mesut o alet sırf uzun mesafe için geliştirilmiş,ancak sizlerinde söylediği gibi ayağın boyutu oldukça yüksek, ben 300 metre için dürbünü arkadan 1cm kaldırıyorum,yarım cm anca boşluk kalıyor dürbün ön kafası ile namlu arasında,arka bileziğin üst kapağını takmam mümkün olmuyor çünkü vidaların boyu yetmiyor,ama sonuçda pcp tüfek olunca tepme olmadığın dan her hangi gibi bir ayar kaçma durumu yaşamadım, bu adam böyle bir alet yaptığına göre alt limit 400 metre çalışacak gibi
sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
vaybeee tam aradığım alet işte ömrün çürüdü be dürbünü altdan besliyeceğim diye contalarınan
-
Sightmark dürbün tarafımdan Caner beye satılmıştır.Fakat görüyorumki kalitesinden şüphe eden arkadaşlarımız var.Sightmarkın duyulmamış bir marka gibi kabul edilmesi bence o firmanının ayıbı değil henüz tanışmamış olan kullanıcının ayıbıdır.Çünkü ben bir dürbün alırken forumlarda yazanlara göre değil orduların kullandığı markalara göre tercih etmeye çalışırım.Sakın ukalalık olarak algılanmasın amacım kesinlikle ukalalık değil.Ama ben daha hiç bir forumda bir millet tan bir atn den bir burris ten bir sightmark tan bir konus dan bir trijicon dan bir hawke den bir docter optics den doğru düzgün bahsedildiğini inanın adam gibi görmüş yada duymuş değilim.Genelde herkes farkında olmadan yalnış yönlendirme yapıyor diye düşünüyorum.Açıkcası herkesin genelde aklında orta segment olarak bsa,bushnell,tasco arada bir barska üst segment olarakta nikon leupold vb var.Bu gün şüphe ettiğiniz yada benim öyle algıladığım sightmarkın 8.5-25x50 modeli 10 yarda kadar netlikten tutunda dayanıklık olarak 50.cal tüfeklerin atış testinden tutunda mil.dot hassasiyetinden yukon merceklerine kadar bir çok şeyi desteklemekte.Bilmiyorsunuz demiyorum ama bu dürbünü gördüğünüzüde sanmıyorum.Ben 8.5-25x50 yide 10-40x56 yıda yivli tüfeklerde ciddi ciddi kullandım ve kalitesine hayran kaldım.Bana göre sightmarkın üstüne alınabilecek dürbünler atn,millet ve konustur diye düşünoyrum yakın fiyatlarından ötürü.Genede herkesin düşünesine saygım var.Nacizhane bilgilerimi paylaşmak istedim optic konusunda.İyi atışlar.
179 200 dolar a satılan bir dürbünü kullansam ne olur kullanmasam ne olur elimde 200 dolarlık çin malı dürbün var gerek yok 2 cisini denemeye,bun dan da memnunum ,siz bu dürbün ün çin de yapılmadığına nasıl kanaat getirdiniz? dürbün yapılırken adamların başındamı bekledin? yada üzerin de made ın chına yazmadığı için mi çin malı olmadığına kanaat getirdin?
