tacir tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Herkese selamlar.

Yaklaşık 15 senedir uzak kaldığım havalı tüfek hobime tekrar döndüm.

Bütçe ayarlayıp güzel bir FX takım dizme amacım var bu biraz sürecek gibi :)

Elimde AT44 LW füfek var bunu da güzelce toplarlayıp FX e kadar kullanmak istiyorum. Atışlarda basınçla birlikte yukarı aşağı çok oynama oluyor. Regülatörlü tüp almak veya taktırmak istiyorum.

Tavsiyeniz ne olur Hatsan regülatörlü tüp alsam sıkıntı yaşar mıyım? Keyif verir mi veya başka marka regülatör mü önerirsiniz?

Sayın nofer e katılıyorum. Konu hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama bana sistem çok mantıklı geldi. Mod 99 arkadaşımız elinde bir veri bilimsel dayanak veya yazı olmadan nasıl bu kadar emin konuşabiliyor anlamış değilim. Olabilir demek bu kadar zor mu? Birşeyin sadece kulağa geliş şekliyle veya göze görünüşle değerlendirilmesi ne kadar acı...

Zebralar kendi yarularını koruyan türlerdir. ama gümüş cikleti ilk kez sizden duyuyorum nette de bir bilgiye olaşamadım. zebraları ayırmanıza gerek yok düz bir yere yumurtlayıp yumurtaları ve yavruları koruyacaklardır. gümüş hakkında birşey söyleyemeyeceğim

Eğer elinizde Garantiye gönderdiğinize dair bir belge varsa o belgeyle notere giderek işinizi halledebilirsiniz.13 tl gibi bir masrafı oluyor sanırım ama direk yenisini yollarlar. arkadaşım bu şekilde yeni bilgisayar almıştı.

Bence bu yazıda eksik olan tek şey nefesimizi nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmemiz için gerekli kaynak veya bilgi ,onun dışında tek solukta okudum :)

İkinci el ilanlarında termpol ilker amcanın silahı var 2200 liraya veriyor ve garantisi devam eden bir silah fiyat dezavantajı ortadan kalkmış durumda bilginize..
    yaza kadar satılmazsa ben alırım :)

bence salça kutusundan salça kutusuna yağ tenekesinden yağ tenekesine değişir
    denemelerin nesnel olabilmesi için aynı ortamların ve araç-gereçlerin sağlanması lazım
    soda şişelerinde bile markadan markaya dayanıklılık farkı oluyor.

kullandığınız tüfeğin 4.5 mm liğini kullanıyorum bence dampaya gerek yok kaliteli bir dürbün ayağı ve 32 mm çaplı 9x büyütmeli bir dürbün işinizi rahatlıkla görecektir.
    yalnız kullandığınız saçmaların kaliteli olmasına özen gösterin bence.

Birde amerikalılarda şöyle birşey var polislerine bile şavrotin (9 lu bilye) atan pompalı tüfek kullandırıyorlar.Nedeni ise suçluyu sağ yakalayıp sorgulamak,polisin bir anlık öfkesine yenik düşüp saldırganı otomatık silahla taramasını önlemek birde şavrotin fişeğin içinde bulunan 9 adet bilyeler 8,8mm, tabancadan atılan mermi 9mm oldugundan pompalı silahla yapılan bir atış ortalama 9 tabanca atışına denk gelecegınden isabet oranı yüksek,silah yivsiz oldugundan öldürme oranı düşük (akıllı adamlar valla).

Burada bir yanlışınız var sanırım
    pompalı tüfeklerin kullanılma sebebi hedefi vurduğu anda öldürebilmesi
    9 mm tabancayla veya otomatik tüfekle yapılan bir vuruş sonunda ölümcül yerinden bile vurulsa yaklaşık 30 sn daha atış imkanı oluyormuş ve polislere zahiyat verdirebiliyorlarmış ama pompalı tüfekle vuran hedef vurulduğu an bütün işlevlerini yitiriyormuş. hem dendiği gibi 9 misket atan bir pompalı 9 tane 9 mm tabanca mermisinin verdiği zararı veriyormuş
    birde amerikada harekattaki polislerin atış mesafesi genelde 2-3 metre olduğundan isabetlilikten çok anında öldürmesine bakılıyormuş
    bunları nereden biliyorsun diyeceksiniz
    national geographic kanalındaki mermi belgeselinde mermiler ve bazı silahlar hakkında geniş bilgi verilmiş izlemenizi öneririm. hatta geçen ay forumda yasak olabilir düşüncesiyle paylaşamamıştım şimdi de bilgisayarımı evde bıraktım ama isteyen olursa ilk fırsatta göndermeye çalışabilirim.