sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bu tüfek stoeger x20 den fazla tepiyor malesef :rolleyes: yeni sistem in ne işe yaradığını ben çözemedim ;kihhik, beraberinde gelen reddotu taktım, 2ci mi 3 cü atışda kaymaya başladı, tutkal vardı tüpün içinde az birşey tam kurumamış,onu sürdüm 10 15 atış yaptım yine kaydı reddot,belki eski sistem dürbün kızağı olsa idi kayarmı diye düşündüm o zamanlar :him:s açıkcası tüfeğin tepmesine güvenemeyip reddot u heder etmeye kıyamadım,bu tüfekde büyük mercekli dürbün kullanacaksanız dampa ayak şart,yine kaliteli dürbün olup mercek çapı küçük olsa dahi dampa kullanın,

hayırlı olsun güle güle kullanın :D kışa doğru mod48 i satarsam pcp tüfeği 2 liyeceğim, evanix i sırf çıkardığı sesi için alacağım ;tacli# çıkardığı ses den kullanıcılar şikayetçi imiş ;tacli# tam benlik bu,lazım da m;s,S

Guc dusmesinin iki sebebi var:
    1. Yay tutucuyu kisaltarak toplam piston agirligini dusurdunuz sonucta piston onundeki sikisan hava basincini yenebilecek enerji kalmadi !
    Cozum: Piston agirligini orjinal duzeyine veya daha ust bir seviyeye cikartin.
    2.Yay tutucu uzun haldeyken silahi kurmaya calisarak yayi kapattiniz.(Yayi kapatmak: spirler arasinda bosluk kalmayacak sekilde spirler birbirine degecek bicimde yayi cokerterek yayin orjinal forma donme direncini kirmak.)
    Cozum:Yayi mutlaka degistiriniz en kapali konumda dahi yay spirleri arasinda hatve araliginin %10 u oraninda bosluk kalacak sekilde uygun yay seciniz.
    Tum bu islemlerden sonra silahiniz birkacbin atis sonunda yaklasik %10 guc kaybina ugrayabilir daha sonra guc kaybi onemsenmeyecek seviyelere dusecektir .

Yay eğer kurulduğu zaman arada boşluk kalmayacak şekilde tüm spirler başmış ise gücünü büyük oranda kayber ve yay basık kalarak deforme olur, ayrıca bu şekilde kullanılan yay kısa sürede kırılır. Fabrika yay uzunluğunu hesaplarken yayın tam olarak kavuşmamasını sağlayacak şekilde yay tutucu koymuştur. Daha kalın yay tutucu ya da yayın önüne daha kalın bir parça koymanız halinde pistonun içindeki alanı çok iyi hesaplamak gerekir, ya tüfek yay tamamen kapanarak kurulacak yeri kalmaz, kurulsa da dediğiniz gibi yay hasar görür. Yay önüne fazladan parça konulursa yayın daha kısa olanı ile değiştirilmesi gerekir ki tam olarak kavuşmasın. Sizin sorun büyük ihtimalle bundan. Yay hasar görmüştür yenisiyle deişmesi gerekir ve tüfeğin iç parçalarını da orjinal haline getirmezseniz yeni takacağınız yay da bozulur.

arkadaşlara aynen katılıyorum,

ben stogerin yayını nasıl kırdığımı açıklıyayım,,öncelik ile şunu belirteyim,ben tüfeği elime aldımmı hiç bırakmam,sigara içerken bile boşluk da atarım, bir kutu ts10 pellet in yarısına yaklaşmıştım,biraz da sigara atışı çalışması yapayım dedim,ts10 dan daha hafif gamo promagnum pellet e geçiş yaptım, ilk atışda farkına varamadım 3 cü 4 cü atışda yayın kırıldığını gördüm,iç içe geçmiş halen çalışır durumdaydı yay,bun dan dolayı farkına varamadım, yay tesadüf olarak dan mı kırıldı? bence hayır,

geçmiş olsun kardeş senin tüfeğin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde,sıfır tüfek aldın hevesin kursağın da kaldı,sinir bozucu bir durum,dilerim bu son olur,keyifli günlerde kullanırsın ;tacli#

kargo cular malum karpuz atar gibi araçlara mal yüklüyorlar, bunu bildiğim den kırılabilecek ürünlerin dışına DİKKAT KIRILIR yazısını unutmadığım sürece hep yazarım,kocaman yazı ile yazıyorumki göze batsın diye,tavsiye ederim

Eline sağlık çok süper görünüyorlar. ;tese;kkur
    Sıcaktan olan hava dalgalanması atışlara çok etki edeceğini zannediyorum.
    Yanılıyor muyum? :him:s

