tacir tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ben çok anlamam ama bu işte bayağı iyi olan bi abim başlangıç seviyesi için 90 lık apnea powerpoint önerdi (alır almaz yeni bir şiş almak şartıyla) biraz araştırdım yorumlar oldukça iyi diyor
    Birde yeni parti malların şişleri iyi yeni şişe gerek yok diyen bi satıcı abim var bakıcaz artık olmazsa ilave şiş alıcaz zaten
    elimde şuan balıklara dışardan atıp isaet ettiremediğim 60 lık nemrud klasik var bir an önce kurtulmalıyım cünkü karadenizde 90lığın altında zıpkın iş yapmaz diyor herkez
    zıpkın işine gerçek anlamıyla bu sene başlıyorum sizin önerdiğiniz bir model varsa onuda bir araştırmak isterim

asitürk61 abideki bora knives ın çakısı bende de vardı kaybetmiştim aklıma geldi üzüldüm şimdi
    ama aynısından üretiyorlar nasılsa :)
    bu arada türkmalı çok kaliteli bir marka 440 c çelik çakı ve bıçakları var bıçak merakı olanların bakmasında fayda var
    bıçak meraklısı bayağı abimiz varmış artık halim için üzülmeyeyim ;kihhik,

bu konuyu site arızalanmadan önce açmıştım ama cevapları okuyamadan kapanmıştı

Bir dönem zıpkınla su dışından ekmekle yakına çektiğimiz kefalleri vurmaya çalışmıştım (başarılı olamadım zıpkınım oldukça kötüydü) ama zıpkınla vurulabildiğini duydum

Merak ettiğim şey aynı şey havalı tüfekle yapılabilirmi??? av yasak ama merak işte

orta güçte bir silahın bu durumda en kaç cm ye kadar öldürücü etkisi vardır? (en azından balık için) kalibrenin önemi nedir ve son olarak tahmini kaç derecede sekme yapar ?

deneme yanılma yapamadım teorik bilgi ve tecrübelerinize sığındım

bu arada konu doğru yerdedir umarım

Sapan konusu bu kadar derinleşmişken bende kendi yaptığım bir sapanı burada göstermek istedim.Resme baktığınız zaman farklılık ve ergonomiyi hemen anlayacaksınız.Ben sapanın nostaljisinden daha ziyade yapmış olduğum sapanın özelliklerinden bahsetmek isterim.Erik ağacından ve tamamen doğal olarak bulunan bir çataldır.Ateşte gerekli şekli verdim ve ağacın özsuyunu aldım.Böylece ileride deformasyona uğramasını önledim.Daha sonra üzerine vernik çektim.Lastik tabir ettiğiniz kısım gerçek kauçuktur.Oldukça kalındır.Germe kuvveti oldukça fazla olup tahrip gücü iyidir.Mühimmatı koyduğumuz kısım ise gerçek meşindir.Oldukça isabetlidir.Kuş lastiği tabir ettiklerinizle lütfen kıyaslamayın sinir oluyorum.Oldukça dengeli bir çatalı var ve bu sapanla 15-20 metreden bir adamı rahatlıkla öldürebilirsiniz.Kullandığınız muhimmat ise çelik sapan bilyeleridir.

[Resim Engellendi: http://img509.imageshack.us/img509/8671/sniper1si9.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img509.imageshack.us/img509/5388/sniper2mh5.th.jpg]

ruhsata bağlamazlar inşallah :)

Olay momentumla alakalı bir cisim ne kadar ağırsa o kadar zor hareket eder mantığı
    500 gramlık bir cisim mevcut kuvvetle 10m/s hızla hareket ediyorsa 1000 gramlığı 5 m/s hızla gider
    fiziksel olarak böyledir ama üstatlar ne der bilemem tüfekteki oranlar farklı olabilir tabii

Arkadaşımın köyünde çobanlar arbelet tarzı bir alet yapıyorlarmış kuş avı için vs. onun hakkında da bilgisi olanlar bi konu altında yapımını anlatsa güzel bir kaynak olur görüşündeyim. g;$i

abi çin malı bıçak var bide çin malı bıçak var
    çinlerin husa köyünde yapılan bıçaklar dünyanın en iyi bıçaklarından dır vikipedyadan alıntı

Xiang, geçen yıllardan birinde, yerel hükümetin köyde "Bıçak
    Kralı" seçme yarışması düzenlediğini, yarışma sonucunda da kendisinin,
    yaptığı bıçağın güzelliği ve keskinliğiyle "kral" unvanı kazandığını
    söyledi. Xiang, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    "Yarışma dallarından biri, bıçakla çivi kesmekti. Bu
    yarışma sırasında, bazı kişilerin yaptığı bıçaklar, bırakın çiviyi
    kesmeyi, kendi keskin yüzlerini kırdılar. İkinci dal, kazık kesmekti.
    Bu yarışmada da bazı kişilerin yaptığı bıçaklar kazığı kesememişti. Ben
    ise, bıçağımla kazığı ikiye bölmüştüm. Üçüncü yarışma dalı ise bir
    havluyu ortadan kesmekti. Bu kez de bıçağımla havluyu ortadan ikiye
    böldüm. Böylece bu yarışmada şampiyon oldum."

Husa bıçağının yapım sürecinde, malzeme seçimi ve
    yapımından montaja kadar onlarca işlem bulunuyor. Achangların
    yaptıkları Husa bıçaklarının birçok çeşidi var. Husa köyündeki Aqiang
    milliyetinin yüzlerce yıl öncesine dayanan bıçak yapım sanatı, kuşaktan
    kuşağa aktarılarak günümüze kadar süregelmiş.

bulsam alırım ama nerdeee :(

Trabzon'da scuba dalış merkezi-kursu vs. varsa orada doldurtabilirsiniz, genelde 10-15YTL ücreti oluyor. veya HABAŞ'tan tüp kiralayıp onu azotla doldurtabilirsiniz, HABAŞ ücretlerini bilmiyorum.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler trabzonda yurtta kaldığım için tüfekğimi samsunda kullanıyorum(yurda sokmak yasakmış)
    herhalde orada da vardır dolum için yerler pompalamama gerek yok demek ki

tüp olursa evdeyken havayı basarım. Atış arasında hava basma derdi olmaz diye düşündüm bu konularda bilgili yada pcp kullanmış değilim kaç litrelik tüp ne kadar idare eder onu da bilmiyorum 1.5 ltlik tüplerin 100 $ olduğunu duydum uygun geldi :)
    hava bastırma olayı içinde dolum yeri her yerde varmıdır? olsa ne kadardır ? bilgim olmadığından öyle düşündüm

Memleketin verdiği bi sevgi olsa gerek bu silah sevgisi resimdeki silahlar şimdi aransa çok zor bulunur bulunsa bile fiyatları uçuk olur muhtemelen
    bizimde böyle birikimlerimiz geleceğe aktarılır umarım ;tese;kkur