin di,

Evren kardeşimin de dediği gibi ben zamanın da çok pantolan tişört telef etmiştim,çıplak el ile asla yapma,kolay kolay çıkmaz elinden,

yeri bulamıyorum dağlık olduğu için,manavgat oyma pınar barajının daha da arkasın da bir tepe,bulunduğum yer den 31 kilometre gösteriyor,o arada en yüksek tepe oyma pınar barajı nın arkasın da var, o tepe resim de gördüğünüz tepe,Osman abi de aynı zos dürbün var 24 zoom yapın bir deneyin sonucu göreceksiniz :)

edit : konyalı bir arkadaş sayesin de o tepeyi buldum arkadaşlar x;.z tamı tamına 30 kilometre geldi,300 400 metre fazlası var ama onu hesaba katmıyalım ;şrofls;. resim çıkarmasını bilmiyorum,ölçüp de göstersem tam olacak ;grin;

resmi çıkardım da gösterge si kayboldu u½%; yine beceremedim ;kihhik, hayri öğretmişti 300 metre tarlayı ölçerken de böyle çıkarmıştım ;kihhik,

[Resim Engellendi: http://img196.imageshack.us/img196/5038/aas410side1408zoom1.jpg]