Selçuk abi bu gün 10.40x50 zos dürbün ile karşı binaları gözetledim u½%;;kihhik, amacım sadece sıcak hava dalgalanmasını bu dürbün den de görebilecekmiyim diye bakmak idi ;tacli# mesafe 438 metre, balkon da monteli çanak anten in aliminyum çubuklarını görebiliyordum ;confused; üstelik hava geçen seferki güne nazaran biraz daha sıcak idi,
    bizim 3.12x44 optima fıs çıktı ;kihhik, buranın yaz iklim havasına göre deyil miş ;kihhik, 100 metre nereee 438 metre nereee ;confused; kısa mesafe için bir seferliğine takmıştım optima yı 100 metre grupman yapmak için, artık kış aylarında mod48 in üzerinde kullanırım onu ;kihhik,

saygılar

abi geçen gün trt de o yarışmayı izledim,ok atarken sağ ellerin de birşey vardı,sanki onla tutuyorlar gibi geldi bana kamışı :him:s o nasıl bir alet öyle,son resim de görüyorum şimdi,tetik demişsiniz,onun çalışma prensibi nasıl oluyor :him:s ve bu kullanılan oklar da bir den fazla yay var,onlar niçin orda mevcutlar :him:s her bir yay ayrı bir atış özelliğimi gösteriyor :him:s ve o ok un önündeki uzun demir uçuk un görevi nedir?oku dengeli tutmak için mi :him:s gördüğüm kadarı ile 70 80 cm uzunluğu var o metal in :him:s son olarak bu tür ok lar ile en uzak kaç metre yi vurmuşlar,kaç metreye kadar uçabiliyor bu alet ile ok abi :him:s top atışı yapmadan ;tacli#
    saygılar

buyur Mustafa abi yeniden izle ;tacli#

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

ben almıyayım dostum şu gözler onu görmesin kör olsun daha iyi ;( benim derdimi tasamı unutduran varlıklar onlar :) onlarsız bir yaşam düşünemiyorum ben ;tacli# yapanların ALLAH belasını verecek günü geldiğin de,bu dünya da ekeceğiz öbür dünya da biçeceğiz mahsüllerimizi,ALLAH CC bizi doğru yoldan ayırt etmesin

abi ilkokulu bitirince su tessisatçılığın da kendime iş buldum :) babam deyil kendim buldum ;grin; o zamanlar da abim beni luna parka götürmüştü ilk havalı tüfek ile orda tanıştım, sigaraya kasnak atıp bir tane maltepe sigarası almıştım ;grin; , sonra kendime su borusun dan tüfek yaptım ;grin;;kihhik,

80 cm kalvaniz yarım parmak boru,borunun içine geri tepmemesi için 15 cm lik demir çubuk çakmıştım #hims;şrofls;. kundak yapmıştım ona kışın soğuk oda da ;grin;

borunun üstün den bir delik fitil koymak için ;şrofls;. borunun içine biraz barut biraz saçma,fitili ateşleyip kaçardım ;şrofls;. güvercin avına bile gittik onunla ;şrofls;.;lol; hiç vurduğumuz olmamıştır ;şrofls;.
    taa o zamanlar dan temeli atmışım ;kihhik,

dediğiniz gibi abi şimdiki zaman çok farklı yetiştiriyor çocukları,örneğin onların hiç bir zaman uzun telli kara şimşeği olmuyacak anıların da birilerine anlatacağı ;şrofls;.

saygılarımla

Çok teşekkür ederim Kadircim... Küsmüydük ki? :)

Sevgiler,

birazcık alınmıştım o gün geçti abi :)

bende çocukken William Tell okun dan icat etmiştim ;kihhik, T biçimin de tahta yapmıştım,30 40 cm uzunluğun da serum lastiği, tetik olarak dan da çamaşır mandalını kullanmıştım ;şrofls;. 80 10 yaşların da iken, bildiğimiz sazlık kamışı ucuna da tenekeden kestiğim üçgen şeklindeki parçayı güzel ce katlardım ucu sivri olacak şekilde ;kihhik, eski tahta kapılı kömürlüğümüz vardı,çocukluğumun geçtiği evde,daire çizer ortasın dan vurmaya çalışırdım ;kihhik, bazen film in gazına gelip elma dikerdim ;grin; annem gördümü ocağı batmıyasıca gebertirim seni derdi ;şrofls;.#hims

hey gidi günler heyy ;tacli# aradan tam 27 yıl geçmiş beeee ;confused; ne çabuk geçmiş yıllar böyle :him:s

Cem abi atıcılık kanımız da var çocukken yarışırdık delme çatma oklar ile gazoz kapağına ;kihhik, bilyasına ;şrofls;. kayısı çekirdeğine ;şrofls;. ne günlerdi o günler :rolleyes: keşke filmi başa alma imkanım olsa :rolleyes:

saygılar