3 ün 5 hesabı diyorsun kendin 3 e alıp 5 satıyorsun 2 ci el ürünü ? türkiye de dürbün yok diye 179 200 dolara satılan dürbüne 500 dolar istemen buraya mesaj atmama neden oldu,ürün senin kaça satarsan sat, arkadaşımız başlık açmış yorum bekliyor o dürbünü kullanmasak bile fiyatının astronomik olduğunu belirtdik bu başlık satılık ilan başlığı deyil,tavsiye öneri için açılmış bir başlık
-
yay ucu ağırlığını takmaz isen başın belaya girer
şaka bir yana kardeş yukarıda yazdığın gibi bir tüfeğin olur,tepme azalır gücüde biraz düşer,o hali ile 100 metre de şişe kıracağını düşünüyorum denemek lazım nasıl olsa 5.5mm pelet mod85 in önce yay ucu ağırlığı yok idi bana geldiğin de, o şekilde çok isabetli atışlar yapıyordum,üstelik dampa ayak dahi kullanmıyordum,o zamanlar 150 gayme idi dampa ayak ben ise çeşitli arayışlara girmiştim patriot için konuya dönelim yay ucu ağırlığını takınca tüfeğin gücü biraz daha arttı tabbi tepmesi de, plastik kundak her tetik düşürdüğümde yanağımda patlıyordu, davul gibi ötüyordu yanağımda,
tavsiye ederim
-
avcıların hepsi bu işi zevk için yapıyor hepsi tuzu kuru adamlar,arabası var atı var köpeği var tüfeği var,şimdi diyeceksin onca mesafe gidiyorsun masraf ediyorsun o paraya et al ye desen yok onun zevki başka derler,demekki bu işi zevk için yapıyorlar,hangi avcıya sorarsanız sorun aynı cevabı alırsınız,
ONUN ZEVKİ BAŞKA bu bir hobi o insanlar için,gerçek yasalar öteki dünya da,ne ekersek bu dünya da o kadar mahsül kaldıracağız öteki dünya da,
-
+++++5
%100 doğru bir tarif olmuş
-
orjin bir şey düşüyorsun o halde diğer markalar yavan gelir nikko dürbün varken, düşündüğünüz dürbün ü kimse o fiyata almaz burda bunu belirteyim,onun ederi 400 tl nikko kadar iddialı bir dürbün olduğunu hiç zannet miyorum
-
geçmiş olsun abi hem sana hem tavşana üzüldüm vallah ben kıyamam o hayvana
-
merak ettim nett de gezin dim 170 dolar a satılıyor kimi yerler de,bazı siteler de 200 dolar, ( )
bende zos marka 10.40.x50 dürbün var muhtemelen çin malı,evin için de oynarken pencere den otelin balkonu na baktım balkon boş duvar daki lambayı net görebiliyordum lamba nın boyutu bira şişesine eş değer büyüklük de ve mesafe 500 metre rahat varakıncı37 nickli hüseyin arkadaşım da çeşitli dürbünler kullandı,şuan BSA var elinde onu kullanıyor,yedeği var sanırım elinde onu satıyor,görüşmemiz de dürbün için gayet güzel netliğe sahip dedi o dürbünü alabilirsin mesela ilanı vardı,
bu dürbünü kullanan arkadaşlar da var aramız da, onlar da yorumluyabilir BSA yı -
sideprensi; sen fx le bunları yapıyorsunda benim alfamax da clickler sanki biraz ayarsız gibi bide arasıra ayarlayım derken çıkıyor. alfamax gibi tüfeklerde neler önerirsiniz ?
fx glad dan önce çok tüfeğim oldu,ve bunların çoğunluğu hatsan idi
alfamax da hangi pelleti kullanıyorsun kardeş? yerli ucuz pelletler istikrarsız pelletler,clikler çıktığına göre sen o dürbünü haklemişsin dampa ayak ve uygun bir dürbün almanız lazım
-
arkadaşlar uzak mesafe için aşağı yukarı ayarını atacağınız mesafeye göre üst clik ayarını sayarak çevirin,işiniz bittiğin de tekrardan ayarı yerine getirin,( bu işlemi yaparken yavaş yavaş çevirerek doğrum sayım yaptığınız dan emin olun)
şimdi çoğumuz genelde kısa mesafe atışları yapıyoruz 50 metreye kadar,bunun için 10 metre ye sıfırlamak yeterli olur,baktınız 45 civarı düşme yapıyor pellet bir kaç clik üst ayarı sola çevirin yeterli ayarı yaptığınız dan emin olmak için kendinize küçük boyutlu hedefler seçin,
ben 10 metre ye sıfırlarken 5 kuruş şeklinde bir daire çiziyorum,fazla büyük olmuyacak,başlıyorum atışa ilk önce üst clik ayarını yapıyorum, hedef noktanın tam hizasına gelene kadar ( sağ veya sol tarafına gelene kadar) aynı atışı yapıyorum,
ardın dan sağ clik ayarına geçiyorum,
şimdi:üst clik ayarının görevi:
saat yönün de sağ tarafa çevirirsek ayarı aşağı doğru ( hedef noktaya yaklaştırmış oluruz)
tam tersi üst clik ayar düğmesini sol tarafa çevirirsek ayarı yukarı çekmiş oluruz
sağ clik ayarının görevi:
ayar düğmesini saat yönün de çevirir sek yapmış olduğumuz ayarı sol tarafa çekmiş oluruz,
yine sağ clik ayar düğmesini saat yönünün tersi istikametince çevirirsek ayarı sağ tarafa çekmi oluruz,
dürbün ayarlamak aşağı bakkala gidip gelmek den daha kolay bana
-
hayırlı uğurlu olsun kardeş güle güle kullan,videolarını bekliyoruz
saygılar
-
Hoax mail hikayeleri. İnanmayın, iletmeyin, forwardlamayın. Mail adreslerinizi çalmak için uydurulmuş masallar bunlar.Kan grubu fikri de çok güzel.
