kardeş bende olta çok balığına göre olta misina var, levrek için 20 25 lik misina bazen 30 luk misina, kefal için de 30 35 lik misina kullanıyorum,kefal için ırmak da tabana sarma atıyorum,denizde yumurta şeklinde top,1.5cm uzunluğun da 25 lik misina kaliteli olması şart,misinanın ucu çatal şeklinde olacak şekilde 2 tane kefal iğnesi, 6 yada 7 numara, iğneye ekmeğin içini takıyorum bir buket çiçek şeklini veriyorum,hamur yapmıyorum,bu şekilde çok zevkli oluyor
hele bir de deniz çarşaf kefaller sudan kafayı çıkarmış grup halinde gezinirken,oltayı tam ortalarına denk getirdin mi,suyun yüzünde bir kaçışma oluyor ufak yollu sonra oltaya saldırmaları yokmu oltanın ucu ana baba günü gibi kalb güp güp atıyor bu esnada takıldı takılacak
kullandığım misina ve kefal takımının tarifi,resim de anlatmaya çalıştım az çok,kefal sarmasının beyaz singerin den biraz kes,yarım santim kadar kesip takman yeterli olacak,iğneler batmaması için,büyük yapma sakın, misinan 25 lik en fazla 28 lik olsun kaliteli olsun
[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090429/temp/757l5knu.jpg]