Ankara/A(+)
diyerek katılmak isterim fakat normal tansiyonum 95/65 olduğundan ısrar da etsem benden kan almıyorlar.
tam hatırlıyamıyorum ama yakın tarihler de burda sorgun çamlıkların da bir cesed bulunmuştu,iç organları alınmış ,aynı yerde geçen yıl 135 kilo sanırsam teröristlerce saklanılmış bomba bulunmuştuhaberlerde çıkmışdı bu olay,
türkiye de böyle bir çok olay haberlerde duyuldu organ mafyası iş başında türden başlıklarla,ihtiyac dan organı nı satanlar bile var bu organ mafyalarına,bunlar polis kayıtların da mevcut, dikkat emek gerek,haa kan vereceğin kişi bir tanıdığın olur yada tanıdığın kişi vasıtasıyla başkasına gider kan verirsin o başka,
sadece bir link ekleyeyim
http://www.tumgazeteler.com/?a=3809046 -
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın
-
peki hocam ben yinede aldığım yerle bir görüşiyim kaliteli bir mağza çünkü ilgilenirler diye düşünüyorum olmaz derlerse dediğinizi yaparım
kardeş oraya gönderene kadar bu linkdeki adrese gönder sonuçda kargo parası ödüyeceksin,sen tüfeği istanbula göndersen o tüfek bursa yakınlarından yine geçip izmire gidecek zaman kaybı olacak
http://www.hatsan.com.tr/contact.asp
hatsan ı ara durumu izah et gönder tüfeği,para almazlar muhtemelen olasılıklar tüfeğin hakkında,yay kırılmıştır,beraberinde yayı dengeleyen plastik uzatma kırılmış da olabilir,
-
+1
ve kanvermek isteyen arkadaşlar hastanelerde buluşmayı gerçekleştirin derim.
örnek: kötü niyetli bir insan üye oldu yardım istedi,sizi bulunduğunuz yerden alma sözü verdi,geldi aldı yada aldılar,ALLAH göstermesin bir yerlerde bayıltıp iç organlarınızı alsalar günümüzde bir çok örneği var, bundan 2 ay önce mail geldi,iilaçlı biskuvi çay vs vs ler hakkında bazı insanların başlarına gelen olaylar adı altında,adamın böbreklerini almışlar buz dolu kuvete yatırp bırakıp gitmişler,
böyle şeyleri yazdım iyi niyetli insanlar mağdur olmasın,hasta hangi hastanede gidersiniz orda kan verirsiniz,öğüt vermiş gibi olmayayım ama günümüzde bu tür olaylar yaşanmakda -
Tasko 3-9X56E markalı dürbünü ayakları dampaları kısacası herşey dahil mod95sas ın üzerinden çıkan 1*40 reddola takas edersem üste ne kadar verir veya alırım (reddot kesinlikle kullanılmamış) birde size bişi soracam reddot un yakınlaştırma görevi var mı ?
o ayak lar çift parça ayak dampa deyil
-
Mesut ne çabuk zedeledin oring i gamo pro magnum vs türlerinimi de kullanıyorsun o pelletler hem at44 de hemde fx gladiator de namluya itilirken zorlanarak gidiyor,ben bu yüzden o sevdiğim promagnum pelleti kullanmıyorum
-
tebrikler güzel çalışma elinize sağlık
-
Bugün hesapladım hatsan mod 150 ye yaptığım masraf tam 720 ytl olmuş:)Bana 100 metreden şişe kırdıracak tüfeğe tüm servetim feda olacak..(eylül e kadar biriktirebilersem tabii)..ya ben kaç para harcadım biliyormusun fx gladıator den önce bir şahin alırdım o paracıklarıma o tüfeklerin bazıları ile 100 metreden şişe kırdım,bazıları dediğim in 5 i hatsan diana ve stoeger hariç
brawoooo
sağol kardeş